TurkNet istikrarsız sonuçlar

tarikk78

Hectopat
Katılım
23 Nisan 2020
Mesajlar
681
Makaleler
1
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Normalde 20 ping, 30 Mbps download ve 5 Mbps upload hızı alırken ne olduysa dünden beri istikrarsız sonuçlar alıyorum. Mesela dün akşam 90 ping 2 Mbps download ve 4 Mbps upload alıyordum, bugün öğlen 50 ping 5 Mbps download ve 4 Mbps upload alıyordum. Şu an ise sonuçlar böyle:

1611673720426.png


Aynı sorundan yaşayan birileri var mı? Ya da sorunun çözümü olarak ne yapabileceğimi söyleyecek birisi?
Düzenleme: Aradan 5 dakika geçmedi ve test yaptım bu seferde böyle sonuçlar çıktı:

1611673910993.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sana bir TürkNet kullanıcısı olarak söyleyebilirim ki bu her internet sağlayıcısında yaşanabilecek durumlar. Benim hızım imza kısmımda yazıyor. Günde Ortalama 32 Mpbs hız alıyorum ve pingim de 60'ın üzerini görmüyor. Ancak gündüzleyin hızım 26'ya kadar düşüyor. Upload'ım sabit kalıyor. Hızının düşmesi ise @Ulunay hocamın da dediği gibi yoğunluk olduğu zaman ping artar ve hızın düşer. Mahallende veya bulunduğun lokasyonda o saatte yoğunluk oluşur ve başına bunun gibi şeyler gelebilir. Bunun çözümü ise internet servis sağlayıcılarının yoğunluk olan bölgelerde kapasiteyi arttırmak.
 
Bende de aynı sorun oluyordu, DNS sunucusu ile ilgiliydi. Belli saatlerde olup düzeliyordu. Muhtemelen port sorunu olabilir. Ben çok destek bileti açmama rağmen düzeltemediler sonra kendiliğinden düzeldi. Aynı sizin durumunuz gibiydi. Modeme gelen hız yüksek ve CRC error olmamasına rağmen DNS sıkıntılıydı.
 

Geri
Yukarı