SsLiqht
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Ryzen 5 5600
RTX 4060
- Meslek
- Öğrenci
Turkcell Superbox kullanıyorum ve iki ana sorunum var. Belki aynı durumu yaşayanlar ya da çözüm bulanlar yardımcı olabilir diye konuyu açıyorum.
Bulunduğum evde Superbox sinyali içeride çok zayıf. Dışarıda (örneğin balkonda) sinyal gayet iyi ama içeriye gelince duvarlardan dolayı neredeyse hiç çekmiyor.
Bunu çözmek için dışarıya bir harici anten ya da sinyal tekrarlayıcı (repeater) kurmak mümkün mü?
Superbox cihazına uyumlu çalışan bir sistem kullanan ya da önerebilecek olan var mı?
İkinci sorun ise internet hızında büyük dalgalanma olması:
Bu durum video izleme, oyun oynama, vs. gibi şeyleri neredeyse imkansız hale getiriyor.
Baz istasyonu yoğunluğu mu, kota limiti mi, yoksa başka bir sebebi mi var emin olamıyorum.
1. Sinyal Sorunu – Harici Anten veya Repeater Mümkün mü?
Bulunduğum evde Superbox sinyali içeride çok zayıf. Dışarıda (örneğin balkonda) sinyal gayet iyi ama içeriye gelince duvarlardan dolayı neredeyse hiç çekmiyor.
Bunu çözmek için dışarıya bir harici anten ya da sinyal tekrarlayıcı (repeater) kurmak mümkün mü?
Superbox cihazına uyumlu çalışan bir sistem kullanan ya da önerebilecek olan var mı?
2. Hız Düşüşü – Yoğun Saatlerde Aşırı Yavaşlama
İkinci sorun ise internet hızında büyük dalgalanma olması:
- Gece geç saatlerde (örneğin 02:00 – 06:00 arası) hız 12-15 Mbps civarında oluyor.
- Ama akşam saatlerinde (özellikle 17:00 – 00:00 arasında) hız 0.2 – 0.5 Mbps seviyesine kadar düşüyor.
Bu durum video izleme, oyun oynama, vs. gibi şeyleri neredeyse imkansız hale getiriyor.
Baz istasyonu yoğunluğu mu, kota limiti mi, yoksa başka bir sebebi mi var emin olamıyorum.