Bilmem7342627
Decapat
A durun buldum modelini. Atıyorum şimdi
Muhtemelen 60Hz bir monitör sahibisiniz. Eğer öyleyse 1080p ya da 2K da darboğaz yaşamazsınız.Philips bir televizyon, evet biliyorum biraz saçma...
Modelini bilmiyorum.
Muhtemelen 60Hz bir monitör sahibisiniz. Eğer öyleyse 1080p ya da 2K da darboğaz yaşamazsınız.
Monitörünüz nedir?
Bence üzmez.
O sisteme 144Hz ya da yukarısı yenileme hızına sahip bir monitör çok daha mantıklı olur. Yine de darboğaz konusunda endişeniz olmasın. Darboğaz genellikle yüksek FPS’lerde ortaya çıkan bir durum. 60Hz bir monitörde 100-200 FPS almanın bir anlamı yok zaten. 144Hz’de de işlemci limitine takılacağını sanmıyorum.-Model: 32PFL5404H/12
Evet 60hz. Bakmıştım gelişmiş görüntü ayarlarından.
32PFL5404H/12
O sisteme 144Hz ya da yukarısı yenileme hızına sahip bir monitör çok daha mantıklı olur. Yine de darboğaz konusunda endişeniz olmasın. Darboğaz genellikle yüksek FPS'lerde ortaya çıkan bir durum. 60Hz bir monitörde 100-200 FPS almanın bir anlamı yok zaten. 144Hz'de de işlemci limitine takılacağını sanmıyorum.
Ekran kartına görüntüyü çiz emrini işlemci veriyor. Ekran kartı işlemciden gelen komutları yerine getiriyor yani. İşlemci ne kadar çok kare çiz emri gönderirse o kadar yorulur. 60 kare çiz emri göndermek 200 kare çiz emri göndermekten daha kolaydır. O yüzden darboğaz yapıp yapmayacağına karar vermek için kaç FPS almak istediğimiz de etken faktör.Hocam selam,
Aklıma takıldı pek bilgi sahibi değilim bu konuda.
1080p de darboğaz olma sebebi yüksek FPS vermeye çalıştığı için işlemci, hemde ekran kartını beslemeye çalışacağı için midir?
2K da darboğaz olmaz diyorsunuz, bunun da sebebi görüntü kalitesi yüksek olduğu için FPS düşük olacaktır bu sebeble darboğaz olmaz?
Cevap için şimdiden teşekkür ederim hocam.
Ekran kartına görüntüyü çiz emrini işlemci veriyor. Ekran kartı işlemciden gelen komutları yerine getiriyor yani. İşlemci ne kadar çok kare çiz emri gönderirse o kadar yorulur. 60 kare çiz emri göndermek 200 kare çiz emri göndermekten daha kolaydır. O yüzden darboğaz yapıp yapmayacağına karar vermek için kaç FPS almak istediğimiz de etken faktör.
Oyununa bağlı olarak değişkenlik göstermekle birlikte, evet yapar.240 Hz, 1080p monitör alırsam yapar mı?
Rahatsız eder mi? Kaç fps düşer?Oyununa bağlı olarak değişkenlik göstermekle birlikte, evet yapar.
Rahatsız eder mi? Kaç FPS düşer?
İşlemciyi overclock edebilirim rahatsız ediyorsa bu arada.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.