Turbox mantığı ile kâr edilir mi?

Burada etik olmayan ne var ki? Ben 500 liraya topladığım sistemi 2000 liraya ilan çıkıp adamlara 4K oyun bilgisayarı demeyeceğim ki. 1700TL bandına topladığım ortalama bir sistemi 2000 lira bandına satacağım.
Bahsettiğiniz firma (her ne deniliyorsa!), genel olarak ürün detaylarında; sadece Intel i7 işlemci, Nvidia ekran kartı olduğu gibi ifadelerde bulunuyor ve ilgili bileşenin modelini veya diğer bilgilerini belirtmeden satışa sunuyor.
Haliyle bilgisi olmayan tüketiciler bu ürünleri "Aaa i7 işlemci varmış, o halde iyidir." diyerek alıyor. Bu yapılan şeyi, "nitelikli dolandırıcılık" ifadesiyle bütünleştiriyorum.
 
Kandırmayacağım. Tüm özellikleri açık açık yazacağım.
Tüm bilgileri açık açık yazarsanız sorun yok. Ama sizin amacınız bildiğim kadarı ile bilgisiz insanları düşürmek. Ederinden fazla fiyat yazılınca, alıcısı kim olursa olsun dolandırıcılıktır bunun adı benim gözümde. Şimdi gelip de saçma salak emojiler atmayın. Kendi görüşümü söyledim. Konu sahibi boş yere konu açmamıştır herhalde. Millete fikrini sormak için açmış konuyu belli ki.
 
Bahsettiğiniz firma (her ne deniliyorsa!), Genel olarak ürün detaylarında; sadece Intel i7 işlemci, NVIDIA ekran kartı olduğu gibi ifadelerde bulunuyor ve ilgili bileşenin modelini veya diğer bilgilerini belirtmeden satışa sunuyor.
Haliyle bilgisi olmayan tüketiciler bu ürünleri "AAA i7 işlemci varmış, o halde iyidir." Diyerek alıyor. Bu yapılan şeyi, "nitelikli dolandırıcılık" ifadesiyle bütünleştiriyorum.

Turbox adlı firma yazıyor özellikleri açık açık. Ürün tanıtımında yazmıyor aslında. Ben kendi sitelerindeki pclere baktığımda yazdığını görüyorum.
 
Gerçekten konu o kadar utanç verici ki. Burada hepimiz küçük olduk çocuk olduk ana babamızdan bilgisayar istedik. Bizim için en iyisini almaya çalıştılar ellerinde var olan parayla en iyisini getirmeye çalıştılar. İnşaatta işçi baba, ev temizliğine giden ana sizin boş boş sabahtan akşama kadar forumlarda dolaşarak edindiğiniz bilgileri nasıl edinsin evine ekmek parası götürmeye çalışırken. Cevapları okurken gerçekten ilk defa bu forumdan soğudum tam anlamıyla. Cahil olmayacak o zaman o da, bu kadar cahilse ona müstahak tarzındaki cümleler gerçekten insanlıktan soğuttu. Devletimizde kötü olan şey zaten firmaların şişirip yapıp sattığı şeyler. İnşaat mühendisi miyiz biz evin temelinin kolonun kirişin yerinin nerede olması gerektiğini bilelim? Bunu bilmemek cahillik mi oluyor? Kaç tane insan öldü 1 ay önce bu memlekette. İzmir'deki şerefsiz adi köpeklerin sizin deyiminizle cahil insanları kandırmasından dolayı. Turbox'un topladığı sistemle aynı fiyata çok daha iyi cihazlar verebilirsiniz kullanıcıya bunun yerine ucuza kaçıp insanların cahilliğiyle insanları dolandırıp kar etme peşindesiniz. Yazık gerçekten daha da diyecek bir şey bulamadım ben bu konuya.

Hocam şimdi olay şu deprem örneği vermişsiniz ama evi alan kişiye biz bu malzemeden bu kadar kullandık gibi bir açıklama yapılmıyor. Bu hareket Turbox mantığı. Ama sen dersen eğer evet ben bunu düşük sağlamlıkta (terim bilmiyorum kusura bakmayın) yaptım. Bundan bundan bu kadar kullandım diyor ise ve bu yüzden de ucuz olduğunu belirtiyor ise bunda yanlış bir şey yok. Gelelim anne baba konusuna, burada bazı durumlarda haklısınız ama sadece bazılarında. Çünkü "Turbox nasıldır" diye Google'da ufak bir araştırma yapmak, bilgisayar sahibi olabilecek imkanı olan herkesin yapabileceği bir şey. Tabi bazı durumlar vardır illa her aile araştırma yapmayı düşünecek diye de bir şey yok ama bana o bilgisayarı bulan kişi Turbox markasına da ufak bir göz atabilecek teknolojiye sahip olduğunu düşünüyorum.
 
Turbox gibi X3440 gibi eski işlemcilerle ışıklı kasalı F/P sistemler toplayıp ufak bir kâr ile sitelerden 2000TL gibi uygun fiyatlara satsam sizce alıcı bulur muyum ve ufak da olsa bir kazancım olur mu?

Hocam sizi tanırım. Daha 1 yıl bile forumdan nasip almayanlar laf ediyor.
Ben sizin nasil birisi olduğunuzu biliyorum, sorun yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı