Tulpar 20.3.2 ısınıyor

6iantguy

Hectopat
Daha fazla  
10875H'lı Tulpar 20.3.2 aldım. Cinebench R23 stres testinde 95 dereceyi görmesi normal mi? Veyahut Watch Dogs Legion oynarken anlık olarak da olsa 95'i görmesi doğal bir olay mı?

Keza fanımı Turbo moduna aldığımda fan anlık olarak tekliyordu ve bunun bir “sorun” olduğunu düşünüyorum; önemli midir? Servis ısrarla bu sorunları kabul etmiyor, sorun yok diye. Cihazı yollamak istiyor, iade istemeli miyim?

Dosya Ekleri

• BAF1C700-60C5-4C3E-99AC-B83DDA03767D.jpeg
    BAF1C700-60C5-4C3E-99AC-B83DDA03767D.jpeg
    107,1 KB · Görüntüleme: 74
Bu sıcak havalarda fazla yormayın cihazı, arka arkaya oyuna girmeyin. Diğer parçaların sıcaklık değerleri nasıl?
Ayrıca fan düzgün çalışmıyorsa dediğiniz gibi, bir sorundur. Ve bu kadar güçlü parçaları soğutmak için önemli bir sorun.

O işlemci zaten ısınıyor. 90 Dereceye kadar okay. 90 üstü riskli gruba giriyor.
80-85te takılıyor maks 90, sanıyorum uzun kullanımlarda 95i görüyor. Normal mi değil mi emin olamıyorum bir türlü
Bu sıcak havalarda fazla yormayın cihazı, arka arkaya oyuna girmeyin. Diğer parçaların sıcaklık değerleri nasıl?
Ayrıca fan düzgün çalışmıyorsa dediğiniz gibi, bir sorundur. Ve bu kadar güçlü parçaları soğutmak için önemli bir sorun.
Gpu maksimum 86 hiç 90a yaklaştığını dahi görmedim

Usta 90 üzeri riskli diyorsun fakat çekirdek sayısı, performans vs bakılırsa netteki incelemeler dahil 94-95 derecelere kadar çıkan bir işlemci. Yaz geliyor önlem almak tabii dediğiniz gibi.
90 da risk diyerek o işlemci için hata yaptım eyv haklısın. 95 dereceye kadar değerleri normal sayabiliriz. Bunun üstüne dikkat edilmeli.
80-85te takılıyor maks 90, sanıyorum uzun kullanımlarda 95i görüyor. Normal mi değil mi emin olamıyorum bir türlü

Gpu maksimum 86 hiç 90a yaklaştığını dahi görmedim
O zaman pek bir sorun yok. Fakat şu fan işini bi takip edin. Önemli bir parça laptop için.

İşlemci gücünü kısmadığı sürece isterse 99 derece olsun sıkıntı çıkmaz o işlemciler o sıcaklıklarda bozulacak olsa zaten o sıcaklıklara izin verilmezdi.
Birkaç kez can sıkıcı şekilde fps dropları yaşadım, battlefront 2 ve fifa 21’di hatta. Bf 2 anlıktı ama Fifa’da oyunu oynayamacak hale geldi RGB aydınlatma açılıp kapandı hatta
96 dereceden sonra frekans kısar, güçlü işlemci gayet normal.
Anlık 97yi gördüğü oluyordu (hemen 95e düşecek şekilde) fps droplarını o yüzden yaşamışım demekki

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı