TUF X570 Sapphire RX 5700 XT Ryzen 7 3800X sistem toplama

rizaturker

Hectopat
  • Power Boost VK-G2052S RGB kasa.
  • Corsair 960GB MP510 M.2 SSD.
  • G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident Z 3600MHz CL16 DDR4 RAM.
  • ASUS TUF Gaming X570-PLUS Wi-Fi 4400MHz anakart.
  • AMD Ryzen 7 3800X ve stok soğutucu fan.
  • Rampage 850W 80Plus Gold sertifikalı RGB güç kaynağı
  • Sapphire Nitro+ Radeon RX 5700 XT 8 GB 256Bit ekran kartı

Yukarıdaki parçalar ile sistem toplayacağım, siparişi verdim fakat bir sıkıntı çıkar mı acaba?

Ve işlemcinin stok soğutucusunda 3 adet kablo çıkışı var CPU fan, RGB ve USB çıkışı. Bunların hepsini anakarta bağlamak gerekiyor mu yoksa sadece CPU fanı bağlamak yeterli mi?

Son olarak stok soğutucuda Low ve High olarak seçenek var High seçersek sıkıntı olur mu yani Low High farkı nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteminize Power Boost kasa ile Rampage PSU hiç yakışmamış hocam. Böyle bir sistemi böyle bir güç kaynağına neden emanet ettiniz? Sadece bu iki parça değişse 10 numara bir sistem olur. Bir sıkıntı çıkmaz ama yani güç kaynağınız ve kasanız çok iyi değil bence değiştirmelisiniz ama siparişi vermişsiniz.

Sisteminize Power Boost kasa ile Rampage PSU hiç yakışmamış hocam. Böyle bir sistemi böyle bir güç kaynağına neden emanet ettiniz? Sadece bu iki parça değişse 10 numara bir sistem olur. Bir sıkıntı çıkmaz ama yani güç kaynağınız ve kasanız çok iyi değil bence değiştirmelisiniz ama siparişi vermişsiniz.
O 2 parçayı araştırmadan aldım sadece fiyatı uygun olduğu için malum bütçeyi zorladım biraz toplamak için sistemi. 1-2 sene güç kaynağı idare eder herhalde sonrasında değiştirsek olur yani ?

Bu üçünü tavsiye etmiyorum.
Sapphire ve Zotac'ı önermediğiniz yazınızı okudum neyse birşey olmaz amaan diyip aldım Sapphire RX590'ı , gerçekten ne kadar haklıymışsınız. Bu adam birşey diyorsa bir bildiği vardır arkadaşlar dinleyin.
O 2 parçayı araştırmadan aldım sadece fiyatı uygun olduğu için malum bütçeyi zorladım biraz toplamak için sistemi. 1-2 sene güç kaynağı idare eder herhalde sonrasında değiştirsek olur yani ?
2-3 Ay bile idare etmeyebilir çok kalitesiz parçalar. Bu PSU'ları kullanıp sistemini yakan kaç mağdur arkadaşımız var forumlarda.

Sistemdeki parçaları destekleyecek 850w falan bi güç kaynağı öneriniz var mı rampage geldiğinde iade edicez artık içime sinmedi 🙂
Birde işlemci stok fanı için sorduğum soruya yanıt verecek varmı bilgisi olan. Bütün kabloları takmalımıyım yoksa cpu fan yeterli mi ?

Sistemdeki parçaları destekleyecek 850w falan bi güç kaynağı öneriniz var mı rampage geldiğinde iade edicez artık içime sinmedi 🙂
Birde işlemci stok fanı için sorduğum soruya yanıt verecek varmı bilgisi olan. Bütün kabloları takmalımıyım yoksa cpu fan yeterli mi ?
1 kablosu var zaten o fanın. Stock soğutucuda sadece 1 kablo takıcaksın yani.
Ayrıca o PSU idare eder ama ansızın patlayabilir söyleyeyim.
O sisteme 700W 80Plus bir PSU fazlasıyla yeter.
FSP, Thermaltake, Coolermaster, Corsair gibi markalar alabilirsin.
Frisby, Gamepower, Rampage gibi markaları PSU olarak alamazsınız ama C4 olarak uygunlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı