TurkNet Kasıtlı Olarak Hız Düşürüyor

Valla bilemiyorum. Online oyun oynamadığım için pingin normal seviyesi nedir bilemeyeceğim. Hızlar ekteki gibi işte...

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    15,1 KB · Görüntüleme: 96
Akşam yoğun saatlerde, aynı testi bekliyorum senden :)
Atarım sorun değil de bütün ekranları aynı saatte almadığıma nasıl emin olacaksın ki?
Bazı saatlerde aldığım ekran fotoğrafları ekte. Benim amacım burada fanboyluk yapmak değil. İlk internet kullanmaya başladığımda hemen herkes Ttnet'e sövüyordu ama ben hakkını teslim ettim çünkü ne müşteri hizmetleri ile sıkıntı yaşadım ne de hız ile ilgili, hoş zaten 1Mbit/s hızlı tarife kullanıyordum. Ama zamanla Ttnet diğerlerinin yanında iyice geri kalmaya başladı. Turk.net'den de memnunum, şikayetler arttıkça da aksine benim internetim daha iyi duruma geliyor. Bilmiyorum 3-5 ay falan oldu geçeli henüz, belki ağzımıza bal çalıyorlardır...

Dosya Ekleri

• bu.jpg
    bu.jpg
    49,5 KB · Görüntüleme: 92
İnternet hızları konusunda AİHM'e bile gitsen bir değişiklik olmaz. "Altyapı efendim", "Santrale uzaklık efendim", "Yoğun saatler efendim", "Hız güncelliyoruz efendim", "Ekibe haber verdik efendim" ve sonuç: Allah rahmet eylesin.

Bulunduğum şehirde Netspeed hizmet vermiyormuş, Süperonline ise Adsl veriyor sadece. İnternette hız sorgulama yaptığım zaman 82 mbps hız alabiliyorum oturduğum apartmanda. Şuan Türk Telekom kullanıyorum ama memnun değilim. Türknet'e geçersem en azından 75 mbps hız sağlarlar mı yoksa YAPA altyapısında mı olmam lazım?

Bulunduğum şehirde Netspeed hizmet vermiyormuş, Süperonline ise Adsl veriyor sadece. İnternette hız sorgulama yaptığım zaman 82 mbps hız alabiliyorum oturduğum apartmanda. Şuan Türk Telekom kullanıyorum ama memnun değilim. Türknet'e geçersem en azından 75 mbps hız sağlarlar mı yoksa YAPA altyapısında mı olmam lazım?
Sitelerinden kontrol et. En azından orada söyledikleri hızı 3 aşağı, 5 yukarı veriyorlar.

Vaad ettikleri hızı bütün İSS ler aşağı yukarı verir ama ping değerleri farklı oluyor. Hem sorun çözme hemde ping konusunda TürkNet i önermiyorum. Pişman eder.

Konuyu takip ediyorum, farklı bölgelerde farklı durumlar olması ve çoğunun kötü yönde olması gayet normal zira o bakır kablolar kim bilir ne halde.

TurkNet kullanıp şikayetçi olmayan tek kişi benim sanırım, TT'de olan hız düşmeleri, ping sorunu, kesilme probleme TurkNet'e geçince yok oldu gitti.

Ya bu güzel anların acısı kötü şekilde çıkacak yada şansım yaver gidiyor :confused:

Bu arada TurkNet sanırım son zamanlarda ufak bölgelerde ciddi kapasite sorunu yaşıyor, TurkNet'te sorun oldu mu direk iptal edip Netspeed, Millenicom, Oris Telekom'a başvurun, sakın taahhüt ile çalışan bir tekelden hizmet almayın.

Gerçekten bu AKN olayı çok can sıkıcı. Üstelik BTK, AKN'yi kaldıracağız dedikten sonra Türk Telekom'un şaka yapar gibi sadece isim değiştirip AKN'yi hala kulllanması yüzünden İSS'mi değiştirmek istiyorum. 50 mbps hızı Türk Telekom'dan almaya kalktığım zaman 250 TL para istiyorlar ve gerçekten benim bütçemi aşıyor. Türknet vaad ettiği hızı sıkıntı olmadan verebilse çok güzel olur.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı