TurkNet GigaFiber 1000 Mbps Altyapı Geldi!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben yaklaışk 11 senedir 50 ve 100 mbps arası hızlarda internet kullandım. Hızım çok yeaa ne gerek var hiç demedim.

Arkadaşlarımla beraber Steam ya da Ps4'ten oyun alıp indirmeye başladığımızda , genelde 60 gb üstü oyunları 1-2 saat arası indirirken onlar geceden pc'yi açık bırakıp ertesi güne akşama bir sorun olmadıysa hazır oluyorlar.

Video izlerken istediğim gibi 4k videoyu açıp izliyorum , yeri geliyor 4k video indiriyorum.

Ne kadar hız o kadar zamandan tasarruftur.

Size 25 yeterli diye gereksiz ne gerek var demek saçma olmuş biraz.
Bedava değil maalesef. Bedava olsa, değil 1000, 100.000 olsun.

Biz sana

Bedava değil maalesef. Bedava olsa, değil 1000, 100.000 olsun.

1000 Mbps 270 TL gayet uygun. Türkiye en düşük ondan başka ilk 3 aya 500 TL var sonra 1000 TL vermek istersen ver. Ben TürkNet fiber altyapısını buralara getirirlerse tak diye başvururum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hız testinde TürkNet sunucusuna 1ms çıkıyor adamın yani videoyunu biliyosundur onunda 1ms çıkıyor. Türkiye sunucusu bulunan oyunda büyük ihtimalle 5-6MS var ama yazarsa çok iyi olur.
Lolde 8ping alır.

Herkese merhaba.

Bu konuyu donanımhaber forumunda açıp paylaşan kişi benim.

Konuyu burada açan kişi, benim paylaşımımı olduğu gibi buraya taşıyıp kendisininmiş gibi mesajlar yazmış. 20 senelik forum hayattımda ilk defa böyle garip bir durumla karşılaşmış bulunuyorum.

Site yönetimini durumdan haberdar etmeme rağmen, ne bir aksiyon almaları ne de herhangi bir geri dönüş yapmamaları da başka bir gariplik.

Orijinal konu da şurada :

Hızlar ve fiyatlar.

Eki Görüntüle 610352

Şu anda Türkiye’de evdeki kullanıcıya sunulan en yüksek hız olan 1000MBPS (ftth) fiber bağlantı ile ilgili süreç ve tecrübemi paylaşıyorum.
Bir süre önce evimizin olduğu sokağa Turk.net fiber geldi. Duvarlardaki şu stencil ve broşürlerle bundan haberdar oldum.

Eki Görüntüle 610351

Modem olarak ZyXEL VMG8623-T50B verildi. Eğer elinizde daha iyi bir router ya da firewall varsa, verilen modemi bridge Mode'a alıp elinizdekini de kullanabilirsiniz. Bu router/modemin güzelliği hem VDSL hem de fiber bağlantılarda ortak olarak kullanılabilmesi. Ayrıca üzerindeki portların hepsinin gigabit ethernet portu olması.
Modemle ilgili izlenimlerimi bilahare anlatırım ama şimdilik modemden gayet memnunum.
Modem ucretsız verildi (abonelik sonunda geri vermek şartı ile)
İnsan her şey saatler sürecek zannediyor ama islerin tamamı 45 dakika surdu.
Bu arada kullanıcı adı ve şifre olarak, aynı VDSL’de kullanılan kullanıcı adı şifre ile devam ediliyor.
Bu kurulum da birkaç dakikada bitti zaten.
Kurulum ekibindeki arkadaş, eski VDSL modemi kapatın dedi. Fiber bağlantı problemsiz sağlandıktan sonra yapılan hız testinde VDSL’deki gibi 75/8 sonuç aldım çünkü sistemde hala VDSL hız profilim aktifti. Güncellenmesinin kısa bir sure alacağını söyleyip gittiler.
Nitekim yarım saat içinde hizim 1000/150 oldu. VDSL’de iken 4-5 ms olan hız testi ping surem 1ms’e düştü.
Kablosuz 5GHz ağ üzerinden telefon ve bilgisayar ile yaptığım testlerde maksimum hız olarak 560 civarı görebiliyorum çünkü kablosuz cihazlarla modem zaten maksimum 866Mbps teorik hızla bağlanıyor. İki adım uzaklaşınca hızlar 560 civarına düşüyor.
Kablo ile yaptığım bazı test sonuçlarını paylaşıyorum.
Öğlen Turk.net hız testi.

Eki Görüntüle 610350

LoL'de kaç ping olur acaba :D.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı