Turkcell Online mağaza'dan neden alışveriş yapılmamalı?

NITRO

Hectopat
Katılım
2 Mayıs 2019
Mesajlar
1.784
Makaleler
4
Çözümler
1
10.06.2020 tarihinde Turkcell Online mağaza'dan 1 adet SteelSeries quick Prism XL mousepad aldım. Kargonun hazırlanması 4 gün sürdü, bana ulaşması toplamda tam 10 gün. Nitekim ürün bozuk çıktı. Kopma burada başladı. Turkcell müşteri temsilcilerini aradım, bana Online mağaza'dan alınan ürünün herhangi bir talebi için tekrar Online mağaza'ya girip taleplerim konusundan talep oluşturmam gerektiği söylendi. Denileni yaptım. Mail olarak bilgi almak istediğimi belirttim, bana da SMS olarak bilgi mesajı geldi. Aradan 2 gün geçti, baktım gelen giden mail yok, tekrar talep oluşturdum ve 1 gün daha bekledim. Ertesi gün müşteri hizmetlerini tekrar aradım, bu ve şu şekilde talep oluşturduğumu fakat taleplerim ile ilgilenilmediğimi bildirdim ve hak verirsiniz ki biraz da sinirli bir halde acilen sorunum ile ilgilenilmesi hususunda temsilciye baskı uyguladım. Temsilci bana ne derse beğenirsiniz? Ben sizin adınıza oluşturulmuş herhangi bir talep göremiyorum beyefendi, ama sizin için yardım etmek amaçlı destek talebinizi ben oluşturayım. E madem oluşturabiliyordun ey Turkcell, beni neden yordun 3 gün?

Neyse kadıncağız destek talebini oluşturdu ve bir SMS daha geldi, destek talebiniz alınmıştır 48 saat içerisinde dönüş yapılacaktır. Bu arada şunu eklemeyi unutmuşum, ilk talebimde mail ile bilgilendirmek istiyorum seçeneğini seçtiğim halde, mail gelmemiş ve telefonumu yalnızca "2" kez dıt dıt diye çaldırıp ben daha telefona uzanamadan çağrıyı sonlandıran bir arama geldi. Tabi çağrıyı cevaplandıramadığım için bir SMS daha geldi ve ... Numaralı talebiniz için sizi aradık ulaşamadık. Dönüyorum tekrar paragrafın başındaki konuya. Bu sefer daha sinirli bir şekilde müşteri hizmetlerini aradım ve yasal işlem başlatacağımı bildirdim, tabii hakaret içermeyecek şekilde biraz da saydırdım. Ben müşteriyim siz satıcısınız, ben mi sizi kovalamalıyım yoksa siz mi beni? Bu mu Turkcell'in kalitesi falan bende IP'ler koptu. Sağolsun müşteri temsilcisi bir talep daha açtı ve ivedi olarak işaretledi.

Gelelim artık isyanlarımdaki son raddeye. Saat 9, uyuyorum. Pat bir telefon çaldı, gözümü anında açtım telefona elimi uzatıp numaraya bu kimmiş diye bakmam ile çağrı sonlandırıldı, ve yine tanıdık bir mesaj telefonumun titremesini sağladı. " ... Nolu talebiniz için sizi aradık ulaşamadık". Bize tekrar ulaşmak için müşteri temsilcilerini arayın. Uykuyu muykuyu boş verdim anında numarayı çevirdim ve sabah erken saatte olmasına bağlı anında müşteri temsilcisine bağlandım. Durumu açıkladım, kadın yardım etmek yerine tekrar bir talep oluşturdu, şimdi sözde bir 48 saat daha beklemeliyim.

Bu sefer açtım ağzımı yumdum gözümü (hakaret içermez) kadıncağızın gönlünü ala ala ( bu söylediklerim kesinlikle şahsınıza değildir tamamen Turkcell'edir diye diye bir güzel gömdüm bir nebze olsa rahatladım. Ve bugün en geç saat 14:00'a kadar aranmamam durumunda yasal işlem başlatacağım notunu aldırdım.

Bu arada Turkcell ile neden uğraşıyorsun, direk olarak servise yollasaydın diye soracak olanlar için yazıyorum, Turkcell'den hayır gelmeyeceğini anladığımda ürünü teklos Lojistik'e yani SteelSeries'in Türkiye servisine gönderdim, onlar da ürünün hatalı üretim olduğunu onayladılar, fakat ellerinde başka bir aynı üründen olmadığı için değişim yapamadıklarını ve benim aldığım yer ile irtibata geçip geri yollamamı, bu şekilde iade veya değişim almamı söylediler. Bu şekilde bir rapor hazırlanarak kutusuyla birlikte ürünümü bana geri kargoladılar, yarın elime ulaşır.

Gelelim buradan çıkarılacak derse. Belki telefonlar için böyle değildir, mesela bir şubeye gidip telefon için garanti sürecini başlatabilirsiniz, lakin diğer ürünler için Turkcell'den bir ümidiniz olmasın. Güzel yüzleri Mali satana kadar, Mali aldıktan sonra hem kargo süreci hem destek süreci hem iade sürecinde tamamen şu ana kadar karşılaştığım en rezalet durumla beni yüz yüze getirdiler. Ben şimdi başka işim yokmuş gibi 20 gün önce parasını ödeyip aldığım ve yalnızca 2 gün test amaçlı kullandığım ürün için tüketici hakem heyetine başvuruda bulunacağım. Gerisiyle onlar uğraşsın. Benden sizlere bir uyarı. Turkcell Online Mağaza'dan alışveriş yapmayın!
 
Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman ben de size Turkcell ile kendi deneyimimi paylaşayım.

2 Yıldır Turkcell Superonline internet sağlayıcısından servis alıyorum. Bulunduğum bölge de yani Turkcell'in yoğun olarak kullanılmadığı hatta bizim burada kimsenin Turkcell kullandığını düşünmüyorum. 2 Yıl önce interneti alırken 50 download / 5 upload diye aldığım paketten hiçbir zaman 5 upload alamadım, upload hep 0.38 - 1.40'larda geziniyordu. Turkcell'i her aradığımda bana dedikleri klasik şey "Bölgedeki yoğunluktan dolayı daha yüksek bir değer veremiyoruz diyorlardı" uzun bir süre kibar dille derdimi anlatmaya çalıştım, mizacım ve terbiyem gereği hiçbir zaman bu insanlara bağırmadım. En son bir avukat ile beraber Turkcell ile konuştuk ve sonuç değişmedi ama gelin görün ki şu anda Covid'den dolayı upload'ım 8. Eee demek ki bölge yoğun değilmiş Turkcell Bey, niye bize acı çektiriyorsun, niye bizi kendinden soğutuyorsun.
 
Az önce yine aradım, yine talep oluşturdular. Ürünüm elime ulaşır ulaşmaz soluğu tüketici hakem heyetinde alacağım. Onlar uğraşsın, başka yerden sipariş verdim ürünü.
Konuyu tamamen sonuçlanana kadar güncel tutup 1. sıraya yükselteceğim.

Sonunda konuyu Tüketici Hakem Heyeti'ne taşıdım. Daha sonra Turkcell'i yine arayıp talep oluşturdum. Bana çok bilmiş bir bayan geri dönüş yaptı, bu sefer telefon elimdeydi anında cevaplayarak konuşmaya başladık. Ürün elime ayın 10'unda geçmiş ve ben onların söylediklerine göre en erken talebimi ayın 25 inde açmışım. Dolayısı ile iade hakkım iptal oldu. Az önce Ttkom'u aradım ve haziran ayı detaylı fatura istedim, faturamda ayın 10 'u ile 25'i arasında tam 4 adet minimum 15 dakikalım görüşmelerim var, ve hepsinde konu aynı. Bunlardan önceye bakacak olur isek, ilk müşteri temsilcisinin bana bildirdiği üzre ilk talebimi internet sayfası üzerinden açmıştım 1 er gün ara ile lakin bunların ortada rüzgarları bile yok, hiç bir yaptığım talep değil dikkate kayda, işleme bile alınmamış. Yapmamış olarak görülmekteyim. Neyse kadın bana dediki, elinizdeki o teknik servis raporu ile tekrar bize gönderin, biz tekrar servise gönderim yapacağız ve ona göre size cevap vereceğiz dediler( bunun içersinde iade yok, sadece değişim). Ben de iade alıyorsanız alın aksi takdirde ben zaten farklı bir siteden ürünü aldım ve çoktan beridir kullanmaktayım, eğer iade almazsanız ben bu işi yargıda sürdürmek istiyorum, bunu kabul ediyorsanız buyrun ürünü sizlere geri göndereyim, yok kabul etmiyorsanız talebimi kapatabilirsiniz, 1 ay da sürse 1 yıl da sürse bu ya bu malı geri alacaksınız yada geri alacaksınız dedim ve kapattım. Şimdi tekrar TTkom'dan aldığım detaylı telefon faturamı Tüketici Hakem Heyeti'ne götürüp kanıt sunacağım.
Ben defalarca aradım müşteri hizmetleri beni internete yönlendirdi, internetten oluşturduğum başvurularım işleme alınmamışlar ben tekrar defalarca müşteri hizmetlerini aradım, sürekli 2 gün öteleyip, tek çağrıda talebimi kapattılar ve her seferinde başa döndürülerek 14 günlük sürem ihlal edildi ve aptal yerine konuldum diye tekrar ibrazda bulunacağım.

Bir de kadın demez mi ki Beyfendi bizim kurallarımız böyle, arama sürelerimiz bu yüzden bu kadar falan fişman. E o zaman ben 48 saat uyumadan telefonun başında hazır olda mı beklemeliyim çağrıyı kaçırmamak için bu ne saçmalık siz bizleri aptal yerine mi koyuyorsunuz bu ne saygısızlık diye bayağı çıkıştım. Ve bu yaprıklarınızı adım adım tüm sosyal mecralarda özellikle Hakem Heyeti sonucunu da dahi olmak üzre tamamını paylaşacağım, sizin gibilere tüketiciler asla boyun eğmemeli diye de biraz üstüne gittim ve kapadım.

İlerleyen zamanlarda tekrar güncel bilgileri eklemeye devam edeceğim.
 
Son düzenleme:
Sonuç nedir? Samsung tablet aldım bugün dijital operatörden. Evimizin yakınında Samsung var bir sorun olursa oraya gotürürüm. Umarım olmaz tedirgin oldum şu an.
 
Sonuç nedir? Samsung tablet aldım bugün dijital operatörden. Evimizin yakınında Samsung var bir sorun olursa oraya gotürürüm. Umarım olmaz tedirgin oldum şu an.
Sonuç, mahkemeyi kazandım. Turkcell'e dava sonucunu foto çekerek talep oluşturdum. Onlar da ürünü geri istediler, yolladım. Faturam üzerinden cihaz bedelini kaldırdılar ve o zamana kadar ödediğim tüm bedeli banka hesabıma iade ettiler. 6 ay boyunca boş yere müşteriye zulmettiler. Birdaha Turkcell'den balon bile almam.
 

Geri
Yukarı