Twitch yayını için upgrade tavsiyesi

muharrem.rasit

Megapat
Makaleler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Açık Öğretim Lisesi Öğrencisi
Herkese selamlar. Twitch platformu üzerinde daha önceden yayın yapıyordum. Taşındığım için ara verdim, imkanlarım yayın yapmaya oldukça müsait fakat sistemimi yükseltmek istiyorum. Yardım ederseniz sevinirim. Sorum şu; İlk önce hangi parçayı almalıyım? Bütcem 2,000 TL.

Sistemim:

Anakart; MAI B150M Bazooka
Ekran Kartı: Asus Strıx GTX950
İşlemci: i3 6098P
RAM: Kingston 2x8GB (16GB) 2133 MHz
SSD Yok.
1TB HDD

Bu sistemin kurulu olduğu kasa Everest marka, içinde 300 wattlık bir güç kaynağı bulunuyor. Açık söylemek gerekirse ben ilk önce; i5 8400 ve kalan paraya bir kasa ile güç kaynağı almayı düşünüyorum. Sizin önerileriniz nelerdir? Mesela bu PC'ye upgrade yapmayıp, sadece yayın için kullanıp, 2000, 2500 TL gibi bir fiyata oyun için PC mi toplayayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
  • MSI B350M GAMING PRO AM4 450TL
  • İşlemci olarak oyun + yayın vs. için Ryzen 2600X 1200TL
  • Samsung 250GB 850 EVO SSD 350TL
  • Thermaltake Smart RGB 80PLUS 600W Güç Kaynağı 300TL
Eğer bütçeyi 200 tl bile aşamam diyorsan işlemciyi 2600x değilde 2600 olarak alabilirsin.

Son düzenleme:
İ5 8400 almak için yeni bir anakart almanız gerek. Birde araya PSU + SSD girerse bütçenizi aşacaktır. Siz ilk önce bu sisteme kaliteli bir PSU alın ki sistem çöp olmasın. İşlemci olarak 2. el 7700K alınabilir. Ekran kartınız PUBG gibi optimizasyon özürlüsü oyunlar için yeterli olmayacaktır fakat çok rahat bir şekilde CS, Dota yayını yapabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı