75 mbps download 8 9 mbps upload alıyorum 8-10 arası MS, ama sizde ne olur bilmiyorum.Arkadaşlar TurkNet'e geçmeyi düşünüyorum. Altyapimi sorguladigimda 75Mbps gözüküyor. MS sorunu yaşar mıyım?
TurkNet veya diğer ISS'ler size özel bir hat veya altyapı çekmeyecekler mahalleye yani ne varsa aynı altyapıdan internet verecekler. Şu an ne alıyorsanız aynı değerler ile farklı bir ISS'den kullanmaya devam edersiniz başka bir şey değişmez.
Eğer ki ADSL'den VDSL'e veya VDSL'den Fiber'e geçiş yapılırsa tabii ki ping değerlerinde +/- oynama olacaktır. Bende ADSL'den VDSL'e geçtiğim için aynı durumu yaşamıştım. Bunun dışında ISS değişince modem ayarları da değiştiği veya sıfırlandığı için bu yüzden ping değerlerinde oynama da olabilir.Tam bilmiyorum fakat bazı insanlar aynı alt yapıyı kullandığım halde ISS değiştirdim ping sürelerim falan yükseldi diyorlar doğru mu acaba?
TurkNet veya diğer ISS'ler size özel bir hat veya altyapı çekmeyecekler mahalleye yani ne varsa aynı altyapıdan internet verecekler. Şu an ne alıyorsanız aynı değerler ile farklı bir ISS'den kullanmaya devam edersiniz başka bir şey değişmez.
Arkadaşlar TurkNet'e geçmeyi düşünüyorum. Altyapimi sorguladigimda 75Mbps gözüküyor. Ms sorunu yaşar mıyım?
Eğer ki ADSL'den VDSL'e veya VDSL'den Fiber'e geçiş yapılırsa tabii ki ping değerlerinde +/- oynama olacaktır. Bende ADSL'den VDSL'e geçtiğim için aynı durumu yaşamıştım. Bunun dışında ISS değişince modem ayarları da değiştiği veya sıfırlandığı için bu yüzden ping değerlerinde oynama da olabilir.
Çok merak ettim nasıl belirliyorlar? Sadece ping için uyduya mı bağlanıyorlarHayır, ping ISS belirler hız için dediğiniz şey geçerli.
Geçiş yaparken belki de başka porta aktarılmışsınızdır. Portlara göre de değişiklik gösterebiliyor.Türk Telekom VDSL'den TurkNet'e geçtim aynı hızları alıyorum fakat pingim 5-10 ms düştü o yüzden sordum.
Çok merak ettim nasıl belirliyorlar? Sadece ping için uyduya mı bağlanıyorlaraynı altyapıdan aynı kablolardan bağlantı kuruyorlar ne yapacaklardı başka? Bölgedeki yoğunluğa, modem ayarlarına, altyapı kalitesine ve santrale olan uzaklığa göre ping değerleri değişir. ISS sadece size internet bağlantısını hizmet olarak sunan bir firmadır. Altyapı değişmediği sürece aynı bölgede isterseniz 10 tane ISS değiştirin pek bir şey değişmeyecektir.
Geçiş yaparken belki de başka porta aktarılmışsınızdır. Portlara göre de değişiklik gösterebiliyor.
Arkadaşlar TurkNet'e geçmeyi düşünüyorum. Altyapimi sorguladigimda 75Mbps gözüküyor. Ms sorunu yaşar mıyım?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.