TUF GTX 1660 Ti yüksek fan sesi

Anılcan Gül

Kilopat
Daha fazla  
Ekran kartı genel olarak oyun sırasında 85 derece civarlarında çalışıyor. Örneğin RDR2 Online.
Fakat 90 derece olduğu anda inanılmaz bir fan sesi çıkıyor. Katlanılması mümkün değil. O sırada olan devir hızına baktım 2500 devirden bir anda kısa süreliğine 4500RPM olarak çalışıyor ama bu belirli aralıklar ile tekrarlıyor kendini. Bu ses tüm sesleri bastıracak güçte.

Kasada sıvı soğutma var ön taraftan iki fan ile içeriye soğuk hava alıyor. Kasa üstünde dışarıya hava veren 2 adet fan var (3pin), Corsair Carbide Spec Alpha kasası ile gelen LED fanlar. Kasa altında içeriye hava alması için kullandığım çok da iyi olduğunu düşünmediğim bir fan var(3pin). Egzoz fanı ise Corsair Air series AF120 LED Quiet Edition(3pin).

Kasada daha verimli bir hava akışı sağlamak için ne yapmam gerekiyor? Bunun ekran kartı ısısına yararı olur mu?

Kasamın fotoğrafını yüklüyorum ve ayrıca yeni satın aldığım ve henüz kullanmadığım iki fan var. Arctic Bionix P120 PWM pst 12cm ve Akasa "Viper" 12cm s-Flow bu fanları henüz kullanmadım. Fikirlerinize ihtiyacım var.

• Anakart: MSI Z370 GAMING PRO Carbon.
  • Işlemci: i5-8600K.
  • RAM: 8 GB+8 GB Corsair Vengeance DDR4 16 GB.
  • PSU: Seasonic focus Plus 650 Gold SSR-650FX 650W 80+ Gold.
  • Ekran kartı: ASUS TUF GeForce GTX 1660 Ti OC 6 GB GDDR6 192 Bit.
  • SSD: Samsung 250GB 860 Evo M.2 SATA.
  • HDD: 1TB WD Blue.
  • Sıvı soğutma: Silver stone TD02-E.
  • Monitör: ViewSonic XG2401.

kasa foto.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı genel olarak oyun sırasında 85 derece civarlarında çalışıyor. Örneğin RDR2 Online.
Fakat 90 derece olduğu anda inanılmaz bir fan sesi çıkıyor. Katlanılması mümkün değil. O sırada olan devir hızına baktım 2500 devirden bir anda kısa süreliğine 4500RPM olarak çalışıyor ama bu belirli aralıklar ile tekrarlıyor kendini. Bu ses tüm sesleri bastıracak güçte.

Kasada sıvı soğutma var ön taraftan iki fan ile içeriye soğuk hava alıyor. Kasa üstünde dışarıya hava veren 2 adet fan var (3pin), Corsair Carbide Spec Alpha kasası ile gelen LED fanlar. Kasa altında içeriye hava alması için kullandığım çok da iyi olduğunu düşünmediğim bir fan var(3pin). Egzoz fanı ise Corsair Air series AF120 LED quiet Edition(3pin).

Kasada daha verimli bir hava akışı sağlamak için ne yapmam gerekiyor? Bunun ekran kartı ısısına yararı olur mu?

Kasamın fotoğrafını yüklüyorum ve ayrıca yeni satın aldığım ve henüz kullanmadığım iki fan var. Arctic bionix P120 PWM pst 12cm ve Akasa "Viper" 12cm s-Flow bu fanları henüz kullanmadım. Fikirlerinize ihtiyacım var.

• Anakart: MSI Z370 GAMING PRO Carbon.
  • Işlemci: i5-8600K.
  • RAM: 8 GB+8 GB Corsair Vengeance DDR4 16 GB.
  • PSU: Seasonic focus Plus 650 Gold SSR-650FX 650W 80+ Gold.
  • Ekran kartı: ASUS TUF GeForce GTX 1660 Ti OC 6 GB GDDR6 192 Bit.
  • SSD: Samsung 250GB 860 Evo M.2 SATA.
  • HDD: 1TB WD Blue.
  • Sıvı soğutma: Silver stone TD02-E.
  • Monitör: ViewSonic XG2401.

Eki Görüntüle 790625

O yenilenmeyen model hocam. Baksanıza soğutma baksanıza. Normalde soğutma demiri gibi bir şey olması lazım adını unuttum şu an.

Aslında başlığa yazdım ama sanırım ben sorunu yanlış anlattım. Ses çıkaran sıvı soğutucu değil. sıvı soğutmadan memnunum. Burada 2500rpm çalışırken, zaten oyun sırasında 88 derecelerde çalışan ekran kartının fanları 90 derece olur olmaz 4500rpm hıza yükseliyor ve çok ses oluyor. Kısacası rahatsızlık yaratan fan ekran kartına ait. :D

Aslında başlığa yazdım ama sanırım ben sorunu yanlış anlattım. Ses çıkaran sıvı soğutucu değil. Sıvı soğutmadan memnunum. Burada 2500RPM çalışırken, zaten oyun sırasında 88 derecelerde çalışan ekran kartının fanları 90 derece olur olmaz 4500RPM hıza yükseliyor ve çok ses oluyor. Kısacası rahatsızlık yaratan fan ekran kartına ait. :D.

Hocam ekran kartı RPM MSI Afterburner'den ayarlayabilirsiniz. Ama o ekran kartını ne zaman aldınız? Çünkü aşırı sıkıntılı.

Hocam ekran kartı RPM MSI Afterburner'den ayarlayabilirsiniz. Ama o ekran kartını ne zaman aldınız? Çünkü aşırı sıkıntılı.
sanırım ortalama 1 sene oldu vatanbilgisayardan almıştım. Msi afterburner şuanda boşta 34-37 derece gösteriyor. Aslında bir çok oyunda bu şekilde sorun oluyor. oyunlarda 85 derece altında bir ısı görmedim, hatırlamıyorum. Eğer 90 derece olmazsa sıkıntı yok fan sesinde ama doğal olarak çok çabuk 90 derece oluyor ve 4500 rpm ile bilgisayar, motosiklet gibi ses çıkarıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videosunu YouTube'a koy onu koy.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ses 5-6. saniyeden sonra başlıyor. Video da biraz az çıkıyor olsa da kendini belli ediyor bence.

Sanırım ortalama 1 sene oldu Vatan Bilgisayar'dan almıştım. MSI Afterburner şu anda boşta 34-37 derece gösteriyor. Aslında birçok oyunda bu şekilde sorun oluyor. Oyunlarda 85 derece altında bir ısı görmedim, hatırlamıyorum. Eğer 90 derece olmazsa sıkıntı yok fan sesinde ama doğal olarak çok çabuk 90 derece oluyor ve 4500 RPM ile bilgisayar, motosiklet gibi ses çıkarıyor.

Çok sıkıntılı bir model hocam. O kart yenilenmemiş çok sıkıntı ya. Çoğu kişi soğudu. 85 90 derece diyorsunuz. Bende de super modeli var. Ama super modeller de böyle bir sorun yoktu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı