Turkcell'den faturaya ek telefon yanında hediye diye verilen ucretli aksesuar

Fk399

Zeptopat
Katılım
18 Ekim 2021
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Babam 56 yaşında teknoloji ile arası pek olmayan bir birey, annem için Turkcell bayisinden Samsung Galaxy A02 marka telefonu 12 ay faturaya ek olarak almış. Telefonu alırken babam 20 senelik faturalarını sürekli düzenli ödeyen bir müşteri olduğu için sizin puanınız yüksek yanında size bir powerbank hediye edelim demişler. Toplam fiyat 2750 lira demişler. Babam da inanin powerbank nedir bilmez hediye diye kabul etmiş. Babamın faturasını öderken faturasının 40 lira fazla olduğunu fark ettim. Halbuki babam bir dahaki aya ödemesi baslayacak demişti. Sonra dijital operatörden sorguladım bir aksesuar bir de telefon için 40 TL toplam aracılık ücreti yansıtmışlar. Bir kerelik, babama kılıf veya cam taktırdın mı diye sordum hayır bana powerbank hediye ettiler dedi. Bu arada ismini bile soyeleyemiyor kendisi ne işe yaradığını da bilmez yani, o derece arası yok. Sonra bayiye ürünü götürdüm hiçbir şekilde ürünü iade almayacaklarını söylediler. Ürün açılmış, babanız belgeleri imzalamış kabul etmeseydi diye muamele gördüm. Ürünü babama satan kız açıp kontrol etmiş babam onun haricinde hiçbir sekilde dokunmamış. Evde duruyordu kutuda hiç asar yok. İşin bir diğer boyutu telefonun faturasını veriyorlar powerbankin faturası evdeki kutuda posette yoktu. Babama sordum vermemişler ben bayiye iade vermeye gittiğimde faturalar farkli saatlerde kesilmiş powerbank faturası babam orada yokken saat 18'de de babamin ustune kesilmiş. Telefon babamin aldığı doğru saatte 14'te kesilmiş. İşin en acı tarafı ise web mağazasında 100 lira olan ürünü powerbankı babama hediye olarak 460 liraya kilitlemişler. Bayi ile sorunu çözemedim. Haklıyken haksız duruma düşmek istemediğim için çağrı merkezine ilk olarak kayıt oluşturdum. 4 gün süre istediler bizden mutlaka çözüme kavuşturacaklarını söylediler. Eğer olmaz ise faturalar ile hakem heyetine başvuracağız. Daha önce başına böyle bir olay gelen var mı? Nasıl bir yol izlememizi tavsiye edersiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim de başıma geldi. Superonline bağlattım. 2 hafta sonra arayıp ücretsiz tablet vereceklerini söylediler. Geldiklerinde evde yoktum. Babam imzalamış. Şuan hem 10TL fazla ödüyoruz hem de internet hızı yarıya düşürüldü. Yani paket değiştirmişler. Bu yüzden bayilere güvenmeyin ve her zaman sözleşmeyi okuyun.
Bu arada imza attığımız için iade kabul etmediler. Hakem heyetine gitmenize de gerek yok, reddedilecektir.
 
Bayiilerin çoğu pek temiz iş yapmıyor. Kredi kartı takla işi yapıyorlar. E haliyle de bu tarz çalışanlara sahip olmaları da normal. Üç kağıt almış başını gidiyor ve sistem bunlara dur demek yerine; vatandaşa yapmasaydın, almasaydın diyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı