Turbox B75 BIOS Update sonrası M.2 SSD BIOS'ta gözükmüyor

egecankurt

Zeptopat
Daha fazla  
Turbox B75 anakarta sahibim. BIOS Update yapmadan önce M.2'ye kurmuştum Windows'u. BIOS Update yaptim. Bir türlü BIOS menüsünde M.2 SSD'yi bulamiyorum o yuzden Windows'u baska SSD'ye kurmak zorunda kaldim. Nasıl bunu çözebilirim?

• 8x2 16 GB DDR3 Kingston RAM
  • Hikvison 256 GB M.2 SSD
  • AMD HD 5450
  • Turbox B75
  • i5 3470

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşlar konuyu hortlattım ama rom şeklindeki bios dosyasını bu hataya düşmüş insanlarla paylaşabilirim. bendede aynı anakarttan mevcut bende bios güncelledim. ama pci 8x görüyor sizdedemi öyle.
Biosa girip chipset bölümüne geldiğimde NB PCIe Congiguration kısmında PEG0 X8 GEN3 olarak gözüküyor bundan mı bahsediyorsunuz?

Biostada öyle normal cpu z gibi programlardada öyle görünüyor. Acaba işlemci pci expresten nvme aldıgı içinmi 8x calısıyor

Biosa girip chipset bölümüne geldiğimde NB PCIe Congiguration kısmında PEG0 X8 GEN3 olarak gözüküyor bundan mı bahsediyorsunuz?
Current link kısmı ben pci 2.0 kullanıyorum yükte 5 i görüyor sanırım görüntüsel bir hata.

Son düzenleme:
Turbox B75 anakarta sahibim. BIOS Update yapmadan önce M.2'ye kurmuştum Windows'u. BIOS Update yaptim. Bir türlü BIOS menüsünde M.2 SSD'yi bulamiyorum o yuzden Windows'u baska SSD'ye kurmak zorunda kaldim. Nasıl bunu çözebilirim?

• AMD HD 5450
  • Turbox B75
  • i5 3470
Hocam Güncel bios nerden buldunuz ben siteden bulamadımda?

Saglam olan bir anakarttan BIOS'u save edip afudos ile yazdırdım ama BIOS'unuz H61'e cevirmediyseniz. Güncel BIOS'u bulunmuyor. Ben yanlış BIOS yüklemesi sonucunda orijinale çevirmek için böyle bir yol izledim. Yani güncelleme işlemi yok. Bu anakart PCI X8 calıştıgını rapor ediyor ben bu sorun yüzünden güncelleme denedim ama başka bir BIOS sürümü yok sadece anakarttaki gelen BIOS sürümü var.

Bilgi verir misiniz acaba?

Saglam olan bir anakarttan BIOS'u save edip afudos ile yazdırdım ama BIOS'unuz H61'e cevirmediyseniz. Güncel BIOS'u bulunmuyor. Ben yanlış BIOS yüklemesi sonucunda orijinale çevirmek için böyle bir yol izledim. Yani güncelleme işlemi yok. Bu anakart PCI X8 calıştıgını rapor ediyor ben bu sorun yüzünden güncelleme denedim ama başka bir BIOS sürümü yok sadece anakarttaki gelen BIOS sürümü var.
Ya ben hep mavi ekran alıyorum da.

• AMD HD 5450
  • Turbox B75
  • i5 3470
hocam bios update nasıl yaptınız soylermisiniz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı