TUF serisi laptopa termal macun önerisi

aliwild517

Kilopat
Katılım
25 Aralık 2018
Mesajlar
1.535
Makaleler
1
Çözümler
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Tıp Öğrencisi
PC'yi alalı 7 ay oldu. Yanlış bilmiyorsam her yıl düzenli olarak termal macunun yenilenmesi gerekiyor. Bilgisayarım TUF serisi olduğu için işlemcisi bildiğiniz üzere biraz daha sıcak çalışmayı seviyor. En iyi termal macun için önerilerinizi bekliyorum.
 
PC'yi alalı 7 ay oldu. Yanlış bilmiyorsam her yıl düzenli olarak termal macunun yenilenmesi gerekiyor. Bilgisayarım TUF serisi olduğu için işlemcisi bildiğiniz üzere biraz daha sıcak çalışmayı seviyor. En iyi termal macun için önerilerinizi bekliyorum.
MasterGel Pro.
 
Hocam laptoplar daha yüksek sıcaklıklarda çalıştığı için macun daha çabuk kuruyor. Tavsiyem en azından 6 ayda bir macunu kontrol edip kuruduysa tazelemen. Arctic mx-4 iletkenliği yüksek güzel bir macundur.
Şuanda boşta iken 35-45 arası geziniyor yine de değiştirmemi önerir misiniz?
 
Değerler normal. Yükteki değerleri de söylersen tam bir yorum yapabiliriz.

Yükteki değerleri ilk aldığımda Turbo açıkken 80-95 arasıydı şu anda da Turbo açıkken 80-95 arası. Ancak son 3 aydır Turbo Boost kapalı halde kullanıyorum işlemci ne kadar zorlarsam zorlayayım 85'i geçemiyor.
 
hocam 85 derecelere kadar laptoplarda görülebiliyor ben kendi laptopumu oyunlarda genellikle 80-85 derecelerde 4 yıldır kullanıyorum. Donanımsal bir sıkıntı bugüne kadar yaşamadım. Ancak 90 derecenin üstüne çıkması tehlikeli olabilir. Aşırı ısınma durumlarında bilgisayar zaten kendini korumaya alarak kapatıyor. Benimkinin altında soğutucu var ortalama düzey. Macunu da kendim 6 ayda bir tazeliyorum. 4 yıldır sıkıntı yaşamadım.
 
Hocam 85 derecelere kadar laptoplarda görülebiliyor ben kendi laptopumu oyunlarda genellikle 80-85 derecelerde 4 yıldır kullanıyorum. Donanımsal bir sıkıntı bugüne kadar yaşamadım. Ancak 90 derecenin üstüne çıkması tehlikeli olabilir. Aşırı ısınma durumlarında bilgisayar zaten kendini korumaya alarak kapatıyor. Benimkinin altında soğutucu var ortalama düzey. Macunu da kendim 6 ayda bir tazeliyorum. 4 yıldır sıkıntı yaşamadım.

Bilmiyorum biliyor musunuz ancak TUF serisi çok ısınmasıyla ünlü oldu. Üstüne AMD tarafı açıklama yaptı 95 derecelerde çalışması normal bir sıkıntı yaratmaz diye. Sitesinde maksimum çalışma sıcaklığı 105 gözüküyor zaten. İşlemci NFS: Heat te bir keresinde 100 dereceyi görmüştü ona rağmen frekans kısmadı yani yüksek sıcaklıkta hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Ancak ben yine de termal macunu değiştirmek istiyorum. Ekstra olarak kaliteli bir soğutucu önerme şansınız var mı?
.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı