TurkNet'e Geçilir Mi?

Alperen008

Hectopat
Katılım
29 Ocak 2018
Mesajlar
40
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İzmir'de ikamet ediyorum. Evimde Kablonet ve Superonline fiber altyapıları mevcut. Düşük pinglerle ve paket kaybı olmadan oyun oynamak, Online derslere katılmak istiyorum. 3 aylık bir internet servis sağlayıcısına ihtiyacım var taahhüt istemiyorum. Şu an elimde TurkNet NetSpeed ve Millenicom seçenekleri var. TurkNet Fiber 100Mbps, NetSpeed ADSL 16Mbps, Millenicom Fiber 35 Mbps paketlerinden birini almayı düşünüyorum. TurkNet ile konuşup anlaşmak istedim. Abonelik sözleşmesi yolladılar bu sabah. Sözleşmede altyapımın 16Mbps desteklediği TurkNet'in 100Mbps'e kadar paket tanımlayacağı yazıyor. Şu an aboneliği başlatmadım bu ne anlama geliyor. Uygulamaları üzerinden yaptığım konuşmalarda çok kapalı konuşuyorlar ve bu beni rahatsız ediyor. Servis sağlayıcılarının kelime oyunları beni çok korkutuyor, görüşlerinizi bekliyorum.
İyi forumlar

TurkNet'in cevabı:
Merhaba
Size 100 MB'e kadar fiber hız üzerinden başvuru oluşturulmuştur ve işlemler tamamlandığında size 100 MB'ye kadar hız olarak iletim yapılacaktır. Fakat alacağınız kesin hız şu anda sistemden kontrol edilmemekte ve alacağınız hız alt yapınızın desteklediği kadar olacaktır. Bu nedenle öncelikle kurulum işleminizin yapılması gerekmektedir ve kesin hız kontrolü sonra yapabilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
TurkNet geçilir bu arada ama altyapı önemli. Altyapın olmazsa TurkNet en iyisi olsa bile hani çok verimli olmaz.
 
5 senedir TurkNet kullaniyorum. Toplam 4 defa kopmali sorun yasadim en gec 1 gun icerisinde cozduler, altyapim onceden 10 Mbps + 0.50 Mbps YAPA'ydi su anda 50 Mbps + 8 Mbps TT altyapisi ve memnunum.
 
TurkNet 6 aydır kullanıyorum IP düşmesi yaşadım hız olarak 92 Mbps destekliyor altyapi indirme yaparken eğer sınırlamazsanız hiçbir şey açılmıyor ping Ethernet'te sorun yok PS4'te çok sorun yaşıyorum 2 haftadır oyun oynattrmıyor. Müşteri hizmetleri yok gibi en fazla Türk Telekom ekiplerine söyledik.
 
Bem geçtim. Arkadaşımın davet kodu ile başvurmuştum Online olarak. Aboneliğimin ikinci ayında ikimizede fatura ücretsizdi. Alanya merkezde yaşıyorum Alanya'da sadece TTNET altyapısı var. TTNET kullanırken 50 mgbts indirme olan paketim vardı en fazla. Hattım bunun biraz daha üstüne çıkabiliyordu ama TTNET vermiyordu bir üst paketi. Faturamda 120 liraydı. TurkNet geçtim 35 mgbts olan paketi abone olduktan sonra 10 lira daha vererek 75 mgbts e kadar olan pakete yükselttim. Şu an 60 ile 70 arası indirme hızım var. Şunu da eklemek istiyorum. Modemi kapatınca hız bazen 25 mgbts e falan düşüyordu. TurkNet ile alakalı değil zaten TTNET altyapısı var TTNET kullanıcı iken de bu okuyordu. Modemi yeniden başlattığım zaman bazen nir kaç kere hız normale dönüyor. Şuan kullandığım Turknet faturam aylık 95 lira ve memnunum.
 
Altyapı VAE ise ISS farketmiyor. VDSL kullanan komşunuzun hat değerlerine bakarak aşağı yukarı fikir sahibi olunabilir. Bu işler biraz şans işi. Kimisi Turknet kullanır memnun kalır, kimisi sıkıntılı süreçlerden geçer, altyapısı kötüdür memnun kalmaz. Altyapın iyiyse Turknet iyidir, altyapısı iyi olan adam az sorun yaşar onu da kısa zamanda çözerler. Altyapın kötüyse hepsinde problem yaşıyorsun zaten. Kısaca çok fazla parametre giriyor işin içine. Altyapınızı kontrol ettirin, o iş öyle bağlayalım sonra anlarız işi değil. Santrale giderseniz öğrenirsiniz daha sağlıklı bilgi alırsınız.
 
Fiber(FTTH) Türk telekom altyapıda ikamet edilen yere göre hız değişir mi ? Ben de denizlide ikamet ediyorum. Açıkçası iss seçmekte ben de kararsızım..
 

Yeni konular

Geri
Yukarı