Twitch yayınında drop olmasının sebebi nedir?

Güzel videoymuş. Twitch'de geçirdiğim yaklaşık 10 saatlik yayın deneyimine dayanarak konuşuyorum, 5000 bitrate akıp gidiyor hiçbir sorun yok. Konuyu ve hatta konu sahibinin derdinin ne olduğunu bilmeden her işe balıklama atlayan insan sayısı çok fazla. Ve muhtemelen siz de bu insanlardan birisiniz. Başka cümleleri de söylerdim de ban süresi uzun benim de o kadar bekleyecek sabrım yok. Sadece kişisel algılamayın, bu konuya cevap yazan sizin dışınızda 3 kişi daha vardı. Bu kişilerden ikisinin hayatında OBS üzerinden yayın açmamış, kayıt yapmamış insanlar olduğunu söylerim ama kanıtlayamam. Maalesef bu forumun sıkıntısı bu. Bilen adam da konuşuyor bilmeyen de. Bilenler de arada kaynıyor. Şimdi bunları söyledim diye ban atacak moderatör varsa buyursun atsın. Ben gerçekleri söylüyorum. Gerçekleri söyleyenlerden önce her şeye sazan gibi atlayan kullanıcılara atın önce. Benden size tavsiye. Haydi selametle.
 
Oyun oynarken OBS'e bakma imkanınız oluyorsa dikkat edin FPS 5.65 gibi olacak. Aslında internetle alakalı değil ama bilgisayardan dolayı drop yiyorsunuz. İşlemci ya da ekran kartı hangisini kullanıyorsunuz bilmiyorum ama ekran kartı kullanımı %100'e ulaşınca OBS'te FPS düşüyor. Yayın yaparken benim de başıma çok kez geldi. ARK oynuyorum FPS düşüyor, CS açıyorum FPS düşüyor falan bir sürü saçma şey oldu. Şu şekilde çözdüm; görev yöneticisinden öncelik verdim, Windows oyun modunu kapattım. Bundan sonra da arama çubuğuna grafik ayarlarına girip alttaki grafik performansı seçimine gelip OBS'i ekledim. Yüksek performans önceliği verdim. Bu şekilde büyük ölçüde çözüldü sorunum.

Bitrate ile alakası yok hocam. GPU hem oyuna hem de OBS'e yetemediği için FPS drop oluyor yayında.
EDIT : Mümkünse eski de olsa bilgisayarınız varsa yayını ondan verin. NDI diye bir plugin var OBS'te. Bu şekilde oyun PC'nizdeki görüntüyü 2. PC'niz yayınlıyor.
Hocam discord kullanıyorsanız yaptıklarını yapmama yardımcı olur musunuz?
 
Selamlar. Benim ekipmanlar RX 580, 16 GB RAM ve i5 7400 olmasına rağmen düşüş yiyorum hayvan gibi. Uploadım da 7 falan.
 
Selamlar. Benim ekipmanlar RX 580, 16 GB RAM ve i5 7400 olmasına rağmen düşüş yiyorum hayvan gibi. Uploadım da 7 falan.
İlk olarak ne oynadığınızı sormak istiyorum. Ya da "Just Chatting" tipi bir yayın mı? Oyun oynadığınızı var sayarak tavsiyeleri sıralıyorum :
  • Windows ayarlarından "Oyun Modu"nu kapatın.
  • OBS'e ya da yayın yaptığınız programa hem görev yöneticisinden hem de yine Windows'tan öncelik verin.
  • Grafikli oyun oynuyorsanız kodlama biçimini x264'e alın.
  • Mümkünse "Capture Card" ya da "İkinci Ekran Kartı" alarak yayını bu iki cihazdan birinde verin.
  • Yayın profilini "Quality"de ise "Balanced" ya da "Speed"e düşürebilirsiniz. Kalite düşecektir ama PC'nizdeki yük azalacaktır.
  • Bitrate değiştirebilirsiniz.
Aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz hocam.
 
Konuyu hortlatmak değil amacım ama 3070 ve 9700k gibi bir sistemle bile 3500 bitrate veremiyorum. Uploadım 8 mbps. Konuyu açan arkadaşın sorun sistem kaynaklıdır büyük ihtimalle ama twitch yeni yayıncılara yada Türkiye gibi ülkelere sınır koyuyor olabilir. Şuan işyerindeyim oyüzden akşam vpn olayını deneyip yoruma güncelleme yaparım. En azından aynı sorunu yaşayan olursa çözüm olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı