TurkNet'in vasatlığı

Öncelikle şubat 2022 tarihinden beri Antalya'nın muratpaşa ilçesinde TurkNet kullanıcısı olarak yaşadığım sıkıntıları ve bu vasat firmanın eksiklerini sizlerle paylaşmak istedim.

  1. Apartmanımda ve evimde fiberoptik kablo ve internet hizmeti olmasına rağmen inatla apartmanımda fiber altyapısı olmadığını savunuyorlar.
  2. Firma müşteriyi o kadar önemsemiyor ki bir çağrı merkezleri bile yok.
  3. VDSL 75Mbps paketini kullanmama rağmen 40 Mbps'yi bile zorla görüyorum. bunun için modemi restlemem gerekiyor. Bu hıza da sadece 10 dakikalığına ulaşabiliyorum sonrasında 20 Mbps seviyelerine düşüyor. Gün içinde ortalama 5 defa internet kesintisi yaşamam cabası.
  4. Daha önce bu konuyla ilgili sorunumu teknik desteğe bildirdikten sonra apartmana kontrol ekibi yolayacaklarını söylediler. ne hikmetse kontrol ekibinden bir kişiyi görmeden, apartmanınzdaki altyapıyla alakalı deyip yeni altyapı için kablonun metre başına 40 TL istediler. 9. katta oturduğumu ve her katın 4 metreden hesap edildiğini düşünürsek 1440 TL kablo parası + işçiliği+KDV'si ile 1800 lira para istediler (nisan 2022 tarifesidir).
  5. Diğer bilimum internet sağlayıcıları 7/24 teknik destek sağlarken TurkNet'te muhatap bile bulamıyorsunuz. Online işlemler dedikleri vasatın daha altında bir sistemleri var ve bu sistemde sabah 9:00 akşam 20:00 çalışıyorlar. Gece internetiniz kesilirse tek başınızasınız. Ben bu firma yüzünden kendi mahallemdeki telefon kablo altyapı haritasına ve Türk Telekom altyapı kapsama haritasına kadar ulaşıtım ve üniversite gibi profesyonel bir eğitim almadan kendi çabalarımla elektrik-elektronik bilgisine ve teknik bilgiye sahip oldum.
  6. Yine nisan 2022'de TurkNet CEO'su Cem Mehmet ÇELEBİLER'in röportajında vermiş olduğu söz adı altında Haziran 2023'e kadar "kesinlikle zam yapılmayacak" lafının üstünden 1 ay sonra Mayıs 2022'de 40 TL'lik zamın üzerine Ağustos ayında bir 30 TL zam daha gelmişti. Şubat 2023'de 229.90 TL'ye yükselerek şubat 2022'den bu yana 130 TL'lik bir zam yaparak toplamda %130'luk bir zam ortaya çıkmış oldu. Daha sonrasında bu zamı GigaFiber kapsamında yapılacağını duyurdular fakat GigaFiber kullanıcısı olmadığım halde bu zam beni de etkilemiş oldu. Mevcut ekonomi ve enflasyonu göz önüne alırsak bunu normal karşılayabiliriz fakat verilen sözün yerine getirilmediği ve müşterilerinin mağdur edildiği de açık bir şekilde ortada.

Sayın Recep Baltaş ve Technopat ailesinin ballandırarak anlatmayı bitiremediği firmanın gerçekleri ve yaşadıklarım bunlardır.

Firmayı kötülemek gibi bir niyetimin olmadığını ve yaşadığım deneyimleri sizlerle paylaşmış oldum. Sizlere tavsiyem bu firmayı seçerken bu tarz problemleri göz önünde bulundurarak 2 kez düşünmenizi tavsiye ederim.

Herkese mutlu ve iyi günler dilerim.
Aynı durumla ben de karşılaştım. Karşılarında bir ağ uzmanı olduğu bilmeyerek çok falso yaptılar. 2 gün içinde çeşitli kurumlara (BTK vb) şikayetimi de yaparak aboneliği iptal ettirdim. Eğer daha çok uzatsalardı durumu yargıya taşıyacaktım...😌
 
Hocam ben de eskiden Superonline kullanıcısıydım internetimden çok memnundum. Kasam ile modem arasında çok mesafe vardı. Modemin yerini değiştirtmek istedim Ethernet'le bağlanmak için. Fakat kablo kısaydı. Ek olarak para istediklerinde zaten taahhüdüm bitti deyip TurkNet'e geçmiştim, pişmanım...
Açıkçası ping değerlerinden bazen memnun kalmıyorum ama bu da genelde sunucularla alakalı oluyor. Yani başka bir firma da olsa 3 aşağı 5 yukarı benzer değerler alırım diye tahmin ediyorum. Yaklaşık 10 sene TTNET kullanıp her türlü kazığı yiyip üstüne çileyi çektiğimden Superonline geçtim ve bir daha da başım ağrımadı. Açıkçası ben bu tip şeylerde kurumsallığa çok önem veriyorum. Altyapım destekleseydi 1Gbps internet 249TL'ydi. En çok üzüldüğüm şey altyapımın yeterli olmaması şu an.
 
Hocam kendi adıma söyleyeyim, bu söylediklerinizin hiçbirini yaşamadık biz.
Yillardir tt kullanip 8mbps için 120₺ veriyorduk.
75mbps için 140₺'ye 2 ay önce geçtim turknete.
Dün itibariyle aynı fiyattan 1000mbps download ve upload olarak güncellediler.
Gigafiber kutusu yerleştikten 1.5 ay sonra geldiler çok beklettiler ama internet kesintisi yalnizca 1 sefer yaşadik bu sürede
 
Yeni yaptığımız binaya Telekom internet hattı çekmemişken, internet kullanmayan ve dolayısıyla portu boş olsn komşumuzla anlaşıp onun evine VDSL için Millenicom'a başvurup internet bağlattık. Bu süreçte CİMER, BTK, kdk vs. her yere her ay başvuruda bulunduk.

VDSL de iken kopma problemleri bir türlü düzelmeyince modem yorumlarından hareketle MediaTek çipsetli ASUS DSL N16'dan Qualcomm çipsetli Tenda V1200'e geçtik. Kopma problemleri düzeldi.

İlk başvurumuzdan tam 1 yıl 8 ay sonra mahalleye önce direkler üzerinden fiber hat çekildi. Bu hattı çekenler binamıza da bir fiber kutusu bıraktılar. Sonra Telekom ekibi gelip 1 yıl 8 ay önceki müşteri hizmetlerine yaptığımız 100 Mbps fiber başvurumuza istinaden internet bağlantısı sağladılar. Evimizde modem kurulumu yapan Telekom ekibinden biri "Birileri müdüre ulaşmış yoksa bu şekilde size internet gelmesi çok zor" dedi. Bu arada binamıza fiber kutusu bırakan farklı ekipti. Bu ekiptekiler daha kutuyu binaya bırakmamışken "Ne zaman kutu takacaksınız?“ diye sorduğumuzda bizim binayı işaret ederek "Şu binaya acil iş emri verildiğinden 2-3 güne kadar kutu takılır" demişti. Gerçekten de öyle oldu. Kutudan sonra bir hafta içerisinde de internet bağlantısı yapılacağını SMS ile öğrendim. Hatta P. Tesi olan montaj günü Cuma'ya çekildi ikinci bir SMS ile.

Özetle, tavsiyem mümkün olan her yere başvurmanızdır. Her ay, her konuma tekrar tekrar başvurun. Bir şekilde işiniz yapılıyor.

Evet talepkar olmakta fayda var.

Açıkçası ping değerlerinden bazen memnun kalmıyorum ama bu da genelde sunucularla alakalı oluyor. Yani başka bir firma da olsa 3 aşağı 5 yukarı benzer değerler alırım diye tahmin ediyorum. Yaklaşık 10 sene TTNET kullanıp her türlü kazığı yiyip üstüne çileyi çektiğimden Superonline geçtim ve bir daha da başım ağrımadı. Açıkçası ben bu tip şeylerde kurumsallığa çok önem veriyorum. Altyapım destekleseydi 1Gbps internet 249TL'ydi. En çok üzüldüğüm şey altyapımın yeterli olmaması şu an.

Yabancılar oyun sunucularında 5-10 ping alırken bizler ise 50-60 pinglere bile şükür ediyoruz. Yarım saniyelik fark, oyunlarda büyük farktır.
Milletin 100 FPS aldığı yerde 200 FPS alıyorum modemim ASUS DSL AX82u yani bant genişliği vs. Akıllı paket sıralama vs her türlü özelliği var.
Sistemim de çok iyi ancak gel gelelim şu ping olayını aşamıyorum. Bende bu dertten müzdaribim. 100 Mbps internet var. 8 Mbps yükleme var. Türk Telekom'un altyapısı üzerinden TurkNet abonesiyim. Herhangi bir sorunda uygulanaları üzerinden kayıt oluşturuyorsunuz onlar size ulaşıyor. Bence bu daha şık bir çözüm anlayışı. Telefonda bekleme vs. Yok.
Bu arada internet apartmanın bodrum katına kadar fiber geliyor, burada Switch'e fiber çekilip dairelere Switch üzerinden bakır kablo ile dağıtım yapılıyor. Genelde uygulamaları da bu yönde. Kapına kadar fiber gelmiyor. Bende kendi imkanlarımla Switch'ten CAT 8 ile fiber uzatması yapacağım cihaza oradan da evime fiberi uzattım. Belki de bulunduğum şehirde tekimdir bu şekilde yapan. Ping ve paraziti azaltır, hız kesintilerini en aza indirir diye düşünürken yani 100 Mbps hızı komple alırım diye umut ederken sonuç hüsran. Yani CAT8 bağlantısı, fiber bağlantısı, en iyi modem, en iyi sistem, bilgisayar üzerinden yazılımsal tüm ayarların denenmesi, modem arayüzü ayarlarının yapılması vs. Vs denemediğim şey yok neredeyse ancak pingim hala yüksek hala yüksek.
Geriye tek seçenek kalıyor ilgili firmanın altyapısı... Mahalleye gelen internet kutusuna mesafemiz ile de alakalı bir durum olabilir bilemiyorum ancak her ne olursa olsun pingimin yabancı sunucularda 20-30'lardan aşağı olmayacağı kesin çünkü TR sunucularında bu değeri almaktayım. Ülke genelinde internetin filtrelemelerden geçmesine bağlı olarak en az 10 pinglik farkı düşersek aslında fena bir değer değil. Yabancılar 1000 Mbps internetle oynarken bizde en iyi sistemler bile olsa internet üstünlükleri yine onlarda... Bu internet işini ne zaman çözeceğiz bilemiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Açıkçası TR sunucusuna sahip oyunlarda 9-11 ping arası alıyorum ama yabancı sunucularda 45-75 arası değişiyor.
 
Merhaba, benzer bir sorundan muzdarip biri olarak bende benzer şeyler yaşadım. Önce Türk Telekom altyapısında 16 Megabit pakete 24 ay taahhüt verdim. Bulunduğum bölgede port yoktu daha sonra 20 gün içinde port sağlandı ve Türk Telekom'da başladım kullanmaya kullanmak dersek eğer 500 KB hız ile bağlandım internete ve sürekli kopmalar. Daha sonra yaklaşık 5-6 kez şikayette bulundum. 1 ay içinde iptal ettim interneti. TurkNet'e geçtim bana 500 TL ödeme çıkar Türk Telekom bunun için ve ısrarla ödemedim. Şikayetlerimin görmezden gelindiğini söyledim hiçbir şey yapılmadı. Bu konuda daha sonra avukata verilmişim, 2000 TL olarak ücreti talep ettiler. Ben de beyaz masaya başvurdum. Bu arada TurkNet bağlantıyı sağladı ADSL olarak. Daha sonra bu hızdan memnun kalmadığımı söyledim. Türk Telekom'dan daha iyiydi. Bulunduğum bölgede VDSL 2 altyapısı olduğunu 100 Megabit'e kadar internet hızı sağlayabileceklerini söylediler, ben de kabul ettim. VDSL 2 modem aldım 750 liraya, daha sonra yanlış anlaşılma olmuş dediler VDSL var dediler altyapı olarak. Sonra modemi değiştirmek zorunda kaldım. Allah'tan 15 gün içinde iade koşulu vardı Trendyol'da daha sonra bağlantımı sağladılar fakat sürekli kopmalar yaşıyordum internetten. Maksimum 60 megabite kadar hız alıyordum. Sözde 100 megabitti hız ve modeminize kadar 100 megabit olarak ölçüyoruz biz dedikleri halde ben asla o hızı alamadım ve sürekli kopmalar yaşadım. Daha sonra teknik servis istedim. Teknik servis geldi kontrollerini sağladı tabii ki Türk Telekom altyapısı olduğu için Türk Telekom teknik servisi geldi ve kontrol ettiğinde bu altyapının maksimum 50 megabit hız kaldıracağına söyledi, eski bir altyapıymış. Türklerde sürekli hız kopmalarından bahsettiği halde sürekli sorun yaşadığımı söylediğim halde tek söyledikleri şey papağan gibi canlı destekten 15 dakika aralıklarla hız testi yapmam gerektiği. Daha sonrasında 50 megabit paketi düşürdüm hızımı ve yine aynı sorunlar devam etti. Yine umursamadılar. Canlı destek efsane. Hiçbir destekte bulunmadılar. Sadece dediğim gibi aynı şeyleri tekrar edip edip durdular.

Ben de bugün Millenicom'a geçtim ve şu anda 35 MB hız alıyorum ve bana yetiyor. Çok şükür donma kasma herhangi bir sorun yok. Aynı altyapı fakat dediğim gibi herhangi bir sorun yaşamıyorum şu anlık. TurkNet'in müşteri temsilciliği ve teknik desteği berbat. Türk Telekom ondan berbat zaten. Böyle devam ediyoruz bakalım ne olacak bunda da bir sorun yaşayacağız mı? Türkiye'deki servis sağlayıcıları internet gerçekten berbat çünkü altyapılar berbat. İstanbul'un orta yerinde güngören'de yaşadığımız sorunlar bunlar. Umarım birileri görür doğru tercihlerini yapar varsa tabii.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle şubat 2022 tarihinden beri antalyanın muratpaşa ilçesinde TurkNet kullanıcısı olarak yaşadığım sıkıntıları ve bu vasat firmanın eksiklerini sizlerle paylaşmak istedim.

1-apartmanımda ve evimde fiberoptik kablo ve internet hizmeti olmasına rağmen inatla apartmanımda fiber altyapısı olmadığını savunuyorlar.
2-firma müşteriyi o kadar önemsemiyor ki bir çağrı merkezleri bile yok.
3- VDSL 75Mbps paketini kullanmama rağmen 40 Mbps'yi bile zorla görüyorum bunun için modemi restlememe gerekiyor. Bu hıza da sadece 10 dakikalığına ulaşabiliyorum sonrasında 20 Mbps seviyelerine düşüyor. Gün içinde ortalama 5 defa internet kesintisi yaşamam cabası.
4-daha önce bu konuyla ilgili sorunumu teknik desteğe bildirdikten sonra apartmana kontrol ekibi yolayacaklarını söylediler ne hikmetse kontrol ekibinden bir kişiyi görmeden, apartmanınzda ki altyapıyla alakalı deyip yeni altyapı için kablonun metre başına 40 TL istediler. 9. katta oturduğumu ve her katın 4 metreden hesap edildiğini düşünürsek 1440 TL kablo parası + işçiliği+KDV'si ile 1800 lira para istediler(nisan 2022 tarifesidir).
5- diğer bilimum internet sağlayıcıları 7/24 teknik destek sağlarken TurkNet de muhatap bile bulamıyorsunuz. Online işlemler dedikleri vasatın daha altında bir sistemleri var ve bu sistem de sabah 9:00 akşam 20:00 çalışıyorlar. Gece internetiniz kesilirse tek başınızasınız. Ben bu firma yüzünden kendi mahallemde ki telefon kablo altyapı haritasına ve Türk Telekom altyapı kapsama haritasına kadar ulaşıtım ve üniversite gibi profesyonel bir eğitim almadan kendi çabalarımla elektrik-elektronik bilgisine ve teknik bilgiye sahip oldum.
6- yine nisan 2022 de TurkNet CEO'su cem Mehmet çelebiler in röportajında vermiş olduğu söz adı altında haziran 2023'e kadar "kesinlikle zam yapılmayacak" lafının üstünden 1 ay sonra mayıs 2022 de 40 TL'lik zamın üzerine ağustos ayında bir 30 TL zam daha gelmişti. Şubat 2023 de 229.90 TL'ye yükselerek şubat 2022'den bu yana 130 TL'lik bir zam yaparak toplamda %130'luk bir zam ortaya çıkmış oldu. Daha sonrasında bu zam ı GigaFiber kapsamında yapılacağını duyurdular fakat GigaFiber kullanıcısı olmadığım halde bu zam beni de etkilemiş oldu. Mevcut ekonomi ve enflasyonu göz önüne alırsak bunu normal karşılayabiliriz fakat verilen sözün yerine getirilmediği ve müşterilerinin mağdur edildiği de açık bir şekilde ortada.

Sayın Recep Baltaş ve Technopat ailesinin ballandırarak anlatmayı bitiremediği firmanın gerçekleri ve yaşadıklarım bunlardır.

Firmayı kötülemek gibi bir niyetimin olmadığını ve yaşadığım deneyimleri sizlerle paylaşmış oldum. Sizlere tavsiyem bu firmayı seçerken bu tarz problemleri göz önünde bulundurarak 2 kez düşünmenizi tavsiye ederim.
Herkese mutlu ve iyi günler dilerim.

Yani biraz talihsizlik mi desem ne desem bilemedim. Çağrı merkezlerinin kötülüğünü biliyorum. Sadece arıza veya destek kaydından ulaşabilirsiniz. Fiyat güncellenmesi hakkında şahsen ben 10 aylık peşin ödedim. Kampanya devam ediyor ise size de öneririm. Yaklaşık olarak 3 yıldır TurkNet kullanıyorum çok bir sorununu görmedim.
 
Yani biraz talihsizlik mi desem ne desem bilemedim. Çağrı merkezlerinin kötülüğünü biliyorum. Sadece arıza veya destek kaydından ulaşabilirsiniz. Fiyat güncellenmesi hakkında şahsen ben 10 aylık peşin ödedim. Kampanya devam ediyor ise size de öneririm. Yaklaşık olarak 3 yıldır TurkNet kullanıyorum çok bir sorununu görmedim.
Bu firmanın çok gelişmesi gerekiyor Turkcell Superonline çağrı merkezinden çok ders alması gerekiyor.
 
Öncelikle şubat 2022 tarihinden beri Antalya'nın muratpaşa ilçesinde TurkNet kullanıcısı olarak yaşadığım sıkıntıları ve bu vasat firmanın eksiklerini sizlerle paylaşmak istedim.

  1. Apartmanımda ve evimde fiberoptik kablo ve internet hizmeti olmasına rağmen inatla apartmanımda fiber altyapısı olmadığını savunuyorlar.
  2. Firma müşteriyi o kadar önemsemiyor ki bir çağrı merkezleri bile yok.
  3. VDSL 75Mbps paketini kullanmama rağmen 40 Mbps'yi bile zorla görüyorum. bunun için modemi restlemem gerekiyor. Bu hıza da sadece 10 dakikalığına ulaşabiliyorum sonrasında 20 Mbps seviyelerine düşüyor. Gün içinde ortalama 5 defa internet kesintisi yaşamam cabası.
  4. Daha önce bu konuyla ilgili sorunumu teknik desteğe bildirdikten sonra apartmana kontrol ekibi yolayacaklarını söylediler. ne hikmetse kontrol ekibinden bir kişiyi görmeden, apartmanınzdaki altyapıyla alakalı deyip yeni altyapı için kablonun metre başına 40 TL istediler. 9. katta oturduğumu ve her katın 4 metreden hesap edildiğini düşünürsek 1440 TL kablo parası + işçiliği+KDV'si ile 1800 lira para istediler (nisan 2022 tarifesidir).
  5. Diğer bilimum internet sağlayıcıları 7/24 teknik destek sağlarken TurkNet'te muhatap bile bulamıyorsunuz. Online işlemler dedikleri vasatın daha altında bir sistemleri var ve bu sistemde sabah 9:00 akşam 20:00 çalışıyorlar. Gece internetiniz kesilirse tek başınızasınız. Ben bu firma yüzünden kendi mahallemdeki telefon kablo altyapı haritasına ve Türk Telekom altyapı kapsama haritasına kadar ulaşıtım ve üniversite gibi profesyonel bir eğitim almadan kendi çabalarımla elektrik-elektronik bilgisine ve teknik bilgiye sahip oldum.
  6. Yine nisan 2022'de TurkNet CEO'su Cem Mehmet ÇELEBİLER'in röportajında vermiş olduğu söz adı altında Haziran 2023'e kadar "kesinlikle zam yapılmayacak" lafının üstünden 1 ay sonra Mayıs 2022'de 40 TL'lik zamın üzerine Ağustos ayında bir 30 TL zam daha gelmişti. Şubat 2023'de 229.90 TL'ye yükselerek şubat 2022'den bu yana 130 TL'lik bir zam yaparak toplamda %130'luk bir zam ortaya çıkmış oldu. Daha sonrasında bu zamı GigaFiber kapsamında yapılacağını duyurdular fakat GigaFiber kullanıcısı olmadığım halde bu zam beni de etkilemiş oldu. Mevcut ekonomi ve enflasyonu göz önüne alırsak bunu normal karşılayabiliriz fakat verilen sözün yerine getirilmediği ve müşterilerinin mağdur edildiği de açık bir şekilde ortada.

Sayın Recep Baltaş ve Technopat ailesinin ballandırarak anlatmayı bitiremediği firmanın gerçekleri ve yaşadıklarım bunlardır.

Firmayı kötülemek gibi bir niyetimin olmadığını ve yaşadığım deneyimleri sizlerle paylaşmış oldum. Sizlere tavsiyem bu firmayı seçerken bu tarz problemleri göz önünde bulundurarak 2 kez düşünmenizi tavsiye ederim.

Herkese mutlu ve iyi günler dilerim.
1000'ne 1000 alıyorum o yüzden fazla düşünmeme gerek yok😄
 
Aynı sorunları yaşadım. Gelip kontrol ediyorlar bir sorun yok ama internet resmen çalışmıyordu. 5 GHz olan 1 çubuktu sürekli. 2.4 GHz'te bile verim alamadım. Bu yüzden çok uğraşmadan Turkcell'e geçtim rahatladım. Pahalı ama müsteriye değer veriyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı