TurkNet LAN ve Wi-Fi Bağlantısı Kopuyor

Xoenna

Megapat
Daha fazla  
Meslek
BT Takım Lideri - Gömülü Sistem Mühendisi - Yazılım Mühendisi
Merhabalar, ben Elazığ'da oturuyorum ve bulunduğum semtteki Toki'lerde var olan ana dağıtıcı (?) ile dairemde 100 Mbps fiber altyapıda TurkNet kullanıyorum. Genel olarak aldığım hız kabloluda 86 Mbps'ten yüksek fakat şöyle bir problemim var. İnternette kopmalar oluyor. Apartmandaki birkaç kişiye daha sorduğumda kendilerinde böyle bir problem olmadığını belirttiler. Modeme reset attım, kapattım bir süre bekledim. Geçici olarak bir çözüm oluyor fakat daha sonra tekrar ortaya çıkıyor bu sıkıntı.

Daha önce müşteri hizmetlerinden ulaştığımda adresime Türk Telekom ekipleri gelip apartmanın bodrumundan gelen kablonun odaya bağlandığı kısımdaki ucu keserek yenibir kablo bağladı. Çok düğümlenmiş, çok dönmüş sağlam değildir dediler. Daha sonra test ettiler modemi de değiştirelim dediler. TP-Link Archer CV5 marka sıfır bir modem takarak gittiler. Ondan sonra farklı bir problem ortaya çıktı.

Akşamları 21:00 - 03:00 arası Valorant oynarken bir bakıyorum paket kaybı %60-%90 arası geziniyor. Bir anda %100 oluyor ve oyundan düşüyorum. Ardından oyuna tekrar bağlanıyor. Dün tekrar oldu bu problem bu sefer direkt olarak Alt+Tab yaparak oyunu alta aldım ve Ethernet bağlantısı kesik olarak gözüktü. 1-2 saniye sonra tekrar bağlandı. Kablosuz bağlanayım dedim. Paket kaybı yine aynı seviyedeydi. Bir anda o da gitti ne 5GHz ne de 2.4GHz Wi-Fi ağları arasında gözükmedi. Telefonumda aynısı olacak mı diye beklemeye başladım. Yine onda da anlık kopup Wi-Fi'yi bulamadı. Yani anlık olarak Wi-Fi ağı ve LAN ağı kopuyor. Modemde yanlış bir değişiklik mi yaptım diyerek dün sıfırladım. Hiçbir şeyi değiştirmeden kablolu bağlantı ile Speedtest yapayım dedim. Hız normal olarak 93 Mbps gösterirken bir anda dondu kaldı ve hiçbir şey yokken kablolu bağlantı yine kesildi.

Kabloda problem olduğunu düşünmüyorum çünkü önceki modemde böyle bir sıkıntı yoktu. Onda bağlı gözüküp internet gidiyordu.
TurkNet'e bu 3. şikayetim oluyor. 6 ayda 3 şikayet çıkması iyi bir durum değil.

Son çare olarak forumda TurkNet destek ekibinde olan personel arkadaşlar konu ile ilgili geri dönüş yaparsa sevinirim.
Aynı zamanda daha önce böyle bir sıkıntı yaşayıp kendi kendine çözüm bulabilen oldu mu?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. İyi forumlar.

Edit: Valorant sunucusu kötüdür packet loss ondandır demeyin lütfen. Önceki modemde böyle bir problem yaşamıyordum. Onda direkt bir kopma oluyordu ama Ethernet ve Wi-Fi yine bağlı olarak gözüküyordu.

Merhabalar, özel mesaj yoluyla ulaştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…