TUF Gaming Z690-Plus ses kartı nasıldır?

Golden.Nyks

Hectopat
Bu anakartın ses kartı nasıldır tüm bulabildiğim bilgiler bunlar.

HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0897&SUBSYS_10438841&REV_1004

Audio.
Realtek 7.1 Surround sound High Definition Audio codec*
- Supports: Jack-detection, multi-streaming, front panel jack-retasking
- Supports up to 24-Bit/192 KHz playback.
Audio features.
- Audio shielding.
- Rear optical s/pdıf out port.
- Premium Audio capacitors.
- Dedicated Audio PCB layers.
- Audio cover.

Bu anakartın ses kartı nasıldır tüm bulabildiğim bilgiler bunlar.

HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0897&SUBSYS_10438841&REV_1004

Audio.
Realtek 7.1 Surround sound High Definition Audio codec*
- Supports: Jack-detection, multi-streaming, front panel jack-retasking
- Supports up to 24-Bit/192 KHz playback.
Audio features.
- Audio shielding.
- Rear optical s/pdıf out port.
- Premium Audio capacitors.
- Dedicated Audio PCB layers.
- Audio cover.

Biçoğu özelliği bilmiyorum ama sese çok takıntılı biriyim. Yukarıda yazan 192KHz aslında iyi bana göre, sesleri yüksek alabiliyor musunuz bu anakartta.

Biçoğu özelliği bilmiyorum ama sese çok takıntılı biriyim. Yukarıda yazan 192KHz aslında iyi bana göre, sesleri yüksek alabiliyor musunuz bu anakartta.

Ben de aynı şekilde sese aşırı takıntılıyım.

Ses seviyesi olarak hem kulaklıkta hem de hoparlörde sıkıntı yok, ses seviyesi bayağı yüksek diyebilirim.

Ama ses kalitesi için aynı şeyi söyleyemem, ses kalitesi benim eski laptopumdan "ASUS X571LH-BQ057" bile daha kötü 1 şarkıyı 2'sinde de dilediğinde bariz farkı hissediyorsun. Bilgisayarda sesler çok düz geliyor ve keyif vermiyor.

Ayrıyeten Creative 2+1 ses sisteminden de aynı şekilde verim alamadım, hoparlörü laptopa takdığımda gümbür gümbür temiz ses verirken, bilgisayarda sesin kalitesi çok düşüyor ayrıca laptopta sesi %80 ses seviyesinde patlama yapmazken, bilgisayarda %50 seviyelerinden sonra ses patlamaya başlıyor.

Son düzenleme:
Ben de aynı şekilde sese aşırı takıntılıyım.

Ses seviyesi olarak hem kulaklıkta hem de hoparlörde sıkıntı yok, ses seviyesi bayağı yüksek diyebilirim.

Ama ses kalitesi için aynı şeyi söyleyemem, ses kalitesi benim eski laptopumdan "ASUS X571LH-BQ057" bile daha kötü 1 şarkıyı 2'sinde de dilediğimde bariz farkı hissediyorsun. Bilgisayarda sesler çok düz geliyor ve keyif vermiyor.

Ayrıyeten Creative 2+1 ses sistemimde de aynı şekilde verim alamadım, hoparlörü laptopa takdığımda gümbür gümbür temiz ses verirken, bilgisayarda sesin kalitesi çok düşüyor ayrıca laptopta sesi %80 ses seviyesinde patlama yapmazken, bilgisayarda %50 seviyelerinden sonra ses patlamaya başlıyor.

Kulaklığı yazılımla kullanmayın Windows'tan kulaklık seçili olsun ve kulaklığı kasanın ön girişine takın Windows ses seviyesi 50'de kalsın kulaklığın kendi scroll sesi varsa scrollu Full sese alın ve oyun içi seside ne az olacak ne de çok fazla ikisinde de sesler kötü olur dengeli bir ses ayarlamanız lazım ondan sonra ses kalitesine bir bakın.

Teşekkürler hocam, kullandığım kulaklık HS35 öyle üst düzey bir kulaklık değil, kulaklığın ayrı bir yazılımı da yok anakartın yazılımı aktif "DTS Audio prosessing", onu kapatınca ses seviyesi düşüyor. Diğer şekilde her şey dediğin şekilde oyun da oynamıyorum zaten.

Şu anda kulaklık alma aşamasındayım, normalde "Razer BlackShark V2 X" almayı düşünüyordum ama bu ses kartıyla ne kadar verimli olur emin değilim.
Tabii ses kartlı kulaklık alıp hiç uğraşmayabilirim örneğin "HyperX Cloud II", "HyperX Cloud III" ve "HS80" gibi ama onların fiyatı da son 1 ayda aşırı arttı.

Son düzenleme:
Teşekkürler hocam, kullandığım kulaklık HS35 öyle üst düzey bir kulaklık değil, kulaklığın ayrı bir yazılımı da yok anakartın yazılımı aktif "DTS Audio prosessing", onu kapatınca ses seviyesi düşüyor. Diğer şekilde her şey dediğin şekilde oyun da oynamıyorum zaten.

Şu anda kulaklık alma aşamasındayım, normalde "Razer BlackShark V2 X" almayı düşünüyordum ama bu ses kartıyla ne kadar verimli olur emin değilim.
Tabii ses kartlı kulaklık alıp hiç uğraşmayabilirim örneğin "HyperX Cloud II", "HyperX Cloud III" ve "HS80" gibi ama onların fiyatı da son 1 ayda aşırı arttı.

Ses kartı almayın ses düşük olmaması lazım 192KHz iyi aslında fazla bile ses kartı veya DTS sesi onu kullanmayın direk Windows'tan kulaklığım seçili olduğundan emin ol headphone diye yazması lazım yoksa olmaz mesela ben ses kartlı taktım Logitech Pro X yazıyordu ses seçiminde oda kötü headphone olacak sade orijinal hali. Kasanın ön girişine takılı olsun kulaklık.

20231221_194358.jpg

Bak o 4 seçeneğinde olmadığı biri olacak headphone yazacak.

Ses kartı almayın ses düşük olmaması lazım 192KHz iyi aslında fazla bile ses kartı veya DTS sesi onu kullanmayın direk Windows'tan kulaklığım seçili olduğundan emin ol headphone diye yazması lazım yoksa olmaz mesela ben ses kartlı taktım Logitech Pro X yazıyordu ses seçiminde oda kötü headphone olacak sade orijinal hali. Kasanın ön girişine takılı olsun kulaklık.

Eki Görüntüle 2089621

Bak o 4 seçeneğinde olmadığı biri olacak headphone yazacak.
Biraz uğraştım şimdi daha iyi gibi teşekkürler yardımcı olduğunuz için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı