TurkNet neden tercih edilmez?

Bana 24 bile beremiyordu maksimum 16 veriyordu sözde bir de fiber var diyordu TTNET bölgemde.
Turktelekom'un burada "nasılsa bana muhtaçlar" politikası güderek kullanıcıya vermesi gereken hızlarını vermediğini düşünüyorum. Anlatılanları göz önüne aldığımızda bu sonuç çıkıyor. Kendi altyapısını kullanan bir başka iss Turktelekom'dan fazla hizmet verebiliyor.
 
Türk Telekom'un burada "nasılsa bana muhtaçlar" politikası güderek kullanıcıya vermesi gereken hızlarını vermediğini düşünüyorum. Anlatılanları göz önüne aldığımızda bu sonuç çıkıyor. Kendi altyapısını kullanan bir başka ISS Türk Telekom'dan fazla hizmet verebiliyor.

Evet TTNET 7 yıl kullandım ama biraktigımda telefon susmadı iyi ki bırakmışım taahhüt de yok işin güzel tarafi o
 
3 yıldır kullanıyorum. 2 haftalık bir kesinti oldu, onda da altyapıyı güncellediler ve hızım 2 - 2.5 kat arttı.

Türk Telekom'un maksimum 7 mbps verdiği aynı ikamette ve aynı altyapı ile daha az ücret ödeyerek TurkNet ile önce 33 mbps, altyapı yenilendikten sonra ise 83 mbps almaya başladım. İnternet konusunda verdiğim en doğru karar sanırım TürkNet'e geçmek oldu.
Nerede yaşıyorsunuz?
 
Altyapı modelimizi nasıl öğreniyoruz?
Şu adrese git. Adres bilgilerini gir. Eğer Fibernet yazıyorsa FTTB (binaya kadar fiber) veya FTTH (daireye kadar fiber) demek istiyor. Hipernet yazıyorsa FTTC veya FTTN demek istiyor. FTTH harici bunların hepsinde araya bakır kablo giriyor. FTTB'de ise durum biraz farklı. Bina girişinden Ethernet veya VDSL2 şeklinde gelebilir. Ethernet ile gelirse çok yüksek hızlara çıkabilirsiniz. VDSL (telefon hattı) ile gelirse 100mbps download üzerine çıkamazsınız.

ÖZET: FTTH gerçek fiberdir. FTTB-ETH, FTTH'dan sonra en iyi altyapıdır.

Fiber-connection-FTTN-FTTC-FTTB-and-FTTH[1].png
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı