TUF Gaming VG249QL3a vs Legion R25F-30 vs AOC 25g3zm/BK

dtekno

Femtopat
Daha fazla  
Monitör
Asus TUF Gaming VG249QL3A vs. Lenovo Legion R25f-30 vs. Aoc 25g3zm/BK
Arkadaşlar ben kaliteli VA panel alma taraftarıyım çünkü hem yüksek kontrast hem de iyi renkler elde edebileceğimi düşünüyorum (olduğu kadar) yanılıyorsam düzeltin. IPS panel alırsam eğer kafamdaki modeli yazdım zaten. IPS panelde ışık sızması olmasından ve film izlerken, oyun oynarken siyahların çok griye kaçmasından çekiniyorum.

Bu 2 VA paneldede ghosting sorunu az çok çözülebiliyor galiba ancak AOC markalı olanda AOC Shadow Control teknolojisini gördüm ama Lenovo da buna karşılık bir program vs. görmedim bu ne kadar etkiler ya da var da ben mi bulamadım bilmiyorum IPS'e de çok soğuk değilim ama diğer 2'si daha iyi gibi önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Not: Shadow Boost ne kadar etkili ve tam olarak ne işe yarıyor açıklarsanız güzel olur.

TUF Gaming olan IPS herhalde. Eger zifiri karanlikta oynamiyorsaniz IPS iyi. Ben de KTC marka bir IPS monitor kullaniyorum, odami da oyle asiri karanlik tuttugum yok ve oyle olunca da dogal olarak ne isik sizmasi ne de 1000:1 kontrast orani kendini belli ediyor. Perdeleri, kapiyi ve isigi kapattigimda da normalde RGB isiklarimi aciyorum, onda da hissettirmiyor sahsen.

Ayrica sectiginiz AOC markayi pek onermiyorum. Cin'in cok bilinmeyen, ucuz fiyata "eh" denilecek kalitede urunler ureten bir firmalardan biri cunku. Benim monitor KTC de oyle bir marka ama AOC'den bir tik daha iyi. Ayrica bu tur firmalarin ekran kalitesi cok kotu oluyor, uzun sure monitor basinda durmak mumkun degil cok fena bas agrisi yapiyor (kendi sahsi deneyimimdir). Ya Lenovo Legion yada TUF Gaming alin derim, kalitesi cok cok daha iyidir onlarin.

Shadow boost ozelligi de ekranda asiri karanlik oldugu icin gozukmeyen koselerin renk parlakligini biraz daha arttirarak daha gorunur hale getiren bri teknolojiymis bu arada. Yalniz, ekranin parlakligi artmiyor, rengin parlakligi artiyor. Beyazlasiyor demek daha dogru olur herhalde.

Uzun lafin kisasi: Odanizi kapkaranlik bir hale getirerek PC kullanmiyorsaniz IPS olani (TUF Gaming olan zannedersem) alin. Isik sizmasi ve renk kontrastinin yeterince derin olmamasi falan bos hikaye. Cok karanlik bir yerde olmadigi surece hic caktirmaz, dert etmeyin. Ozellikle TUF Gaming oldukca kaliteli bir seri oldugu icin isik sizmasi da oldukca azdir diye dusunuyorum sahsen.

TUF Gaming olan IPS herhalde. Eger zifiri karanlikta oynamiyorsaniz IPS iyi. Ben de KTC marka bir IPS monitor kullaniyorum, odami da oyle asiri karanlik tuttugum yok ve oyle olunca da dogal olarak ne isik sizmasi ne de 1000:1 kontrast orani kendini belli ediyor. Perdeleri, kapiyi ve isigi kapattigimda da normalde RGB isiklarimi aciyorum, onda da hissettirmiyor sahsen.

Ayrica sectiginiz AOC markayi pek onermiyorum. Cin'in cok bilinmeyen, ucuz fiyata "eh" denilecek kalitede urunler ureten bir firmalardan biri cunku. Benim monitor KTC de oyle bir marka ama AOC'den bir tik daha iyi. Ayrica bu tur firmalarin ekran kalitesi cok kotu oluyor, uzun sure monitor basinda durmak mumkun degil cok fena bas agrisi yapiyor (kendi sahsi deneyimimdir). Ya Lenovo Legion yada TUF Gaming alin derim, kalitesi cok cok daha iyidir onlarin.

Shadow boost ozelligi de ekranda asiri karanlik oldugu icin gozukmeyen koselerin renk parlakligini biraz daha arttirarak daha gorunur hale getiren bri teknolojiymis bu arada. Yalniz, ekranin parlakligi artmiyor, rengin parlakligi artiyor. Beyazlasiyor demek daha dogru olur herhalde.

Uzun lafin kisasi: Odanizi kapkaranlik bir hale getirerek PC kullanmiyorsaniz IPS olani (TUF Gaming olan zannedersem) alin. Isik sizmasi ve renk kontrastinin yeterince derin olmamasi falan bos hikaye. Cok karanlik bir yerde olmadigi surece hic caktirmaz, dert etmeyin. Ozellikle TUF Gaming oldukca kaliteli bir seri oldugu icin isik sizmasi da oldukca azdir diye dusunuyorum sahsen.
Yani hocam ışık ve kapı kapalıyken film izlersem karanlık temalı filmlerde falan farkedilir bir grilik olmaz değil mi? Aslında yazmışsınız ama işte yinede bi şüphe düşüyor insanın içine

Yani hocam ışık ve kapı kapalıyken film izlersem karanlık temalı filmlerde falan farkedilir bir grilik olmaz değil mi? Aslında yazmışsınız ama işte yinede bi şüphe düşüyor insanın içine
Odayi kapkaranlik ederseniz gorebilirsiniz oyle seyler.

TUF Gaming olan IPS herhalde. Eger zifiri karanlikta oynamiyorsaniz IPS iyi. Ben de ktc marka bir IPS monitor kullanıyorum, odami da oyle aşırı karanlik tuttugum yok ve oyle olunca da dogal olarak ne isik sizmasi ne de 1000:1 kontrast orani kendini belli ediyor. Perdeleri, kapiyi ve isigi kapattigimda da normalde RGB isiklarimi aciyorum, onda da hissettirmiyor sahsen.

Ayrica sectiginiz AOC markayi pek onermiyorum. Cin'in cok bilinmeyen, ucuz fiyata "eh" denilecek kalitede urunler ureten bir firmalardan biri cunku. Benim monitor ktc de oyle bir marka ama AOC'den bir tik daha iyi. Ayrica bu tur firmalarin ekran kalitesi cok kotu oluyor, uzun sure monitor basinda durmak mumkun degil cok fena bas agrisi yapiyor (kendi sahsi deneyimimdir). Ya Lenovo Legion'ya da TUF Gaming alin derim, kalitesi cok cok daha iyidir onlarin.

Shadow Boost ozelligi de ekranda aşırı karanlik oldugu icin gozukmeyen koselerin renk parlakligini biraz daha arttirarak daha gorunur hale getiren bri teknolojiymis bu arada. Yalniz, ekranin parlakligi artmiyor, rengin parlakligi artiyor. Beyazlasiyor demek daha dogru olur herhalde.

Uzun lafin kisasi: Odanizi kapkaranlik bir hale getirerek PC kullanmiyorsaniz IPS olani (TUF Gaming olan zannedersem) alin. Isik sizmasi ve renk kontrastinin yeterince derin olmamasi falan bos hikaye. Cok karanlik bir yerde olmadigi surece hiç caktirmaz, dert etmeyin. Ozellikle TUF Gaming oldukca kaliteli bir seri oldugu icin isik sizmasi da oldukca azdir diye dusunuyorum sahsen.

AOC Çinli değil Tayvan menşeli bir marka. Ayrıca AOC'un taş gibi monitörleri var. Dünyaca bilindik sağlam monitör markalarından biridir. Bir sürü iyi monitörü var. Başka markayla karıştırıyorsunuz yüksek ihtimal. Konuda geçen AOC 25G3ZM de iyi VA panellerden birisi diyebilirim. 5.4K civarında da IPS olarak AOC 24G42e öneriyorum. Renk gamutu ve kontrast oranı çok iyi çıkıyor incelemelerde. MiniLED krallarından birisi de AOC Q27g3xmn monitörünü gördünüz mü? Taş gibi monitör. İncelemelerde feci övülüyor.

Bu markanın monitörlerine laf etmeden önce araştırmanızı tavsiye ederim. Neredeyse 100 yıllık markayı kötülüyorsunuz.

Ayrıca övdüğünüz Lenovo ile aynı paneli kullanıyor AOC. Kötülediğiniz markanın çoğu monitörü iyi. İkisi de CSOT SG2451B01-4 panel kullanıyor. Forumda önerdiğim VG249QM1a ASUS TUF monitör ile AOC 24G2ZE de aynı paneli kullanıyor. Yani kötülediğiniz markanın ASUS veya Lenovo'dan farkı yok. Kalitesi oldukça iyi.

Son düzenleme:
AOC Çinli değil Tayvan menşeli bir marka. Ayrıca AOC'un taş gibi monitörleri var. Dünyaca bilindik sağlam monitör markalarından biridir. Bir sürü iyi monitörü var. Başka markayla karıştırıyorsunuz yüksek ihtimal. Konuda geçen AOC 25G3ZM de iyi VA panellerden birisi diyebilirim. 5.4K civarında da IPS olarak AOC 24G42e öneriyorum. Renk gamutu ve kontrast oranı çok iyi çıkıyor incelemelerde. MiniLED krallarından birisi de AOC Q27g3xmn monitörünü gördünüz mü? Taş gibi monitör. İncelemelerde feci övülüyor.

Bu markanın monitörlerine laf etmeden önce araştırmanızı tavsiye ederim. Neredeyse 100 yıllık markayı kötülüyorsunuz.

Ayrıca övdüğünüz Lenovo ile aynı paneli kullanıyor AOC. Kötülediğiniz markanın çoğu monitörü iyi. İkisi de CSOT SG2451B01-4 panel kullanıyor. Forumda önerdiğim VG249QM1a ASUS TUF monitör ile AOC 24G2ZE de aynı paneli kullanıyor. Yani kötülediğiniz markanın ASUS veya Lenovo'dan farkı yok. Kalitesi oldukça iyi.
Pardon, "ikisi de cinliler iste ya" gibi bir kafa ile karistiriyorum Tayvan'la Cin'i hep.

Monitorumle teke tek kafes dovusu atmayi seven kedim sagolsun cok fazla monitor degistirdim su ana kadar. MSI'dan Minifire'a kadar, Japonya'da stokta olan F/P unlu monitorlerin hepsini deneyimledim desem yeridir. Ve su ana kadar kalitesiyle ve performansi ile en cok memnun kaldigim monitorlerin hemen hemen hepsi MSI'in urunu. AOC de denedim, cok karmasik model isimleri var o yuzden modelini tam hatirlamiyorum ama 1080p IPS panel bir monitorunu kullanmistim ve renk konusunda iyi olsa da genel olarak kalite anlaminda cok hos bulmadim. Materyal kalitesi falan sahsen beni cok memnun etmedi. MSI ve Asus (ROG serisi) ile kiyaslandiginda verdigi hayal kirikligini tahmin etmeniz zor degildir diye dusunuyorum. Ek olarak isi yonetimi vesaire cok dengesizdi. Isidan dolayi plastik/metal parcalar genlesip buzuluyor ve cat cat diye sesler cikartiyor. Bu da yapi kalitesini az cok ortaya koyuyor. Hem daha once kullandigim AOC monitorde, hem de su an kullanmakta oldugum KTC monitorde de var bu rahatsiz edici isi sorunu. Zaten Minifire'a deginmiyorum bile cunku o firma artik kendi capinda bambaska bir caga gecmis bu tur konularda.

Genel olarak iste bu tamamen kendi sahsi deneyimimle bu butceye IPS TUF Gaming alinabiliyorsa neden AOC tercih edilsin diye dusundum. AOC her ne kadar koklu bir firma olsa da kaliteye gelince Asus'un TUF ile ROG, MSI'in ise MAG serisi kadar agiza alinan bir marka degil, hatta ben soz konusu kalite olunca bu markadan bahseden hic gormedim desem yeridir. Yine de yanlis anlamayin, AOC de iyi bir marka. Dedigim gibi daha once de kendim kullandim ve Turkiye'de nasildir tam bilmiyorum ama Japonya'da fiyatina layik oldukca memnun edici bir performans sunuyor. Benim burada kafayi taktigim tek sey genel anlamda yapi kaliteleri :D.

Edit: sonda "~bir performans soruyor" diye yazmisim, "sunuyor" olacakti.

Pardon, "ikisi de cinliler iste ya" gibi bir kafa ile karistiriyorum Tayvan'la Cin'i hep.

Monitörümle teke tek kafes dovusu atmayi seven kedim sağ olsun cok fazla monitor degistirdim su ana kadar. MSI'dan Minifire'a kadar, Japonya'da stokta olan F/P unlu monitorlerin hepsini deneyimledim desem yeridir. Ve su ana kadar kalitesiyle ve performansi ile en cok memnun kaldigim monitorlerin hemen hemen hepsi MSI'in urunu. AOC de denedim, cok karmasik model isimleri var o yuzden modelini tam hatirlamiyorum ama 1080p IPS panel bir monitorunu kullanmistim ve renk konusunda iyi olsa da genel olarak kalite anlaminda cok hos bulmadim. Materyal kalitesi falan sahsen beni cok memnun etmedi. MSI ve ASUS (ROG serisi) ile kiyaslandiginda verdigi hayal kirikligini tahmin etmeniz zor degildir diye dusunuyorum. Ek olarak isi yonetimi vesaire cok dengesizdi. Isidan dolayi plastik/metal parcalar genlesip buzuluyor ve CAT CAT diye sesler cikartiyor. Bu da yapi kalitesini az cok ortaya koyuyor. Hem daha once kullandigim AOC monitorde, hem de su an kullanmakta oldugum ktc monitorde de var bu rahatsiz edici ısınma sorunu. Zaten Minifire'a deginmiyorum bile cunku o firma artik kendi capinda bambaska bir caga gecmis bu tur konularda.

Genel olarak iste bu tamamen kendi sahsi deneyimimle bu butceye IPS TUF Gaming alinabiliyorsa neden AOC tercih edilsin diye düşündüm. AOC her ne kadar koklu bir firma olsa da kaliteye gelince ASUS'un TUF ile ROG, MSI'in ise MAG serisi kadar agiza alinan bir marka degil, hatta ben soz konusu kalite olunca bu markadan bahseden hiç gormedim desem yeridir. Yine de yanlış anlamayin, AOC de iyi bir marka. Dedigim gibi daha once de kendim kullandim ve Türkiye'de nasildir tam bilmiyorum ama Japonya'da fiyatina layik oldukca memnun edici bir performans sunuyor. Benim burada kafayi taktigim tek şey genel anlamda yapi kaliteleri :D.

Edit: Sonda "~bir performans soruyor" diye yazmisim, "sunuyor" olacakti.

Malzeme kalitesi ve dayanıklılık olarak haklısınız. AOC monitörler diğerleri kadar uzun dayanmıyor.

Malzeme kalitesi ve dayanıklılık olarak haklısınız. AOC monitörler diğerleri kadar uzun dayanmıyor.
Kesinlikle. O acidan bakinca alinabiliyorsa kalite icin TUF tercih edilirse daha saglikli olur ama yine eninde sonunda son soz yine konu sahibine ait.

Kesinlikle. O acidan bakinca alinabiliyorsa kalite icin TUF tercih edilirse daha saglikli olur ama yine eninde sonunda son soz yine konu sahibine ait.

TUF ile ilgili detaylı inceleme yok. O yüzden iyi olup olmadığını bilemeyiz. 25G3zm ile alakalı detaylı inceleme var. Panel bilgisi de var. Bu model gayet kaliteli. Ben genel olarak AOC monitörlerde bir sağlamlık/malzeme kalitesi anlamında düşme görüyorum. Yine de bu model onlardan değil. Ayrıca başarılı bir monitör. Sırf ASUS diye kör alım yapmamak lazım. ASUS'unda kötü monitörleri var.

TUF ile ilgili detaylı inceleme yok. O yüzden iyi olup olmadığını bilemeyiz. 25G3zm ile alakalı detaylı inceleme var. Panel bilgisi de var. Bu model gayet kaliteli. Ben genel olarak AOC monitörlerde bir sağlamlık/malzeme kalitesi anlamında düşme görüyorum. Yine de bu model onlardan değil. Ayrıca başarılı bir monitör. Sırf ASUS diye kör alım yapmamak lazım. ASUS'unda kötü monitörleri var.

Hocam arayan varsa diye söylüyorum iyice araştırdıktan sonra AOC 25G3ZM/BK monitörü ne karar verdim.
Not: Arasıra FPS oyunu oynayacak, dizi, film izleyecek, hikayeli oyunlar oynayacak uzun lafın kısası karışık kullanacak arkadaşlar için uygun yani en azından ben bu monitörü bu kriterlerde araştırdım. Siz yine de kendi araştırmanızı yapın.

Yeni konular

Geri
Yukarı