Twitch ve YouTube gibi video sitelerinde donma

puer12

Femtopat
Katılım
19 Mayıs 2021
Mesajlar
5
Merhaba Youtube ve Twitch gibi video platformlarında donma sorunu yaşıyorum. Görev yöneticisini açtıgımda video encode yazan kısmın %100 kullanıldıgını gördüm. Saçma bi şekildde görev yöneticisini açıp bi süre bekletince bu değer normale dönüyor(kapatınca yine sıkıntı başlıyor). Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2021-12-04 225321.png
    Ekran görüntüsü 2021-12-04 225321.png
    24,8 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:

buadamayniben

Picopat
Katılım
7 Mayıs 2021
Mesajlar
86
Çözümler
2
Aynı sorunu Windows gezgini olarak yaşıyordum. Çok RAM yiyordu, Görev Yöneticisi'ni açınca düzeliyordu. Kaspersky'ın Free virüs programından tam arama yapıp virüsleri temizleyin ve bilgisayarı yeniden başlatın sorun düzelmiş olacaktır.
 
KS
KS
puer12

puer12

Femtopat
Katılım
19 Mayıs 2021
Mesajlar
5
13758315, member: 456970"]
Aynı sorunu Windows gezgini olarak yaşıyordum. Çok RAM yiyordu, Görev Yöneticisi'ni açınca düzeliyordu. Kaspersky'ın Free virüs programından tam arama yapıp virüsleri temizleyin ve bilgisayarı yeniden başlatın sorun düzelmiş olacaktır.
[/QUOTE]
Daha garanti yöntem olarak format attım yine düzelmedi.[/QUOTE]
 

buadamayniben

Picopat
Katılım
7 Mayıs 2021
Mesajlar
86
Çözümler
2
13758315, member: 456970"]
Aynı sorunu Windows gezgini olarak yaşıyordum. Çok RAM yiyordu, Görev Yöneticisi'ni açınca düzeliyordu. Kaspersky'ın Free virüs programından tam arama yapıp virüsleri temizleyin ve bilgisayarı yeniden başlatın sorun düzelmiş olacaktır.

Daha garanti yöntem olarak format attım yine düzelmedi.[/QUOTE]
[/QUOTE]
Hocam siz yine de deneyin, denemekten zarar gelmez. Başka bir çözümüm yok.
 
KS
KS
puer12

puer12

Femtopat
Katılım
19 Mayıs 2021
Mesajlar
5
Herkese merhaba. Şu anda elimde Ryzen 5 3350G APU bir işlemci var. Video (Twitch, YouTube, GeForce NOW vs) izlerken zaman zaman aşırı kasma ve donma oluyor. Videoyu kapatıp açmadan geri düzelmiyor. Bunun internetimle bir alakası yok. Görev yöneticisinde "video codec 0" diye gösterilen yer %100 kullanılıyor. Ne yaptıysam sorunu çözmedim yardımcı olursanız sevirim.

Edit: Yaşadığım sorun bazen saatte bir oluyor bazen sürekli oluyor yani tamamen belirsiz aralıklar.

Yaşadığm sorunun video linki:


Yaptığım fakat işe yaramayan yöntemler:
1- Windows'u 3 kere sıfırlayıp resmı sitesinden farklı SSD'lere kurup denedım.
2- antivirüs programı ile tarama yaptırdım bir şey çıkmadı(Bitdefender)
3- RAM frekans hızlarını 2100 default değere aldım.
Sistem özellikleri:
Ryzen 5 3350G / 16 GB DDR4 3000 MHz CL16 Corsair RAM / Cooler Master 600W 80Plus PSU / TUF Gaming B450 anakart / Transcend 512 GB M.2 SSD.

1642490501004.png

konu kapatılsın lütfen.(çözümü bulamadım tekrar konu açacağım.)
 
Son düzenleme:
Yukarı