TurkNet Destek Burada

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mesela TürkTelekom benim altyapımı 60Mbps destekliyor olarak gösteriyor, ekipler gelip modemimden cihaz ile ölçüm yaptığında 78Mbps desteklediğini söylüyor. Modem hat değerlerim ise 100Mbps'e kadar desteklediğini gösteriyor.

Türk Telekom ise altyapı destek bilgimi güncellemiyor, haliyle de siz de bana 50Mbps paketi öneriyorsunuz.

Bu durumda isteğe göre paketimi 100Mbps'e yükseltir misiniz?
Merhabalar, teknik ekibimiz bu talebinizi değerlendirip gereken çözümü mutlaka sunacaktır.
@500498 Ücretsiz TV paketiniz var deyip arayanlar bizim bilgilerimize nasıl ulaştı?
Engellememe rağmen her hafta arıyorlar bıktım.
Merhabalar, sizinle mesaj yoluyla iletişime geçmek istiyorum. Rica etsem sizi arayan numarayı ve söylemlerini benimle paylaşır mısınız? İlgili birime konuyu ileteceğim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@500498

Merhaba. Gigafiber'in kendi sitesinde sadece İzmir ve İstanbul'da bulunan site yöneticileri için bir başvuru kısmı var. Bundan başka bir yer var mı başvuru yapabileceğimiz?
Merhabalar, mesaj yoluyla iletişime geçtim. Adresinizi iletirseniz sizin için başvuru talebinizi iletebilirim.
 
Çoğu insan söylemiştir ama bende söylemek istiyorum. Müşteri ilişkilerinizi sağlam tutmak istiyorsanız kesinlikle telefon ile müşteri hizmetleri servisiniz olmalı.
Merhabalar, dijital müşteri deneyimini ön planda tutuyoruz. Tüm medya kanallarında olabildiğince hızlı bir şekilde müşterilerimizin taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. Eğer bu konuda yetersiz olduğumuzu düşünüyorsanız deneyimi geliştirmemiz adına tavsiyelerinize her zaman açığız.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı