Tulpar T7 v5.3 laptopa Experience'tan son sürücüyü yükledikten sonra parlaklık değişmiyor

Riza610

Kilopat
Katılım
9 Haziran 2017
Mesajlar
110
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, bilgisayara GeForce Experience'da manuel olarak sitesinden son driveri yüklediğim zaman ekran parlaklığını değiştiremiyorum. Parlaklık ayarını nereye getirirsem getireyim hiçbir şekilde parlaklık değişmiyor. Max ayarda kalıyor. NVIDIA driverini tamamen Denetim Masası'ndan sildiğim zaman ekran parlaklığını değiştirebiliyorum ya da Monster Notebook sürücü bölümünden oradaki sürücüyü yüklediğim zaman ekran parlaklığını değiştirebiliyorum. Oradaki driver bayağı eski bir sürümde, diğer tüm güncel driver yüklemelerimde ayarları hiçbir şekilde değiştiremiyorum. 4 kere kadıköye gidip bilgisayarı servise verdim hiçbir şekilde düzeltemiyorlar. UEFI format atıp ya da kendi sitelerindeki eski sürücüyü yükleyip kendilerince çözüm getiriyorlar. Zaten dediğim gibi sürücü hiç olmadığında ya da Monster Notebook sitesindeki eski sürücü yüklü olduğunda hiçbir sorun olmuyor. Windows Update, Intel Support, Aygıt Yöneticisi'nden monitör devre dışı bırakıp tekrar açmak, aklınıza gelebilecek her şey güncel hiçbir yanlış sürücü kurma olayı da yok aynı model arkadaşımda var onda son driver yüklü olsa da değiştirebiliyor. Aynı sorunu yaşayan varsa ya da bilgili olan biri yardımınızı bekliyorum.

Monster Tulpar v5.3
Ekran kartı: GTX970M.
İşlemci: 6700k.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dahili grafik birimi bulunmuyor sanırsam.

En son yükledim dediğin sürücünün versiyonu nedir? Ayrıca bu parlaklık ayarını NVIDIA Denetim Masası üzerinden mi yapıyorsun? Nereden yapıyorsun bu parlaklık ayarını? Biraz daha detaya girersen daha iyi olur o konuda.

En başta yazdığım "Dahili grafik birimi bulunmuyor sanırsam." yanlış olmuş. Laptopta bildiğimiz masaüstü işlemcisi olan 6700K var anladığım kadarıyla. Intel Grafikleri Kontrol Merkezi üzerinden parlaklık değişmiyor mu? Yine yazdığım üzere bu parlaklık ayarını nereden yaptığını vs. detaylandırır mısın?
 
Son düzenleme:
472.12 - WHQL sürümü normal nvidia sitesinden yüklüyorum.
Parlaklık ayarını normal windows ayarlarından sağ alt sekmeden değiştiremiyorum.
 
NVIDIA TR sayfasındaki eski bir sürüm o. En güncel sürüm 517.48 şu an.

Şimdi senden temizce tüm grafik sürücülerini kaldırıp kurmanı isteyeceğim. Tüm güncel sürücüleri de vereceğim aşağıda. Kaldırma sıralaması NVIDIA-Intel şeklinde olacak, kurma sırası da Intel-NVIDIA şeklinde olacak.

Kullanılacak program DDU. Program ayarlarındaki "Windows bir aygıt için bir sürücü aradığında..." seçeneğini işaretlemeyi unutma.

İndirilecek sürücü dosyaları:

İşlem sırasına göre yapılacaklar:
1- DDU ile NVIDIA sürücüsünü kaldır.
2- DDU ile Intel sürücüsünü kaldır.
3- Üstte attığım Intel sürücüsünü kur.
4- Üstte attığım NVIDIA sürücüsünü kur.

İşlemleri gerçekleştirdikten sonra sonucu belirt.
 
Aygıt yöneticisinde görüntü bağdaştırıcıları kısmında intel gpusuda gözükmüyor bu arada sadece nvidia gözüküyor.

Yüklemeye çalıştıgımda attıgınız linkden error veriyor.
 
Intel GPU gözükmemesi garip. Ünlemli bir şekilde falan da mı gözükmüyor? "Ağ bağdaştırıcıları" kısmında sadece 1 tane aygıt yani NVIDIA mı var? Laptopta MUX Switch mi var diyeceğim ama o kadar eski bir laptopta olabilir mi onu bilmiyorum. İşlemi sadece NVIDIA için gerçekleştir o zaman.

Yüklemeye çalıştıgımda attıgınız linkden error veriyor.
Hangi link? 3 tane link var iletimde.
 

sadece gtx970m var intel ibaresi hiç yok

Ekran Alıntısı.PNG


Geforce experienceden de attığınız güncel olan sürümüde yükledim parlaklık ayarlarım tekrar gitti silip eski driveri yüklediğimde düzeliyor. Intel gpu driverini yüklemeye çalıştığımda yükleyici çıkış kodu 8 uyarısı alıyorum. Mevcut cihaza yüklenecek sürücü bulunamadı yazıyor.
 
Son düzenleme:
Merhabalar tekrardan.

Microsoft'un soru cevap kısmında yaşadığın durumun Windows güncellemesi ve ekran kartı sürücüsü arasındaki uyumsuzluktan kaynaklandığı belirtilmiş. Fakat bu 2018'de söylenmiş. Bugüne kadar düzeltilmiş olacağını düşünüyorum.

Windows 11 kurmayı denedin mi daha önce?
 

Geri
Yukarı