Tuketici hakem heyeti sonucu nasıldır?

919274

Yoctopat
Merhaba kulaklık bozuk oldugu icin hakem heyeti davami kazandim ve icraya verip urunun ucretini saticidan aldim. Gecen hafta satici arayip urunu istedigini soyledi boyle bir şey mumkun mu? Tuketici hakem kararinda boyle bir madde yok ve ben kulakligi imha edip coktan yeni kulakligimi almistim.

Ürünü geri vermeniz egerekiyor, mantıken parasını almışsınız ancak bu durumda süreç nasıl olur bilmiyorum.

Merhaba kulaklık bozuk oldugu icin hakem heyeti davami kazandim ve icraya verip urunun ucretini saticidan aldim. Gecen hafta satici arayip urunu istedigini soyledi boyle bir şey mumkun mu? Tuketici hakem kararinda boyle bir madde yok ve ben kulakligi imha edip coktan yeni kulakligimi almi
Adamlardan ürünü alıp üstüne bir de para iadesi alıp ürünü iade etmeyip imha ettiğini söylüyorsun. Arızalı ürünü istemeye hakları var . Belki adam ürünü tedarik ettiği yere iade edip zararını tazmin edecekti.. Veya böyle bir şansı yoksa da ürünü kendi imkanlarıyla tamir edecekti veya yedek parça niyetine kullanacaktı.. Ama sen ürünü imha ettiğini söylüyorsun.. Firma ürünü geri istemekte haklı... Sen zararını tazmin etmiş oldun ama bu sefer firmayı mağdur ettin .. Ürünü imha etmeye hakkın yoktu .. Firma da kendi zararını sana rücu etmek isteyebilir . Her türlü platformda ürünü iade edip ödediğin parayı geri alırsın .. Şu durumda sen kendi zararını karşılayıp karşı tarafı mağdur ettiğin için şu noktada ürünü imha etmekte haksızsın. Firma da kendi zararını senden tazmin etmek isteyebilir hakları doğrultusunda.. Yapabilir mi onu bilemem ama hak geçmesin dersen ki geçmemeli acısı çıkar bir şekilde bir gün ... Firmayla görüşüp ürün kayboldu ama sizi de mağdur etmek istemem yarısı sizden yarısı benden olsun helalleşelim diyerek iade aldığın paranın yarısını firmaya iade etmeyi teklif edebilirsin.. Bu sadece kişisel fikrimdir karşı tarafla helalleşmek ve meseleyi uzatmamak adına. Sen bilirsin... Ama şu durumda karşı taraf mağdur oldu hak geçmiş oldu. Bunu da unutma. Ürünü iade etmek zorundaydın.

Adamlardan ürünü alıp üstüne bir de para iadesi alıp ürünü iade etmeyip imha ettiğini söylüyorsun. Arızalı ürünü istemeye hakları var . Belki adam ürünü tedarik ettiği yere iade edip zararını tazmin edecekti.. Veya böyle bir şansı yoksa da ürünü kendi imkanlarıyla tamir edecekti veya yedek parça niyetine kullanacaktı.. Ama sen ürünü imha ettiğini söylüyorsun.. Firma ürünü geri istemekte haklı... Sen zararını tazmin etmiş oldun ama bu sefer firmayı mağdur ettin .. Ürünü imha etmeye hakkın yoktu .. Firma da kendi zararını sana rücu etmek isteyebilir . Her türlü platformda ürünü iade edip ödediğin parayı geri alırsın .. Şu durumda sen kendi zararını karşılayıp karşı tarafı mağdur ettiğin için şu noktada ürünü imha etmekte haksızsın. Firma da kendi zararını senden tazmin etmek isteyebilir hakları doğrultusunda.. Yapabilir mi onu bilemem ama hak geçmesin dersen ki geçmemeli acısı çıkar bir şekilde bir gün ... Firmayla görüşüp ürün kayboldu ama sizi de mağdur etmek istemem yarısı sizden yarısı benden olsun helalleşelim diyerek iade aldığın paranın yarısını firmaya iade etmeyi teklif edebilirsin.. Bu sadece kişisel fikrimdir karşı tarafla helalleşmek ve meseleyi uzatmamak adına. Sen bilirsin... Ama şu durumda karşı taraf mağdur oldu hak geçmiş oldu. Bunu da unutma. Ürünü iade etmek zorundaydın.
Bu olay tam 6 ay once oldu ve onlar bana iade etmem gerekmedigini soyledi simdide arayip dalga gecer gibi urunu istiyorlar.

İsteyecek tabiki de. Yukarıda arkadaş çok güzel durumu anlatmış. THH sürecinde olan bir durumda ürün her ihtimale karşı saklanmalı.

Bu olay tam 6 ay once oldu ve onlar bana iade etmem gerekmedigini soyledi simdide arayip dalga gecer gibi urunu istiyorlar.
Tamam da dostum bu en temel kuraldır.. Para iadesi aldıysan kanunen o ürünü firmaya iade etmekle yükümlüsün.. Kanuni yükümlülüğün hem de.. Bunu herkes bilir .. Fİrma da sana karşı dava açabilir ve kazanır buna emin ol... Firma sadece senin işinle ilgilenmiyor ki Binlerce alışveriş ile uğraşıyor. Kontrollerde sırası gelince sana geç dönüş yapmış olabilirler ama sen bu ürünü iade etmekle yükümlüsün. Bu dalga geçmek değil adamın en doğal hakkı.. ve şu an karşı taraf mağdur .. Bu yüzden dedim zaten , ürünü yok etmişsin madem adamları ara kayboldu de sizin de zarar görmenizi istemiyorum helalleşelim bedelin yarısını hesabınıza geri göndereyim de olsun bitsin. Ürünü yok etmek senin hatan.. Bunu bilmemene ben şahsen çok şaşırdım ama olan olmuş.

Tamam da dostum bu en temel kuraldır. Para iadesi aldıysan kanunen o ürünü firmaya iade etmekle yükümlüsün. Kanuni yükümlülüğün hem de. Bunu herkes bilir. Firma da sana karşı dava açabilir ve kazanır buna emin ol... Firma sadece senin işinle ilgilenmiyor ki binlerce alışveriş ile uğraşıyor. Kontrollerde sırası gelince sana geç dönüş yapmış olabilirler ama sen bu ürünü iade etmekle yükümlüsün. Bu dalga geçmek değil adamın en doğal hakkı. Ve şu an karşı taraf mağdur. Bu yüzden dedim zaten, ürünü yok etmişsin madem adamları ara kayboldu de sizin de zarar görmenizi istemiyorum helalleşelim bedelin yarısını hesabınıza geri göndereyim de olsun bitsin. Ürünü yok etmek senin hatan. Bunu bilmemene ben şahsen çok şaşırdım ama olan olmuş.

Hocam her gun tuketici hakeme basvurmuyorum ilk defa basima geldi boyle bir şey o yuzden buraya danisiyorum.

Dostum 6 ay oldu diyorum.

Ürün gerçekten bozulmadı, bozuldu vs türlü türlü şeyler olabilir bu yüzden de iade etmek zorundasınız.
Son olarak firma umarım elinden geleni yapar.
Firmanın yerinde olsanız tamam mı diyecektiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam her gun tuketici hakeme basvurmuyorum ilk defa basima geldi boyle bir şey o yuzden buraya danisiyorum.
Zaten danıştığın için ben de sana buna göre cevap veriyorum. Olabilir işleyişi şu an öğrenmiş olabilirsin yok zararı.. Halihazırda sen zararını tazmin ettin ama bu sefer karşı tarafı mağdur ettin.. Karşı tarafın kanunen o ürünü geri isteme ve alma hakkı var.. Adam seni mahkemeye verse ama ben bilmiyordum demekle yırtamazsın. Adam da senden kendi zararını tazmin eder. İşte bu yüzden diyorum ki iş uzamasın ve iki taraf da mağdur olmasın diye ara adamları yarısı senden yarısı benden. bedelin yarısını sana gönderiyorum hakkını helal et dersin tamam derse de ibanlarına atarsın bedelin yarısını , atarken de açıklama kısmına firmanın geri iade istediği kusurlu ürün kaybolduğu için firmanın mağduriyetini gidermek amacıyla ürünün bedelinin yarısı vs şeklinde bir ibare yazarsın atarsın parayı.. Yarın bir gün adamlar ürün bize gelmedi diye tekrar bir kanuni işlem yapmaya kalkarlarsa da bu işlem tüm banka kayıtlarında gözükeceği için gösterirsin bu kayıtları olur biter .. Senin şu an dediğin şey kanunen geçerli değil .. Bilmiyordum böyle olduğunu deme hakkın yok. Umarım doğru şekilde izah edebilmişimdir. Karşı tarafın mağduriyetini gidermekle mükellefsin. E ama benim paramın yarısını onlara göndermiş olacağım .. e o zaman ürünü yok etmeyecektin .. Yapacak bir şey yok.. İş uzamasın diye bu öneriyi getiriyorum zaten. Takdiri İlahi , yarın bir gün acısı çıkmasın ve beddua alma diye o da .. veya işte firma yarın sana karşı THH kararı çıkartırsa daha zararlı çıkma diye.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı