TurkNet VDSL sık sık kopuyor

escape2dead

Megapat
Yer
Sakarya
Daha fazla  
VDSL 94 download / 7 upload alıyorum ve TurkNet kullanıyorum. Modem konusunda sorunum yok kullandığım modem yeni. Merak ettiğim hattımın sinyal değerleri kötü diye mi günde 4-5 kez 5'er dakikalık kesintiler yaşıyorum? Günde 4-5 kez DSL ışığı gidiyor sonra tekrar yanıyor. Bu durum can sıkıcı olmaya başladı. Müşteri hizmetlerini arayıp hızımı sınırlamalarını ya da SNR değerlerimi kontrol etmelerini düşünüyorum. Size de danışmak istedim. SNR değerleri konusunda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-03-12 164450.png
    74,2 KB · Görüntüleme: 103
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben servisle iletişime geçtim ve ışık yanmasına rağmen kopma olduğunu söyledim. Bunun bu şekilde ancak DNS problemi olduğunu Telekom'dan kayıt oluşturup bakmalarını söylediler. Eğer bu işlemden bir şey çıkmaz ise tekrar arayıp AnyDesk denilen yazılım ile onlar uzaktan bakacaklar.

Hocam gelişmeleri paylaşırsanız sevinirim. Duruma göre bende bir çözüm deneyeyim. Valla can sıkıcı.

Hocam gelişmeleri paylaşırsanız sevinirim. Duruma göre bende bir çözüm deneyeyim. Vallahi can sıkıcı.

Kardeşim Türk Telekom'a durumu bildirmiştim. Yalnız abimin üzerine hat. Onlar aramış ve 2 saat izlediklerini sorun olmadığını ve kanal değiştirmesi yapacaklarını söylemişler. Yapamazlardı çünkü benim modemim Türk Telekom'un verdiği modem değil. Öyle olsaydı onlar uzaktan erişim sağlıyorlar ve dediklerini yaparlardı. Bu durumda kardeşim maalesef değişen bir şey olmadı. Fakat onların dediğini ben yaptım modem ayarlarından 2.4 GHz'in kanalını 13'den 11'e aldım. Şimdi bu ayardan sonra gözlemledim ve yazıyorum henüz sorun ortaya çıkmadı 1 saat kadar oldu. Bir de tabii SNR margini tekrar eski seviyelerine ben 15 yapıyordum 20'den 15'e çekeceğim.

Ama önce bakmalıyım epey bir zaman sorun olacak mı diye. Eğer değişen bir şey olmaz ise tekrar onları arayacağım. Oradan bir şey çıkmaz ise o zaman Keenetic servisini arayacağım ve uzaktan bağlantı sağlayacaklar. Fakat SNR yi 20'ye çekince öyle tez tez olmuyor adamlar sıkılıp sorun yok diyeceklerdir.

Sizin modeminiz farklı ancak böyle bir seçenek var ise +1 yaparak dener misin. Çoğu zaman ilaç gibi gelir

Bu ayar 8.1 olan SNR değerini 9.1 yapacak hattının gürültüye dayanma gücünü artırarak az bir kayıpla daha kesintisiz internet almanı sağlayacaktır. Selamlar.

Hocam teşekkür ediyorum bilgilendirme için. Sağolun. Sizden gelişmeleri bekliyorum.

bende de aynı sorun vardı ama modem eskiydi ve koptuktan sonra bağlanması 15 20dk alıyordu, sorun modemin dsl girişindeki pinlerden biri yamulmuş iğne gibi bir şeyle eve gelen arkadaş düzeltmişti, başka bir modemle deneyebiliyorsan dene kopma olmazsa sorun orda olabilir.

Sizden gelişmeleri bekliyorum.

Kardeşim dünden beri takip ediyorum yazdığım zamandan bu zamana kadar kanal değiştirdikten sonra hiç kesilme yaşamadım. Ama şu andan itibaren takip etmeye devam edeceğim tabii bir de SNR ı geri 15'e çekme işi de var ona sonra bakacağım.
Kardeşim her şey normal idi ta ki SNR ı 16 ya çekene kadar. Çekince iki defa kopma oldu bende SNR ı değiştirmeden kanal değiştiriyorum artık başka çarem yok. Ta ki kanallarda işe yaramazsa servise danışıp modeme bakmalarını istemeyi düşünüyorum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…