İnceleme Twisted Minds TM272QE 2K 165Hz Gaming monitör

Fake hesap konusundan itibaren konuyla alakasız konuşulmaya başlanıyor.

Bu tarz markaların monitörlerini önermiyoruz. Nedenlerini konuşmaya gerek dahi yok.
Bu tarz markaların üretim hataları büyük firmaların üretim hatalarından daha çok olur.
Kalkıp Twisted markasını gidip AOC ile MSI ile Dell ile kıyaslama yapamazsın.
Zahmet edip inceleme yapmanız güzel ve hoş ama "alınmaz" diyenlere aldanmayın tarzı manipüle edici sözlere gerek yok.
İsteyen sormaz gider ve alır. Memnuniyetini veya memnuniyetsizliğini kendine saklar.

Ayrıca konu içinde @Lory7 bilgi aktarım kusursuz. Tebrik ediyorum.

Son düzenleme:
Kullanıcılarından biriyim yaklasık 5 6 aydır kullanıyorum. Gostingdir yırtılmadır gibi terimlere hakim değilim daha doğrusu gosting veya yırtılma bariz bir şekilde olmadıkça anlamam ben. Hissiyata gelince Assassin's Creed Valhalla da kapalı veya az ısıklandırılmalı alanlarda gama yanı ekranda karaltı problemi yaşıyorum parlaklık yükseltincede dışarısı çok parlak oluyor oyundan mı monitörden mi bilemiyorum. Ölü piksel yok zamanla ölğr mü kullanımla pikseller bilmiyorum. Ayrıyeten diger monitörümde ( yeni sistemim var ve dolayısı ile yeni 2 k monitör olarak bunu aldım eski sistem monitörüm wievsonc 1080p 1 ms bir monitördü memnundum) eski monitörümde hazır FPS MOBA veya film gibi ekran gama vs ayarları verken bu monitörde yok. Elle ayarlamak gerekiyor ki hatırladıgıma göre fazla özelleştirmede sunmuyor. Parlaklık ayarı vs kısmında ve su 1 aydır PC açılıyor monitör ondan 10 15 sn sonra görüntü veriyor. Bozuluyor mu bilmiyorum inşallah bozulmaz zira bozulsa bile hala üretilen bir monitor iade seçenegi veya başka model seçenegi şu anda yok. Kısacası ben beklentimi pek alamadım ekran mat duruyor bence 2 3 k daha fazla ver bilinen marka Dell ASUS vs al bu arada view Sonic de monitorde iyi bir marka F/P olarak çekinmeyip ViewSonic'de alabilirsiniz. Sen neden almadın derseniz ben bu monitoru 6200'e aldım aldım dönemde begendigim ViewSonic modeli 8 8.5 k idi zaten PC toplayacağım diye 40k masraf yaptım biraz monitörden kısmak istedim. Sonuç iyi olmadı. Ha kullanılır mı kullanılır dedigim gibi bana rahatsız edici geldi kullanımı lakin 2K görğntü veren bu fiyatta bir ürün bulmaz zor 8 10 k arası.

Bu konu çok güzel eskidi K7E panel kullananlar konuyu görüp üzülmesin diye yanlışları düzeltmeye geldim. Yanlış anlaşılmasın kimseyi karalamaya değil.

M.270KCJ-K7E gibi gama anormallikleri
Tamamen Benq'ye ait. XV272U V kullanıyorum K7E versiyonu (Servis menüsünden kontrol ettim.). Fabrika çıkışlı kalibrasyonlu geliyor sRGB modu ama bildiğiniz üzere genelde fabrika kalibrasyonu kötü oluyor. Bknz. RTINS testinde gamma:

Neden yazılıma ve kalibrasyona bağlı bir şeyi sanki bir monitörde öyleyse aynı paneli kullanan hepsinde öyle olacakmış gibi lanse ettiniz bilmiyorum. Kaldı ki gamma Benq tarafından kastılı olarak böyle yapılmış da olabilir. Bazı markalar bazı değerleri bilerek böyle yapabiliyor kendi görüntüsüne uyması için. Hatta attığınız inceleme aslında bu gamma'nın genel olarak görüntüye pozitif bir etkisi olduğunu söylemiş:
"Though I observed skewed gamma, it seemed to have a positive effect on overall image quality"

Ve Tomshardware monitör konusunda iyi bir site değil...
renk dengesizliği
Yani yine yazılıma ve kalibrasyona bağlı bir şey. Bırakın A ve B model farkını aynı modelde farklı ürüne göre bile değişebilir. Acer'de hem kalibrasyonlu sRGB modunda hem doğal gamutta böyle bir problem yok:
sRGB için:

Gördüldüğü üzere sRGB'de tek mavi hariç hepsi 2'nin altında. Mavi de zaten çoğu monitörde böyledir. Genel gamutta ise 3'e yakın 4 renk var kalanlar 2 altı. Gayet iyi renk doğruluğu.

Acer Nitro XV272U KVbmiiprzx demişsin bu monitör zaten gündelik açıdan ideal parlaklık olan 200 nitsin altında bir değere sahip. Kısacası, kullanılamayacak halde olan bir monitör.
Benq'da böyle bir sorun olmadığını görmenize rağmen Acer'de var diye niye panele attınz bilmiyorum ama o yazılımsal bir problemdi. Sonradan firmware ile çözüldü. Bana gelen model de yeni yazılım. Max. brightness ayarını açınca SDR 350 nit, HDR 420-450 nit görüyor. RTINGS de incelemesinde belirtmiş bunu:
Update 10/08/2021: Acer released a firmware update for this monitor, version 4B0E, that adds a new Max Brightness setting. With this setting enabled, the monitor is much brighter than before, and is very close to the advertised peak brightness.

K7E aynı zamanda Nanocell'ler gibi kontrast sorununa sahip değil. 1000:1 ortalamasında geziyor. DCI-P3 gamutu daima %91+ üstünde. Ve o zaman ile hala en hızlı 144-180Hz paneller arasında. Tek büyük sıkıntısı ise sarı glow. Ve glow bendeki Acer modelinde genel olarak fazla geliyor.

Twisted Minds'ın bu modeli aslında yazılımı iyi ve kalite kontrol leş değil ise ucuza gayet iyi olabilirmiş. Ama tabii bu markaların yazılım genelde berbat oluyor o da var.
Şu an bakıyorum 7.8K imiş. O fiyata bu özellikte bulunmaz ama biraz daha ekleyerek 2024 modelleri almak daha mantıklı indirimde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…