TurkNet GigaFiber bağlattım, CAT 6 kablo ile 100 MB görmüyor. 80 90'larda takılıyor. Modemin direkt dibinde, Wi-Fi'de ise maksimum 8MB indiriyor. CAT 6 kabloyu yeni sıfır aldım. Bağdaştırıcı ayarlarından 1GB tam ikili seçili. Nasıl düzeltebilirim?
TurkNet GigaFiber bağlattım, CAT 6 kablo ile 100 MB görmüyor. 80 90'larda takılıyor. Modemin direkt dibinde, Wi-Fi'de ise maksimum 8MB indiriyor. CAT 6 kabloyu yeni sıfır aldım. Bağdaştırıcı ayarlarından 1GB tam ikili seçili. Nasıl düzeltebilirim?
Hocam 100-120 civarları görmesi gerek.İndirme hızı (MB/s) ve Mbps farklı kavramlar, ondan dolayı olabilir mi?
1 MB (megabyte) = 8 Mb (megabit), dolayısıyla da 1 MB/s = 8 Mbps
o hesaba göre de 80 bantları az değil mi en az sabit 100 almam gerekmiyor mu nasıl düzeltebilirimİndirme hızı (MB/s) ve Mbps farklı kavramlar, ondan dolayı olabilir mi?
1 MB (megabyte) = 8 Mb (megabit), dolayısıyla da 1 MB/s = 8 Mbps
Yani 1000 Mbps internet ile teorik olarak 125 MB/s indirme hızı alabilirsin maksimum, bu da elbette her zaman bu kadar yüksek olmaz, farklı farklı sebepler ile biraz daha düşük olabilir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.