TurkNet cayma bedelinin ne kadarını karşılar?

Kardeşim ben yakın zamanda Vodafone kullanıyordum 2 yıllık sözleşmeydi benimki de fakat 2 yıl olması cayma bedelinden kurtulmanız anlamına gelmiyor alma ihtimali var yok değil ama genel cayma bedelini ödüyorsunuz. Ben davamı kazandım fakat 2 yıl sözleşme olmasından dolayı kazanmadım internet kopukları hizmet aksaklığı arızalar vs. gibi nedenlerden dolayı aldım. Çok emin konuşmayın lütfen.
Ayrıca @Cilcuenca nın dediği gibi cayma bedelinden ziyade faturaya yapılmış indirim bedeli olarak talep ediyorlar sizden bir şekilde alınıyor yani.
Kardeşim demezseniz sevinirim.
Konuya gelecek olursak, size mevzuatı yazdım. Ne imzalarsanız imzalayın. O firmaların hazırladıkları sözleşme vb mevzuat üzerinde değildir. Bu kadar basit. Vodafone ile aynı sorunu yaşadım. Cayma bedeli ödettiler. THH başvurusu yaptım, mevzuatı da ekledim. Sonuç paramı geri ödediler seve seve.
THH kararı da paylaşabilirim.
 
Son düzenleme:
Kardeşim demezseniz sevinirim.
Konuya gelecek olursak, size mevzuatı yazdım. Ne imzalarsanız imzalayın. O firmaların hazırladıkları sözleşme vb mevzuat üzerinde değildir. Bu kadar basit. Vodafone ile aynı sorunu yaşadım. Cayma bedeli ödettiler. THH başvurusu yaptım, mevzuatı da ekledim. Sonuç paramı geri ödedeiler seve seve.
THH kararı da paylaşabilirim.
Hocam kaç ayda sonuçlandı acaba.
 
Taahhütlü aboneliğin süresinden önce feshi

MADDE 16 –
(1) Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin süresinden önce taahhütlü aboneliğini sonlandırması halinde, satıcı veya sağlayıcının talep edeceği bedel, tüketicinin taahhüdüne son verdiği tarihe kadar tüketiciye sağlanan indirim, cihaz veya diğer faydaların bedellerinin tahsil edilmemiş kısmının toplamı ile sınırlı kalmak zorundadır. Ancak, tüketiciden taahhüt kapsamında tahsil edileceği belirlenen bedellerin henüz tahakkuk etmemiş kısmının toplamının, bu tutardan düşük olması halinde sınır değeri olarak tüketici lehine olan tutarın esas alınması zorunludur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı