letsgomen55
Decapat
Daha fazla
Bir hafta önce ASUS TUF Gaming FX506HM-HN060 adlı laptopu aldım lakin oyunlarda bir performans düşüklüğü var. Düşük yük isteyen oyunlarda supraland, Dead Cells ve PC Building Simulator gibi bir sorun yok lakin. İş Far Cry New Dawn, Metro Exodus ve AC Odyssey'e gelince FPS droplar yiyorum ve ekran kartı kullanımı düşüyor ve darboğaz yapıyor. Bir test yaptım Metro'da volga bölümünde tren yolda duruyor ve mürettebatta trenin önünde bekliyor trene arkamı dönünce ekran kartı yer yer %80 %90 görüyor arkamı dönüp kalabalığa baktığım an %55 %65'lere kadar düşüyor.
Hani FPS düşer ama GPU yükü düşmez diye biliyordum kalabalık ortamlarda. Ayrıyeten darboğaz yapmaması lazım çünkü içinde Tiger Lake 11.nesil i7 işlemci var. Tek modül 16 GB 3200MHz CL22 RAM takılı alette ondan kaynaklandığını düşünüyorum çünkü aletin SSD sorunu yok. GPU tam yüke girince iyi performans veriyor. CPU ısınıyor frekansını arttıryor ve Watt'da çekiyor. O yüzden böyle düşünüyorum. Ayrıca alette MUX Switch yok NVIDIA optimus var Armoury Crate'den iGPU modunu açıp kapasak da Optimus'u kapatabildiğimizi düşünmüyorum.
Sizce bir adet daha RAM ilavesi yapıp çift kanal çalıştırsam peformans artar ve tam verimliliği alabilir miyim? Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Not: RAM'in markası Adata önemli değil ama söyleyeyim dedim.
Hani FPS düşer ama GPU yükü düşmez diye biliyordum kalabalık ortamlarda. Ayrıyeten darboğaz yapmaması lazım çünkü içinde Tiger Lake 11.nesil i7 işlemci var. Tek modül 16 GB 3200MHz CL22 RAM takılı alette ondan kaynaklandığını düşünüyorum çünkü aletin SSD sorunu yok. GPU tam yüke girince iyi performans veriyor. CPU ısınıyor frekansını arttıryor ve Watt'da çekiyor. O yüzden böyle düşünüyorum. Ayrıca alette MUX Switch yok NVIDIA optimus var Armoury Crate'den iGPU modunu açıp kapasak da Optimus'u kapatabildiğimizi düşünmüyorum.
Sizce bir adet daha RAM ilavesi yapıp çift kanal çalıştırsam peformans artar ve tam verimliliği alabilir miyim? Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Not: RAM'in markası Adata önemli değil ama söyleyeyim dedim.