Tulpar T5 V21.1.2 vs. M1 MacBook Air

prediger

Femtopat
Katılım
25 Kasım 2020
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Üniversitede kullanmak için bilgisayar alacağım. Bilgisayar mühendisliği okuyorum. Monster Tulpar T5 V21.1.2 ile yeni M1 işlemcili MacBook Air'i 16 GB RAM ile almak mı mantıklı emin olamadım. Oyun oynayan birisiyim ama grafik takıntım yok. Ara sıra öyle bir oyun oynarım grafiklere de pek takılmam açıkçası. MacBook deneyimi olanlar ve M1 işlemci ile ilgili bilgisi olanlar yardımcı olabilirse ayriyeten sevinirim.
 
  • Ekran kalitesi
  • Performans
  • Pil ömrü
  • Taşınabilirlik ve kullanım rahatlığı
Tarafından AIR tartışılmaz önde. Tulpar'ın tek artısı Windows üzerinde oynanan oyunlar. Başka bir artısı yok. Oyunu bir şekilde hallederim diyorsanız AIR alın.
 
  • Ekran kalitesi.
  • Performans.
  • Pil ömrü.
  • Taşınabilirlik ve kullanım rahatlığı.
Tarafından Air tartışılmaz önde. Tulpar'ın tek artısı Windows üzerinde oynanan oyunlar. Başka bir artısı yok. Oyunu bir şekilde hallederim diyorsanız Air alın.

Performans hariç geri kalan şeyler doğru. Ancak performans ve güç konusunda Tulpar açık ara önde. Eğer gerçekten güç istiyorsan kesinlikle Tulpar. Ancak güç için geri kalan; ekran kalitesi, pil ömrü, taşınabilirlik özelliklerinin hepsinden vazgeçmiş olursun. Tercih senin ancak ileride gerçekten güç gerektiren bir iş yapmayacaksan bende kesinlikle MacBook Air öneririm. Mac book Air gücü M1 işlemciden alıyor. Güç konusunda standart bir ofis dizüstü bilgisayarından çok daha güçlü ancak bir 1660 Ti değil ya da i7 10750 h değil. Bildiğim kadarıyla M1 işlemcinin dahili ekran kartının gücü NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti geçiyor. Burada tercih senin.
 
Yazılım farkı nedir? Buna bir bakın isterim. Windows sistemde daha güçlü donanımın da olsa, MacOS sistemdeki gibi çalışmayabilir, özellikle laptop kısmında.

Tulpar'ın önde olduğu tek performans, oyun performansıdır. Alacağı sistemde çok rahat grafik, render işlemleri de yapabilir. Belki de Tulpar'dan daha iyi bir şekilde.
 
Son düzenleme:
Yazılım farkı nedir? Buna bir bakın isterim. Windows sistemde daha güçlü donanımın da olsa, macOS sistemdeki gibi çalışmayabilir, özellikle laptop kısmında.

Tulpar'ın önde olduğu tek performans, oyun performansıdır. Alacağı sistemde çok rahat grafik, render işlemleri de yapabilir. Hemde Tulpar'dan daha iyi bir şekilde.

Buna katılmıyorum. Özellikle render alma ve 3 boyutlu tasarım konusunda NVIDIA RTX 2060 ekran kartının gücü kesinlikle M1 işlemciyi ağır bir şekilde geçecektir. İşletim sistemi ve yazılım bir yere kadar evet daha hızlandırabilir. Ancak kas gücü kesinlikle Tulpar tarafında. 3 boyutlu tasarım olsun render almak olsun kas gücü i7 10875 h ve NVIDIA RTX 2060 ekran kartı bulunan Tulpar için hiçte zor değil. Burada yazılım bir yere kadar bilgisayara güç sağlar. Ama bu dediğim işler için ise saf kas gücü lazım. Mac book Air bunun için üretilmiş bir cihaz değil. Genel olarak video edit, günlük işler, Photoshop işleri için üretildi. Bu yüzden Tulpar öndedir. Ancak yukarıda da bahsettiğim diğer özelliklerden vazgeçecektir.

Dipnot: Zaten sadece işlemci kısmında çekirdek/iş parçacığı ve ekran kartı kısmında çekirdek hızı ve VRAM hızlarına bakıldığında arada yazılım ile kapatılamayacak kadar büyük bir fark olduğunu anlarsınız. Özellikle ekran kartı testinde M1 işlemcinin dahili grafik kartı ancak GTX 1050 Tİ kartı geçti. Buradan anlamış olmanız lazım.
 
Son düzenleme:
Makaleyi bırakıyorum. Tabloya göz atabilirsiniz. Programın hangi çekirdeğini kullandığına kalmış.

 
Makaleyi bırakıyorum. Tabloya göz atabilirsiniz. Programın hangi çekirdeğini kullandığına kalmış.


Bir de siz bakın linki bırakıyorum.

Apple M1 İşlemcinin Cinebench R23 Performans Skoru Paylaşıldı - Technopat Sosyal

Makaleyi bırakıyorum. Tabloya göz atabilirsiniz. Programın hangi çekirdeğini kullandığına kalmış.


Ekran görüntüsü 2020-11-25 034802.png


Bu sizin bana attığınız inceleme makalesinde geçen bir kısım. Sanırsam bu yeterli olur. Ekran kartı kısmına hiç gelmiyorum. NVIDIA RTX 2060 ezici bir üstünlüğü var. Yani kısaca Tulpar hala önde. Bu arada beni yanlış anlamayın. Ben Intel fanboyu değilim. Hatta bu sene M1 işlemcili MacBook Pro almayı planlıyordum. Ancak performansı beni tatmin etmedi. Bu yüzden de buraya da yazdım. Güç olarak Tulpar ancak geri kalan tüm özellikler için Mac book Air derim. Arkadaş hep taşımayacak ise Tulpar daha mantıklı.
 
Son düzenleme:
  • Ekran kalitesi
  • Performans
  • Pil ömrü
  • Taşınabilirlik ve kullanım rahatlığı
Tarafından AIR tartışılmaz önde. Tulpar'ın tek artısı Windows üzerinde oynanan oyunlar. Başka bir artısı yok. Oyunu bir şekilde hallederim diyorsanız AIR alın.
peki macbook tarafında nasıl almamı önerirsin ssd konusunu sıkıntı değil

  • Macbook Air 7 çekirdekli GPU 16 GB RAM
  • Macbook Air 8 çekirdeli GPU 8 GB RAM+500 TL
  • Macbook Pro 8 çekirdekli GPU 8 GB RAM+1000TL
 
Peki MacBook tarafında nasıl almamı önerirsin SSD konusunu sıkıntı değil.

  • MacBook Air 7 çekirdekli GPU 16 GB RAM.
  • MacBook Air 8 çekirdeli GPU 8 GB RAM+500 TL.
  • MacBook Pro 8 çekirdekli GPU 8 GB RAM+1000TL.

Ben olsam - ki düşündüm bu sene almayı - MacBook Pro alır rahatıma bakarım uzun bir zaman idare eder. Yok ben bir dahaki sene çıkacak olan M.2 işlemcili olanı alır bunu da satarım dersen MacBook Air 8 GB RAM alırdım. Seneye de hemen satar yeni, güçlü(kas gücü) ve hatalardan ayıklanmış daha stabil çalışan M.2 işlemcili MacBook Pro alırdım. Tercih senin.
 
@xbea Ben de Apple fanı değilim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Farklı sonuçlar mevcut. Yazıyı fark ederseniz siz yazmadan önce düzelttim ve "belkiye" çevirdim.

Test yapılan araçlar ve zamandan kaynaklı olabilir. Daha önce izlediğim videolarda 2060 karşılaştırması vardı, Premiere bulamadım şu an.

@prediger
Daha özellik istiyorsanız Pro, performans istiyorsanız 16 GB RAM. Biraz size kalmış. Uzun süre kullanıyım, ileri de RAM eklerim sonra derseniz Pro ile başlayabilirsiniz, tekrar uğraşmam derseniz 16 GB RAM olması, ileriye dönüklük açısından iyi olur.

 

Yeni konular

Geri
Yukarı