TurkNet nasıldır?

Anladım 100 Mbps alanlar nasıl peki? Kusura bakmayın yoruyorum sizleri.
TurkNet'in sitesinde tahmini hızım 75, diğer sitelerde 83 Mbps gözüküyordu. Şu an 100 Mbps'lik paketi kullanıyorum ve 94-95 Mbps indirme, 7.50 Mbps yükleme alıyorum. Ping'lerim gayet iyi, CS:GO'da 45'in üstünü görmedim.
 
Uzak dur kardeşim. Ucuz etin yahnisi yenmez. 10 lira 20 lira fazla olsun düzgün firma olsun. Sıkıntı çıktığında arayacağın numara olur en azından. Vodafone fiber tavsiye ederim bu konuda.
 

Kurulum süreci haricinde sancılı bir dönemim olmadı. Kurulum için 2 hafta beklemiştim o biraz canımı sıkmıştı. TTNET ve Superonline'ı kullandım Türknet'e geçmeden önce ikisi de çok düşük hızlar veriyor ve çok para istiyorlardı. Türknet'te hem daha yüksek hızda kullanacaktım hemde daha az para verecektim. Ara sıra kopma sıkıntıları oldu nadirde olsa ya da hız düşmeleri fakat Türknet Online İşlemler'e yazdığımda sorunum 1 gün içerisinde çözüldü. Hatta türknet müşteri temsilcisi tarafından telefon ile arandığım da oldu. Evet telefon açıp şöyle bir problemim var diyemiyorsun fakat diğer ISS'lerde desen bile sorunun çözüleceğinin garantisi yok. Altyapı şans işi arkadaşların dediği gibi. Yakınınızda oturanlardan soruşturmak çok daha mantıklı olacaktır.
Uzak dur kardeşim. Ucuz etin yahnisi yenmez. 10 lira 20 lira fazla olsun düzgün firma olsun. Sıkıntı çıktığında arayacağın numara olur en azından. Vodafone fiber tavsiye ederim bu konuda.
Türknet neden düzgün bir firma değil anlayamadım. 10-20 lira fazla verince de düzgün bir hizmet alacağınızın garantisi yok. Haklısınız telefonu elinize aldığınızda aracak birisi yok fakat geçmişteki tecrübelerime dayanak söylüyorum TTNET ve Superonline kullandığım zamanlarda müşteri temsilcileri modeminizi kapatın ve açın demekten başka bir şey yapmıyordu.
 
Dostum en büyük sıkıntıları aktif müşteri hizmetlerinin olmaması istediğiniz zaman görüşemiyorsunuz. Benim evimde aktif hat mevcuttu aşırı yavaş ve ping vardı. TurkNet firmasını bir arkadaşım önerdi eve 2. hattı bağlayabiliyorlar falan dedi bende doğru mudur diye firmayla iletişime geçtim tabii ki beyefendi bağlayabiliriz vs. denildi. Bende süreci başlattım bir hafta sonra evime gelen ekibin bundan haberi yoktu evimde bulunan aktif hat üzerinden çekmek istediler. Bende sinirlenip iptal ettim evrakları çalışana vermedim. Müşteri hizmetlerini arıyorum dönen yok birkaç gün sonra bir baktım ilk ay ücretsiz abonelik olduğu halde hizmet almadığım internet için fatura kesilmiş daha da deliye döndüm. Günde 10 kez aradığımı bilirim her yerden yazdım 2 hafta sonra tarafıma geri dönüş sağlanıldı iptal edildiğini herhangi bir ücret ödemeyeceğim söylendi. Üzerinden kaç ay geçti konuşmaları ses kayıtlarını silmedim ne olur nolmaz ileride bir sıkıntı çıkarırlarsa elimde olsun size dediğim gibi çok memnun olanda var bela yağdıran da karar sizin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı