drago4949
Centipat
Daha fazla
Selamlar dostlarım. Öncelikle internetim TurkNet 50 Mbps VDSL. Oyunlarda ping, yani Bufferbloat sorunu için OpenWrt kurmak üzere Mercusys MR70X router satın aldım ve sorunsuz şekilde OpenWrt'yi kurdum. Kendi ana modemim ZyXEL VMG3312-B10b. Bu modemi köprü (bridge) moda aldım, kablomda ZyXEL lan1'den Mercusys'nin WAN portuna taktım. İzlediğim videolarda herkes önce devices kısmında VLAN ID tanımlıyor; VDSL kullananlar DSL. 35 vs. yapıyor, fiberliler WAN. 35 gibisinden. Ama bende DSL gibi bir seçenek çıkmıyor, ETH0 var. Manuel VLAN ID girip ismine DSL. 35 yaptığımda internete girmiyor. Ama VLAN ID vs. girmeden direkt seçeneklerden Ethernet adaptör WAN seçeneğini seçtiğimde internet geliyor. Diğerlerinde gelmiyor. Ve bu seçeneği seçtiğimde arayüzde PPPoE WAN yazıyor. SQM indirdim, orada da aynı olay var; seçeneklerde hem Ethernet adaptör WAN hem de PPPoE WAN seçenekleri var. Ama kimse böyle yazan görmedim. Nerede yanlış yapıyorum? SQM kurdum, ondan da pek verim alamadım. Sorun nerede acaba? Fotoğrafları ekledim, yardımlarınıza ihtiyacım var, teşekkür ederim.
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: