TurkNet'te ms olur mu?

VIRATS

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar TurkNet'e geçmeyi düşünüyorum. Altyapimi sorguladigimda 75Mbps gözüküyor. MS sorunu yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
TurkNet veya diğer ISS'ler size özel bir hat veya altyapı çekmeyecekler mahalleye yani ne varsa aynı altyapıdan internet verecekler. Şu an ne alıyorsanız aynı değerler ile farklı bir ISS'den kullanmaya devam edersiniz başka bir şey değişmez.

TurkNet veya diğer ISS'ler size özel bir hat veya altyapı çekmeyecekler mahalleye yani ne varsa aynı altyapıdan internet verecekler. Şu an ne alıyorsanız aynı değerler ile farklı bir ISS'den kullanmaya devam edersiniz başka bir şey değişmez.

Tam bilmiyorum fakat bazı insanlar aynı alt yapıyı kullandığım halde ISS değiştirdim ping sürelerim falan yükseldi diyorlar doğru mu acaba?

Tam bilmiyorum fakat bazı insanlar aynı alt yapıyı kullandığım halde ISS değiştirdim ping sürelerim falan yükseldi diyorlar doğru mu acaba?
Eğer ki ADSL'den VDSL'e veya VDSL'den Fiber'e geçiş yapılırsa tabii ki ping değerlerinde +/- oynama olacaktır. Bende ADSL'den VDSL'e geçtiğim için aynı durumu yaşamıştım. Bunun dışında ISS değişince modem ayarları da değiştiği veya sıfırlandığı için bu yüzden ping değerlerinde oynama da olabilir.

Hayır, ping ISS belirler hız için dediğiniz şey geçerli.

Arkadaşlar TurkNet'e geçmeyi düşünüyorum. Altyapimi sorguladigimda 75Mbps gözüküyor. Ms sorunu yaşar mıyım?

TurkNet ping çoğu yerde iyidir. Tam bir şey söylemek zor fakat iyi bir ping alırsınız TurkNet ping konusunda iyidir.

Eğer ki ADSL'den VDSL'e veya VDSL'den Fiber'e geçiş yapılırsa tabii ki ping değerlerinde +/- oynama olacaktır. Bende ADSL'den VDSL'e geçtiğim için aynı durumu yaşamıştım. Bunun dışında ISS değişince modem ayarları da değiştiği veya sıfırlandığı için bu yüzden ping değerlerinde oynama da olabilir.

Türk Telekom VDSL'den TurkNet'e geçtim aynı hızları alıyorum fakat pingim 5-10 ms düştü o yüzden sordum. Profilinizde çok hoş :)

Hayır, ping ISS belirler hız için dediğiniz şey geçerli.
Çok merak ettim nasıl belirliyorlar? Sadece ping için uyduya mı bağlanıyorlar :D Aynı altyapıdan aynı kablolardan bağlantı kuruyorlar ne yapacaklardı başka? Bölgedeki yoğunluğa, modem ayarlarına, altyapı kalitesine ve santrale olan uzaklığa göre ping değerleri değişir. ISS sadece size internet bağlantısını hizmet olarak sunan bir firmadır. Altyapı değişmediği sürece aynı bölgede isterseniz 10 tane ISS değiştirin pek bir şey değişmeyecektir.

Türk Telekom VDSL'den TurkNet'e geçtim aynı hızları alıyorum fakat pingim 5-10 ms düştü o yüzden sordum.
Geçiş yaparken belki de başka porta aktarılmışsınızdır. Portlara göre de değişiklik gösterebiliyor.

Çok merak ettim nasıl belirliyorlar? Sadece ping için uyduya mı bağlanıyorlar :D aynı altyapıdan aynı kablolardan bağlantı kuruyorlar ne yapacaklardı başka? Bölgedeki yoğunluğa, modem ayarlarına, altyapı kalitesine ve santrale olan uzaklığa göre ping değerleri değişir. ISS sadece size internet bağlantısını hizmet olarak sunan bir firmadır. Altyapı değişmediği sürece aynı bölgede isterseniz 10 tane ISS değiştirin pek bir şey değişmeyecektir.

Geçiş yaparken belki de başka porta aktarılmışsınızdır. Portlara göre de değişiklik gösterebiliyor.

Kalitesine göre altyapıda belirler ama asıl ISS yurt dışı cihazları, peering yatırımları gibi şeyler belirler TurkNet bu konuda iyi. Mesela eğer firmanın cihazı yoksa rota uzar ve ping artar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı