TurkNet GigaFiber bilgisayarda internet 100 Mbps'yi geçmiyor

Bugün bağladılar bana da aynı anlattığınız gibi telefonda 600 Mbps civarı alıyorum ama Ethernet 100 hala. Kablo CAT 6 anakart gigabit destekliyor. Çözüm bulabildin mi @Sedatistaken :(

Vallahi boş verdim 100'e 100 alıyorum çalışana sordum CAT7 ile dene olmazsa hata kaydı başlat dedi sen CAT 7 ile deneyebilir misin benim kablo 25 metre değişemem sen kısa mesafe ise CAT 7 ile dene gigabit alıyor musun diye sonra cevap yaz.

Vallahi boş verdim 100'e 100 alıyorum çalışana sordum CAT7 ile dene olmazsa hata kaydı başlat dedi sen CAT 7 ile deneyebilir misin benim kablo 25 metre değişemem sen kısa mesafe ise CAT 7 ile dene gigabit alıyor musun diye sonra cevap yaz.

Az önce CAT7 ile denedim sorun hala devam ediyor. Kayıt açınca ne oluyor sanki açmıştım ben size gelen 960 Mbps sorun donanımsal deyip kaydı kapatıyorlar :D

Hocam daha önce data prizinden bağlıyordum etherneti az önce direkt routera bağlamak geldi ve bu şekilde 1gbit alabiliyorum benim sorun tesisatta

Son düzenleme:
Az önce CAT7 ile denedim sorun hala devam ediyor. Kayıt açınca ne oluyor sanki açmıştım ben size gelen 960 Mbps sorun donanımsal deyip kaydı kapatıyorlar :D

Hocam daha önce data prizinden bağlıyordum etherneti az önce direkt routera bağlamak geldi ve bu şekilde 1gbit alabiliyorum benim sorun tesisatta
Data prizine çekilmiş olan kablo Cat.5 türü ise haliyle 100 Mbit üzeri alamazsınız. Tesisat sorunlu değil, eskilerde kalmış...

Data prizine çekilmiş olan kablo CAT. 5 türü ise haliyle 100 Mbit üzeri alamazsınız. Tesisat sorunlu değil, eskilerde kalmış...

Kanka ben modeme res attım gigabit aldım sonra 100'e sabitlendi yani kablolar verebiliyor sorun yazılım ile ilgili telefona da 600 veriyor zaten.

Hocam daha önce data prizinden bağlıyordum Ethernet'i az önce direkt routera bağlamak geldi ve bu şekilde 1gbit alabiliyorum benim sorun tesisatta.

Ben daha önce gigabit aldım sonradan kendi kendine kısıtlandı sorun kabloların yetersizliği değil gibi yetersiz olsa daha önce alamazdım. Sen şu anda nereden gigabit alıyorsun küçük olandan mı TurkNet yazan dağıtıcıdan mı ben dağıtıcıdan 100 alıyorum şu an öbüründe Ethernet portu 1 tane o da dağıtıcıya takılı.

Bir arkadaş internet sağlayıcıdan static ip aldığını ve sorunun çözüldüğünü söylemiş bir forumda. Yani sorunun internet sağlayıcıda olması yüksek ihtimal.
Aynı sorun bende de var. Wifi üzerinden 200 alıyorum (tam kapasite). Kablo ile 100'e sınırlı. Yani modemime tam hız geliyor ama masaüstü bilgisayara kablo ile sınırlı geliyor. Cat7 kablo ile.

Sorun kendiliğinden çözüldü. Şu an inanılmaz hızlara çıktı.

Son düzenleme:
Bir arkadaş internet sağlayıcıdan static IP aldığını ve sorunun çözüldüğünü söylemiş bir forumda. Yani sorunun internet sağlayıcıda olması yüksek ihtimal.
Aynı sorun bende de var. Wi-Fi üzerinden 200 alıyorum (tam kapasite). Kablo ile 100'e sınırlı. Yani modemime tam hız geliyor ama masaüstü bilgisayara kablo ile sınırlı geliyor. CAT7 kablo ile.

Sorun kendiliğinden çözüldü. Şu an inanılmaz hızlara çıktı.

Benim de kendi kendine bin e çıkmıştı sonra yüze düştü bir daha çıkmadı CAT 6 kablonu değiştir diyorlar çoğunlukla ama 20 metre oldğu için uğraş olacak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı