Twitch yayıncılarının çocuklardan para alması

En sinir olduğum olaylardan birisi, özellikle 18 yaş altı hemen izlediği kişiye hayranlık duyabiliyor bu normal ama işin bağış ve abone olma kısmı çok kötü, çocuk seni sevdiği için para gönderiyor. Yahu çocuk bunu aklında başındayken yapmıyor ki? Hepimiz biliyoruz bu yayıncılara para verenlerin ileride pişman olacağını. Özellikle çoluk çocuktan dolaylı yoldan da olsa para almaları aşırı karaktersizliktir. Bağışı minimum 50 TL yapsanıza içinizde biraz adamlık varsa. Yemin ederim yazık ya.
Alt Limit 50 olsa ne olur hocam bu adamlar 10 kere bağış atar ya da farklı hesaptan atar amacına ulaşır. Bu tür kısıtlamalar hiç bir zaman işe yaramadı ve yaramayacak gerçek çözüm mesela insanları bilgilendirici bir makale yazıp insanlara sunabilirsin. Benim görüşüm çocukların atan dijitale para geçirmesi zor anne ve babaların kontrolünde olması gerekir. 18 yaşını geçmiş işte çalışan adam cidden asgari ücret alıp yayıncının hak ettiğini düşünerek ona para atıyorsa emin olun o adamın aklı başındadır rahat olun.

Mesela şuan canım Cyberpunk 2077 oynamak istiyor, 21 yaşındayım. Gidip 250 tl bayılacağım çıkınca. Belki ilerde aldığıma pişman olacağım, paramı keşke dolara falan yatırsaydım diyeceğim. Ama ne yapayım yani şuan eğleneceğim bir olaya para yatırmayıp? Ayrıca, var ki yatırıyorlar. Ben çocukken haftada elime 5 tl geçmezdi, o zamanlar Twitch izleseydim nasıl parayı verebilirdim ki?

Ve Twitch'tekiler en azından "bence" iyi insanlar. Paraları alıp bazı youtuberlar gibi insanları lüks hayatlarıyla kıskandırmaya çalışmıyorlar. Sasiye selam.

Çoluk çocuk istiyorsa bağış yapabilir, bence yanlış bir durum yok. Anne babasının haberi olmadan kartlarından bağış yapıyorsa eninde sonunda açığa çıkar, ailesi gerekli önemleri alır, merak etme. Ha kendisi İninal, Papara tarzı kartlardan alıyorsa da parayı ailesinden alıyor. Ailesinden gizlice para alıp gönderiyorsa yine ortaya çıkar ve yine ailesi gerekeni yapar. Harçlığından kısıp alıyorsa da bu çocuğun bileceği iş. Hep çocuk kalmayacak. Parasını yönetmeyi öğrenmesi lazım. Parasını bağışlar, aç kalır, dersini alır ve bir daha bağışlamaz. 1 musibet 1000 nasihatten iyidir. Aç kala aç kala parasını yönetmeyi öğrenir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı