TurkNet 1000 Mbps 100₺

Dosya Ekleri

  • Modem-1.jpg
    Modem-1.jpg
    78,1 KB · Görüntüleme: 152
SAYE sistemi devreye girseydi Milleni.com veya TurkNet çoktan reklamını yapardı. Yılan hikayesine dönmüş durumda. FTTH ve FTTB için geçerli olmayacak. VDSL için geçerli. Onun bedeli ağır. Metre başına fiber kira ücreti + saha dolabı için ücret + veri ücreti vs. liste uzun. VAE'den pahalıya geliyor...

Yazdıkların Ocak ayında yapılan görüşmeden ortaya çıkanlardır. Sonradan değişmiş olabilir...
Ocakta açığa çıkanlardan sonra ses seda çıkmadı evet. Fakat bu bağlantıdaki firma 1 temmuz itibari ile Türkiye geneli bu paketi sunacağını iddia ediyor. Bende ücretlendirme kısmının takipçisiyim. İhtimalde vermiyorum sistemin yürürlüğe gireceğine. Lakin bazı ISS firmaların davranışları düşündürmüyor değil.
Valla, benim alt kat arkadaş Telekom altyapısı ile Türknet 100 Mbite geçti. Ben Telekom fiber 100Mbit kullanıyorum. Hız testinde benim ping 4 ms, onun ping 22 ms çıkıyor.
Ping farkı şundan dolayı oluşuyor. Türktelekom veriyi aynı şehirde işliyor ve taşıyor. Türknet ise veriyi telekom altyapısı üzerinden İstanbul'a taşıyıp işliyor.
 
Selamlar. Bugün öğrendiğimiz kadarıyla TurkNet artık tek fiyat politikasına geçiyor. Artık altyapınız kaç Mbps desteklerse desteklesin 100₺ ödeyeceksiniz. Bu 85₺ ödeyen altyapısı 35 Mbps'den fazla desteklemeyen ya da TurkNet altyapısı ile 100 Mbps alan kullanıcılar için zam demek. Ama aynı zamanda 270₺'lik 1000 Mbps paketi 100₺'ye düşmüş oluyor.

Superonline 1000 Mbps için ilk 3 ay 500₺, sonraki aylar için 1000₺ istiyor. Bu arada Superonline 1000 Mbps paketinde sadece 20 Mbps upload varmış 😁. Başka bir örnek, Comnet 1000 Mbps için 400₺ istiyor. Türk Telekom'da ise sadece 100 Mbps paket 160₺. Bana göre TurkNet bu fiyatlara karşı tokat gibi fiyat çekmiş. Keşke her yerde TurkNet altyapısı olsa da bu fiyatlarda gigabit internetin tadını hepimiz çıkartabilsek :) . Umarım diğer firmalar da bunu görüp fiyatlarında bir düzenleme yaparlar. Siz ne düşünüyorsunuz?

Eki Görüntüle 1058779
Eğer söylendiği gibi 2022 sonunda 81 ilde fiber internet olursa tadından yenmez. :)
 
Vallahi, benim alt kat arkadaş Telekom altyapısı ile TurkNet 100 Mbit'e geçti. Ben Telekom fiber 100Mbit kullanıyorum. Hız testinde benim ping 4 ms, onun ping 22 ms çıkıyor.

Peki oyunlarda fark oluyor mu? Arkadaşın dediği gibi. Ben de Türk Telekom'da 5-10 civarı ms alırken TurkNet'de 20 ms almaya başladım Speedtest'de. Ama oyunlarda bir fark olmadı.
Saye sistemi mi devreye giriyor diye düşündürmedi değil. Turuncu forumda başka bir firma 1 Temmuz itibari ile Telekom altyapısında 50 Mbps upload ile Türkiye geneli hizmete devam edeceğini söylemişti. Bekleyip göreceğiz.

TurkNet'in fiyat güncellemesi de 1 Temmuz itibari ile. Beni de düşündürmedi değil. Ama olsaydı deli gibi reklamını yaparlardı diye de düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı