Twitch takılıyor

Jackdaw713

Hectopat
Katılım
1 Eylül 2018
Mesajlar
158
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
50 Mbps downloadım var, YouTube'da 4K videoyu takılmadan izleyebiliyorum fakat Twitch'de 1080p (kaynak) izleyemiyorum takılıyor. Bunun bir çözümü var mı?
(VPN ve DNS denedim.)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
50 Mbps downloadım var, YouTube'da 4K videoyu takılmadan izleyebiliyorum fakat Twitch'de 1080p (kaynak) izleyemiyorum takılıyor. Bunun bir çözümü var mı?
(VPN ve DNS denedim.)

Çözümü bildiğim kadarıyla yok. Sebebi Twitch'in Türkiye de sunucusunun olmamasından kaynaklı.
 
Büyük sıkıntı var. Donanımsal gibi duruyor RAM kullanımı çok mu yüksek?
-Benim eski 16Mbps'lik internetimde de aynı sıkıntı vardı.
Hayır RAM kullanımında bi sıkıntı yok. Büyük ihtimalle Türkiye sunucusu olmadığından kaynaklanıyor çünkü başka bir sitede sorun yaşamıyorum.
 
İlk olarak Twitch'in video ara belleğe alma diye bir sistemi var. Bunu çok hızlı yaptığından bazen alakasız takılıyor. Ayrıca son 1 haftadır getirdiği güncellemeler yüzünden, arayüzde bir hantallaşma söz konusu. Bu da sitenin kaynak tüketimine yansıyor. Yani CPU ya da bellek sızıntılara neden oluyor.

Mesela Hype train, sohbete yazarken gösterdiği komut ipucuları ya da reklam göstermek için arayüze getirdiği yeni sistem. Ekran görüntüsünü örnek olarak attım. Yazı yazarken de garip garip kısayol ipucuları veriyor.

Screenshot_8.png


Zaten nedenini anlamadığım bir şekilde Hype train gibi GIF içeren ekran girince, sohbet yok oluyor. Bir tane yayında modluk yapıyorum ve mod alanında sohbet arayüzü 3-15 FPS arası gittiğinden kullanamıyorum.

Twitch site arayüzü yamalı don gibi karma karışık geliştirildiğinden, son zamanlarda aynı sorunu yaşayan fazla kullanıcı var. Reddit, Twitch user voice sayfalarına da baya geri dönüş olmuş.

İlk olarak; Modemi yeniden başlatmanızı ve bağlantıdaki yazılım ile İnternet ayarlarınızı onarmanızı öneriyorum.
Yazılımı yönetici olarak çalıştırmayı unutmayın. Ayrıca her işlemi yaptıktan sonra yeniden başlat diye soracaktır. Onu bildirime hayır deyin ve tüm işlemlerin bitmesini bekleyin. Tüm işlemler bitince sistemi yeniden başlatın.

Daha sonra tarayıcıda kullandığınız uzantıları kontrol edin.
Özellikle 3-4 gün önce Adblock kullanan üyeler site arayüzünde sorun yaşamışlar. Adblock yerine Ublock Origin vb. kullanabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Siteye etki eden uzantıları azaltın. Tarayıcı görev yöneticisini açın. Yayın donduğunda tarayıcı ve uzantı kaynaklarını gözlemleyin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı