TurkNet internet hızı 120 Mbps değerine sabitlenmiş mi?

SHABBAROS

Hectopat
Katılım
4 Haziran 2019
Mesajlar
1.089
Çözümler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Ögrenci

Buradan dene bir de sunucu kayaklı olabilir.
Hemen hemen her siteyi denedim hepsinde aynı oluyor tek tek düşüyor garibime gitti.

Buradan dene bir de sunucu kayaklı olabilir.
yine aynı oldu hocam.
 
Daha yüksek neden hız alasınız ki fiber kullanıcılar TT sağ olsun Max 100Mbps alabilmekte hocam.
Hocam TürkNetdeyim sorun da orda işte Türk telekom kullanırken direkt 100 e sabitliyor du TürkNete geçince yine 130 120 de kalıyor fakat anlamadım neden bu kadar düştüğü kablo ile bağlanınca durum daha da vahim 300 340 dan düşüyor.
 
Hemen hemen her siteyi denedim hepsinde aynı oluyor tek tek düşüyor garibime gitti.

Yine aynı oldu hocam.

O zaman sağlayıcında sıkıntı olabilir lakin bu değerler Türkiye standartlarına göre iyi değerler ve düşüşler de çok fazla değil. Eğer bu düşüşler sizi rahatsız etmiyor ise uğraşmaya gerek olmaz diye düşünüyorum. Eğer uğraşacaksanız da kablolu bağlantı ile test yapmanızı kablolu yapıyorsanız yedek kablo ile yapmanızı modeminizi resetlemenizi ve 5-10 dk arasında kapalı tutmanızı tavsiye ederim. Bunları yapmanıza rağmen çözülmüyorsa sağlayıcınız ile konuşmakta fayda var.
 
Arkadaşlar TurkNet kullanıyorum sanki hızım sabitlenmiş gibi tek tek düşüyor 120 Mbps kadar, sizce de öyle mi? Modem arayüzünü kurcaladım ama pek bir şey anlamadım.


Gigafibermi kullanıyosunuz yoksa fibermi.
 
Hocam sorununuzu tam anlayamadım ama altyapınız en fazla 124 Mbps desteklediği için o hızı alıyorsunuzdur, o tek tek düşmesine bakmayın sunucudan dosya indirirken hesaplama yaptığı için öyle gözüküyordur. Şahsen ben TurkNet özgür iletişim fiber kullanıcısıyım attığınız videodaki olayın aynısını yaşıyorum ve aşağı yukarı 130 Mbps hız çıkıyor. TurkNet'in bana verdiği söz 100 Mbps iken ben 125-130 Mbps hız alıyorum.
 

Geri
Yukarı