TurkNet vadettiği hızı vermiyor

Aynı sorunu bende de mevcut. 70 gelen internet şu an 45-50 arası. Eğer altyapım desteklemeseydi nasıl ilk 6-7 ay 70 Mbps hız alabilirdim? Arıza kaydı oluşturdum, Türk Telekom saha ekibinden haber bekliyorum şimdilik.

Başka ISS'te olsanda, altyapının sahibi yine Türk Telekom. Benim şahsi fikrimde bu sorunun kaynağı Türk Telekom. Altyapılar Türk Telekom tekelinin elinde olduğu sürece bu memlekette internet sorunları bitmez.
 
Adamlarda taahhüt yok işine gelmezse iptal et mantığındalar. Şimdiye kadar 2 3 Mbit gören ben TurkNet'le 5MB almaya başladım. Wi-Fi hızı etkiliyor kablolu bağlantı fark ediyor.
 
Modemin dibinde telefonla test yaptığımda 45 Mbps hız alıyorum. Vaad edilen hızın 5 10 mbps altı olsa hiç sorun olmazdı ama 40 nerde 75 nerde.
 
Bu yazılanları ve fiyatları okuyunca pahalı kullandığımı anladım, ben 35mbit download 6mbit uploada 119 TL veriyorum. bulunduğum yerde fiber yok vdsl var.
 
Türknet tam olarak vaat vermiyor. Ortalama alabileceğiniz hız diye belirtiyorlar. Ben şahsen 75 lik paketten 74 alıyordum birkaç hafta sonra Turknet online işlemlerde 100 paketi alabileceğimi gördüm. Pakete geçtiğimde internet hızım 80 oldu. Sonra kullanmaya devam ettim hiçbir şeyimi değiştirmeden. Şuan 100 lük paketten 97 alıyorum.

Aynı şekilde aynı binada oturmamıza rağmen Türk Telekom kullanan kuzenim 100 lük paketten 60 alıyor. Kaç kere başvurduysa düzeltemedi. Özellikle Türk Telekom'un bazı zamanlarda hız düşürdüğüne eminim benim internetim çook iyiyken. Kuzenimin ping sorunları gibi saçma sorunları oluyor. Kendi adıma Türknet'in böyle bir şey yapacağını da sanmıyorum. Bence tesisatı kontrol etmelisin. Sorunun senden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Her bölgede farklılık gösteriyor bu internet işi. Zaten taahhüt yok. Verim alamıyorsan başka internet sağlayıcısına geçebilirsin.
 
Sitelerinde 100 hız 85 TL diyor. Sonra kac hiz alirima tikliyorum. Size en fazla 35 veririz diyor. Niye? Oldukca kalabilik ve islek bir yerde oturuyorum. Neyse, fiyata bakiyorum, 85 TL? Niye ben milletle ayni fiyati oduyorum ki? Neyse sonra diyor ki; 10 TL fazla verirseniz 75 Mbps yukseltiriz diyor. Kufur etmemek için zor tutuyorum kendimi. Niye en bastan boyle vermiyorsunuz? Niye milletten daha fazla odeyip daha az hiz aliyorum? Sacma sapan sirket iste.

Aynen. Minik bir dolandırıcılık var gibi. Alt yapı sorguladığım da YAPA gözüküyordu. Tabi bunu görür görmez hemen geçeyim dedim. Oto olarak geçecekmiş YAPA'ya. Kaç kere destek kaydı oluşturdum bunun için. Oto geçecek deyip deyip geçiştirdiler. 2-3 ay sonra 1 sene dolacak hala geçeceğim YAPA'ya. Şimdi alt yapı sorguladığım da YAPA gözükmüyor. Dalga geçiyorlar resmen.
 

Data Rate: 79871 Kbps. Hattınız bu hızı destekliyor. Testi bir de lan kablosu ile yapın modeminizin wifisinden dolayı düşük hız alıyorsunuz sanırım.
Öncelikle teşekkür ederim ancak kablosuz olarak bağlanmam neredeyse %50 oranında etkiler mi?
Kabloyla bağlı olan bilgisayarımdan test yaptığımda 85 MBps leri gördüm. Böylelikle kablolu bağlantının wifi bağlantısına göre %50 daha hızlı olduğunu farkettim.
 
Son düzenleme:
Modemin dibinde telefonla test yaptığımda 45 Mbps hız alıyorum. Vaad edilen hızın 5 10 mbps altı olsa hiç sorun olmazdı ama 40 nerde 75 nerde.
Değerlere göre hız testinde 71 Mbit çıkması lazım. 79 Mbps tanımlanmış.

Hız testini 2.4 Ghz ile yapıyor olabilir misiniz? Kablolu olarak test yaptınız mı? Veya 5 Ghz'de?
 
Değerlere göre hız testinde 71 Mbit çıkması lazım. 79 Mbps tanımlanmış.

Hız testini 2.4 Ghz ile yapıyor olabilir misiniz? Kablolu olarak test yaptınız mı? Veya 5 Ghz'de?
Modemim 2.4 GHz destekliyor Zyxel vmg1312 t20 b model testi kablosuz telefonumdan yaptım. Bilgisayar ile yaptığımda 85 MBps değerini gördüm telefonda 30 zor olurken bu kadar fark olması garip değil mi?
 

Geri
Yukarı