TurkNet 1000 Mbps pakete geçilir mi?

Kesinlikle geçilir.

BF40E94B-DCEA-4E6D-86B0-EF3F6A335050.jpeg
 
Merhabalar.

Ben yaklaşık 2 yıl önce sadece 1 aylığında TurkNet kullandım ve kullandığıma pişman oldum. Sürekli kopmalar, gece ve özellikle hafta sonu yaşanan yavaşlıklar falan derken 1 ay sonunda hemen başka bir firmaya geçiş yaptım.
Bugün öylesine TurkNet'de altyapı sorguladığımda hattımın fiber deseklediğini öğrendim ve 1000 Mbps hız alacağım söyleniyor.

Şimdi sorularıma gelecek olursam;

1) 1000 Mbps tarifesini kullanan var mı? Var ise memnun mu, gerçekten söylediği hızı veriyor mu? Santral olarak çok yakınım, uzaklık olarak herhangi bir sorunum yok.
2) Eskisi gibi kopmalar falan oluyor mu, yani pişman eder mi beni?
3) Sesli olarak müşteri destekleri var mı? Eskiden yoktu, onun için soruyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Kesinlikle geçilir.
 
Millete 1 Gbps veriyor TurkNet. Hala geçeyim mi diye soruyorsunuz. 100 TL üstelik.

İsterse 1000 Mbps versin. Önemli olan çekmesi. Adam interneti kurdu çekmiyor. Ne oldu 100 TL boşa gitti mesela? (TurkNet bayağı iyi bir internet öneririm. Fiyatlar da uygun, kaliteli hizmet de veriyor.)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@ibrahimkpsz konuyla alakasız ama santralin nerde olduğunu nerden öğrenebilirim?
Ayrıca Türk Telekom'un çektiği yerde çeker mi ? Aynı altyapıyı kullanıyor diye biliyorum
Ayrıca Türk Telekom'un çektiği yerde çeker mi ? Aynı altyapıyı kullanıyor diye biliyorum
 
@ibrahimkpsz konuyla alakasız ama santralin nerede olduğunu nereden öğrenebilirim?
Ayrıca Türk Telekom'un çektiği yerde çeker mi? Aynı altyapıyı kullanıyor diye biliyorum.
Ayrıca Türk Telekom'un çektiği yerde çeker mi? Aynı altyapıyı kullanıyor diye biliyorum.

GigaFiber ise Türk Telekom'un altyapısını kullanmıyorlar.
 
VDSL ile fiberi aynı kefeye koyamayız. Şu anda Turknet'in VDSL paketini kullanmaktayım eskiden 70/8 Mbps alabiliyordum fakat şu anda indirme 47 Mbps'e kadar geriledi o yüzden ben de fiber paketine geçiş yapacağım yakın zamanda GigaFiber daha bize gelmedi onu da beklemedeyim.

Her ne kadar ADSL olmasa da VDSL'in de dezavantajları var tam kapasiteli (8 Mbps) internete yükleme yaptığım vakit ne hikmetse internet erişimim gidiyor ve sadece yükleme gerçekleşiyor. Bunu fiberde yaşamazsınız zaten 1000/1000 hızında tam kapasiteli ne indirme ne de yükleme yapabilirsiniz şu zamanda. Belli periyodlarda kopmaları ben de yaşıyorum modemi yeniden başlattığımda internet tekrardan geliyor. Biraz da bu kopmalardan ve internet hızımın 47'ye kadar gerilemesi (neredeyse eski paketleri olan 35'e kadar gerileyecek) yüzünden fibere geçiş talebi oluşturdum. Fiber deneyimim hiç olmadığı için VDSL ile Fiber arasındaki bildiğim farklar bunlardır. Zaten verimlilik olarak fiberin avantajı çok yüksek ama VDSL de kenara atılacak kadar kötü değil. Türk Telekom doğru düzgün çalışsa bakır hat üzerinden milyonlara 200/100 Mbps hızını dağıtırdı.

Fiberi arkadaşım kullanmakta aynı mahallede oturuyoruz onların sokağa geldi fakat bizim sokağa maalesef Turknet henüz getirmedi Türk Telekom getirdi. Arkadaşım hiçbir kopma yaşamadı ilk 6 ay 1000/1000 hızında kullanıp 100/50'ye düşeceği söylendi fakat firmanın kararı değişmiş olmalı ki hala 1000/1000 hızında interneti kullanıyor 6 ay geçmesine rağmen. Şu zamana kadar altyapı çalışması harici anlık kopmalar yaşamadı. Aldığı hızın neredeyse tamamını kullanabiliyor zaten tek bir cihaz için 100/100 Mbps'in ötesi lükse kaçacak cinsten. Kurulum ücreti almamaları da ayrı güzel. Şu anda Türkiye'de fiberi fiber olarak satan tek firma diyebilirim. Turkcell'de 24 Mbps fiber yerine 100 Mbps'e kadar VDSL alma tercihi her zaman çok daha iyidir zaten bu yüzden 2-3 senedir Turknet VDSL kullanıyorum. Daha öncesinde YAPA çalışmalarıyla uğraşırlarken bize gelseydi hala kullanırdım çünkü 100/50 zaten bir hane için fazlasıyla yeterli. Neyse ki bu fiber çalışmasına döndüler ve gerçekten güzel iş çıkardıklarını düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı