Turkcell Superonline rezillliği

05emocan55

Hectopat
Katılım
20 Ekim 2020
Mesajlar
503
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Ben yaklaşık 13 aydır Superonline ev interneti kullanıyorum. Ve taahhütümün bitmesine 11 ay kadar var. 16Mbps internet kullanıyorum fakat fiber değil. Bu kullandığım internette sürekli hız problemleri yaşıyorum. Sorunu çözmek için 532 Turkcell müşteri hizmetlerini arıyorum ve modemimin hat değerlerini güncelleyip bir sorun kalmadığını söylüyorlar. Gerkçekten de öyle oluyor. Sabit 16Mbps interneti kullanıyorum ama en fazla 3-4 saat. Sonra hız tekrar düşmeye başlıyor. Paketi iptal ettirmek istediğimde bana söylenilen 1000TL kadar para. Ben bu cayma bedelini ödemedin herhangi bir şekilde bu aboneliğimi bitirebilir miyim?
 
Hocam en son haberlerde duyduğuma göre "cayma bedeli"'nin olmadığını, geçerli bir sebep üzerine hiç para vermeden aboneliğinizi iptal edebilirmişiz diye duymuştum.
 
6502 sayılı kanunun 52’inci maddesine göre 12 aydan fazla taahhütlü satış yasak yani 12 ayı doldurduysan herhangi bir ücret ödemeden feshedebilirsin. Bunun için iki farklı yöntem izleyebilirsin. Ya iptal edip ücreti ödemezsin, çıkan bedeli tüketici hakem heyetine gidip iptal ettirirsin. Ya da ücreti ödersin daha sonra tüketici hakem heyetine gidersin ücretin yasal faiziyle iadesini talep edersin. Ücreti ödemezlerse veya herhangi bir zorluk çıkması durumunda hakem heyetinden çıkan sonuç belgesiyle hem ücretin talebi hem de tazminat talebinde bulunabilirsin. Ama baştan belirteyim mahkeme yolu biraz uzun sürebilir 🙂

İlgili madde şu şekilde:
...Tüketici, belirsiz süreli veya süresiz bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir. Süresi bir yıldan az olan belirli süreli abonelik sözleşmesinde satıcı veya sağlayıcı tarafından sözleşme koşullarında değişiklik yapılması hâlinde de tüketici sözleşmeyi feshedebilir. Fesih bildiriminin kâğıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı ile satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı veya sağlayıcı, abonelik sözleşmesinin feshi için sözleşmenin tesis edilmesini sağlayan yöntemden daha ağır koşullar içeren bir yöntem belirleyemez...
 
@Akif @niyazifurkanbar
Ben bizzat bu yasadan yola çıkarak alo tüketici hattını aradım. Bana "taahhütlü sözleşme" değil, abonelik sözleşmesinde böyle bir hakkımın olduğunu söylediler. Haberiniz olsun.
 
@Akif @niyazifurkanbar
Ben bizzat bu yasadan yola çıkarak alo tüketici hattını aradım. Bana "taahhütlü sözleşme" değil, abonelik sözleşmesinde böyle bir hakkımın olduğunu söylediler. Haberiniz olsun.
Hocam hattın ne dediğini pek bir önemi yok. Çünkü hakem heyetinin üstünde Tüketici Mahkemeleri -eğer bulunduğunuz yerde yoksa Asliye Hukuk Mahkemeleri- vardır. Kanun maddesi açık ve net. Bununla ilgili tüketici lehine sonuçlanmış sayısız mahkeme kararı var. Dediğim gibi tek kötü yanı uzun sürmesi. Firmalarda bunu ve insanların bu süreçle uğraşmak istemediğini bildiği için ayak diriyorlar.
 
@niyazifurkanbar işte o kanun maddesinin taahhütlü sözleşmelerde geçmediğini söylediler. Abonelik sözleşmeleri içinmiş.
 
Son düzenleme:
@niyazifurkanbar işte o kanun maddesinin tahhütlü sözleşmelerde geçmediğini söylediler. Abonelik sözleşmeleri içinmiş.
Hocam sizi anladım fakat taahhütlü sözleşme veya abonelik sözleşmesi diye bir ayrım yok ki. Siz abone olurken taahhüt verirseniz taahhütlü abonelik sözleşmesi adını alır.

Edit:
Aşağıdaki ilgili linkten kafanızdaki karışıklığı giderebileceğinizi düşünüyorum.
https://tuketici.ticaret.gov.tr/dat...e Faaliyeti Abonelik Sözleşmeleri Broşürü.pdf
 
@niyazifurkanbar işte o kadarını bilmiyorum hocam, bana alo tüketici hattı böyle dedi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı