TurkNet VDSL için Mercusys MR70X OpenWrt ayarları nasıl olmalı?

drago4949

Centipat
Daha fazla  
Selamlar dostlarım. Öncelikle internetim TurkNet 50 Mbps VDSL. Oyunlarda ping, yani Bufferbloat sorunu için OpenWrt kurmak üzere Mercusys MR70X router satın aldım ve sorunsuz şekilde OpenWrt'yi kurdum. Kendi ana modemim ZyXEL VMG3312-B10b. Bu modemi köprü (bridge) moda aldım, kablomda ZyXEL lan1'den Mercusys'nin WAN portuna taktım. İzlediğim videolarda herkes önce devices kısmında VLAN ID tanımlıyor; VDSL kullananlar DSL. 35 vs. yapıyor, fiberliler WAN. 35 gibisinden. Ama bende DSL gibi bir seçenek çıkmıyor, ETH0 var. Manuel VLAN ID girip ismine DSL. 35 yaptığımda internete girmiyor. Ama VLAN ID vs. girmeden direkt seçeneklerden Ethernet adaptör WAN seçeneğini seçtiğimde internet geliyor. Diğerlerinde gelmiyor. Ve bu seçeneği seçtiğimde arayüzde PPPoE WAN yazıyor. SQM indirdim, orada da aynı olay var; seçeneklerde hem Ethernet adaptör WAN hem de PPPoE WAN seçenekleri var. Ama kimse böyle yazan görmedim. Nerede yanlış yapıyorum? SQM kurdum, ondan da pek verim alamadım. Sorun nerede acaba? Fotoğrafları ekledim, yardımlarınıza ihtiyacım var, teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• IMG_0585.png
    IMG_0585.png
    117 KB · Görüntüleme: 41
  • IMG_0583.png
    IMG_0583.png
    130,6 KB · Görüntüleme: 37
  • IMG_0584.png
    IMG_0584.png
    108,4 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_0586.png
    IMG_0586.png
    123,1 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar dostlarım. Öncelikle internetim TurkNet 50 Mbps VDSL. Oyunlarda ping, yani Bufferbloat sorunu için OpenWrt kurmak üzere Mercusys MR70X router satın aldım ve sorunsuz şekilde OpenWrt'yi kurdum. Kendi ana modemim ZyXEL VMG3312-B10b. Bu modemi köprü (bridge) moda aldım, kablomda ZyXEL lan1'den Mercusys'nin WAN portuna taktım. İzlediğim videolarda herkes önce devices kısmında VLAN ID tanımlıyor; VDSL kullananlar DSL. 35 vs. yapıyor, fiberliler WAN. 35 gibisinden. Ama bende DSL gibi bir seçenek çıkmıyor, ETH0 var. Manuel VLAN ID girip ismine DSL. 35 yaptığımda internete girmiyor. Ama VLAN ID vs. girmeden direkt seçeneklerden Ethernet adaptör WAN seçeneğini seçtiğimde internet geliyor. Diğerlerinde gelmiyor. Ve bu seçeneği seçtiğimde arayüzde PPPoE WAN yazıyor. SQM indirdim, orada da aynı olay var; seçeneklerde hem Ethernet adaptör WAN hem de PPPoE WAN seçenekleri var. Ama kimse böyle yazan görmedim. Nerede yanlış yapıyorum? SQM kurdum, ondan da pek verim alamadım. Sorun nerede acaba? Fotoğrafları ekledim, yardımlarınıza ihtiyacım var, teşekkür ederim.

VDSL de VLAN ID ayarına gerek yok modem zaten otomatik tanımlıyor köprü moduna aldığında PPPoE WAN seçeneğini seçmen yeterli.

Son düzenleme:
VDSL de VLAN ID ayarına gerek yok modem zaten oyomatik tanımlıyor köprü moduna aldığında PPPoE WAN seçeneğini seçmen yeterli.

Anladım. Her yerden PPPoE'yi seçiyorum SQM dahil ama Bufferbloat testlerim hep ayrı çıkıyor doğru değeri hız düşürerek bulamıyorum sabit değil çünkü. Binamda eski tip telefon kablosu var CAT6 çekeceğim fark eder mi?

Anladım. Her yerden PPPoE'yi seçiyorum SQM dahil ama Bufferbloat testlerim hep ayrı çıkıyor doğru değeri hız düşürerek bulamıyorum sabit değil çünkü. Binamda eski tip telefon kablosu var CAT6 çekeceğim fark eder mi?

Link layer adaptation ayarından VDSL'i seçip altındaki 34 olarak ayarladın mı?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250810-183921_Brave.png
    Screenshot_20250810-183921_Brave.png
    172,6 KB · Görüntüleme: 33
  • Screenshot_20250810-183931_Brave.png
    Screenshot_20250810-183931_Brave.png
    271,8 KB · Görüntüleme: 25
  • Screenshot_20250810-183937_Brave.png
    Screenshot_20250810-183937_Brave.png
    179,5 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
Bunlar benim 75/10 Mbit VDSL hattın ayarları hattın kaç Mbit ise %10 az hız yazıp öyle kullanacaksın.

Bu da kablosuz 5GHz Bufferbloat testi sonucum.

Hocam senin yüksüz ping 20 baya iyi bende 35 40 o yüzden oyunda ünlem var hep. Telefon kablosu kullanıyorum şuan. Bu hafta içi Cat6 kablo çekip deneyeceğim bakalım. Sende mi köprü modunda kullanıyosun farklı modemi ?

Hocam senin yüksüz ping 20 bayağı iyi bende 35 40 o yüzden oyunda ünlem var hep. Telefon kablosu kullanıyorum şu an. Bu hafta içi CAT6 kablo çekip deneyeceğim bakalım. Sende mi köprü modunda kullanıyosun farklı mode mi?

TD 9970 V3 modemini köprü moduna aldım ve routera PPPoE bilgilerimi girdim öyle kullanıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı