Tulpar T7 V19.4.1 nasıldır?

@m0rphine Dostum Monster Tulpar T7 V19.4.1 bende almak istiyorum. Biraz soru sorabilirmiyim sana müsaitmisin ?
Sorularım genel olarak ısınma ile alakalı izlediğim video ve araştırmalarım neticesinde üst düzey oyunlarda işlemci sıcaklığı 92-97 derecelere kadar çıktığını gördüm. Bu durum kafamı kurcalıyor almam için tek engel olduğunu söyleyebilirim. Genel bir problem mi ? Yoksa izlediğim videolarda bilgisayar yanlış kullanım modlarında ve turbo fanlar açık olmadığından dolayı mı ağır iş yükü altında o sıcaklıkları gördü bunları merak ediyorum detaylıca anlatıp vaktini ayırıp bilgi verirsen çok minnettar olurum.

Son düzenleme:
@Vayabur Oyun oynarken tam yükte MSI GE serisi bilgisayarlar bile 90 dereceyi çok rahat geçiyor. Zaten işlemciler de bu sıcaklıklara dayanabilecek şekilde üretiliyor. Burada mühim olan o sıcaklıkta frekans düşürüyor mu düşürmüyor mu sorusu. O sıcaklıklarda işlemci frekansının turbo frekansından hiç düşmediğini gözlemledim.

Turbo fanı genelde açmadan kullanırım. Dengeli modda işlemci 75 dereceyi geçmiyor. Ekran kartı ise 70 derece civarında seyrediyor. Oyun modunu açtığınızda ise işlemci 93-94 derecelere çıkıyor. Ekran kartı ise 80 civarı. Oyun modu açıkken bir de üstüne turbo fan ayarını açarsanız 88-89 dereceye kadar indirebilirsiniz işlemciyi.

Çok sayıda dizüstü bilgisayar kullanma imkanım oldu. 90 dereceye ulaşmayan bilgisayar çok azdır. Zaten yüksek sıcaklıklara çıkamıyorsa frekanslarını izlememiz gerekir. MSI Afterburner ile işlemci frekanslarını takip ederseniz, 70-80'li derecelerde dolaşan dizüstü bilgisayarlarda "thermal throttling" denilen üreticinin koymuş olduğu limiti farkedersiniz. Bu tip bilgisayarlar genelde oyun için olmazlar. Nispeten serin çalışmalarının sebebi de ısındıklarında işlemci frekanslarını düşürmelerinden kaynaklıdır. Kaldı ki öyle olmasını isterseniz, oyun modunu açmazsınız. Aynı değerleri almak her türlü mümkün.

Fakat 19.4.1 yerine 19.4 almanızı öneririm. Mesela ben 512 GB SSD ile birlikte aldım. Hem daha ucuza geliyor hem de salt SSD kullanıldığı için sessiz ve daha performanslı oluyor. Windows'u da kurup key satın alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı