Twitch'te nasıl gelişirim?

AlcariaZ

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba. Ben genelde rekabetçi bir oyuncuyum ve yeni bir sistem topladım yayıncılık için. Toplam 9-10 yayın açmışımdır henüz 17 takipçiyim fakat gelişmek için izlemem gereken yol nedir? Nasıl kendimi reklam edebilirim? Oyun çeşitliliği olsun çok istedim ama genelde büyük yayıncılar hikaye bazlı oyun oynamadıkça, 5-10 izlenen bir kişinin yayınına tabii ki de çok kişi gelmiyor. Önerileriniz var mıdır? Nasıl gelişebilirim, ve izlenme sayımı artırabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir özelliğinin olması lazım. Diğer tüm büyük yayıncılara bakarsan hepsi farklı farklı özelliklere sahip asla sıradan olmayan insanlar. Örneğin: Oğuz sasi kendisi tam bir spastik, Pintipanda sohbeti iyi fakat oyunlarda aşırı kötü, Jahrein her konuda bir fikri var, bilgili ve aşırı dışa dönük bir adam, PqueeN benzer şekilde dışa dönük, samimi ve sohbeti sarar, wtcN ve ekibi rekabetci oyunlarda aşırı yetenekli. Yani demek istediğim birinin seni sürekli takip etmesi için spesifik bir özelliğe sahip olman gerek. Rekabetci oyunlar oynadığını söyledin, tahminimce CS:GO, LoL, Valorant gibi şeyler oynuyorsundur. Bunlar herkesin yaptığı sıradan şeyler. Dikkat çekmezsen ilerleyemezsin.

Hocam bende 40 saat yayın yapmışımdır genelde yüksek izleyici + akıcı chat yayının önerilmesini sağlıyor. Tabii muhabbetin sarması da önemli, bazen farklı şeyler denemek sıradan olmamak ve popüler oyunları aksatmadan oynamak da işe yarar. Yayın süreni artırmanı öneririm 6 saat yaptığım yayın 150 civarı tekrar izlenirken 1 saatlik yayınımın tekrarı 20 izlenmişti. Yayın yaptığın saat + İzleyici Sayısı + Chat orantılı olursa önerilirsin kısaca, izleyiciye de kendini sevdirirsen ve sıradan olmazsan büyürsün diye düşünüyorum. Ben henüz o seviyeyi aşamadım genelde arkadaş sohbeti boşa gitmesin bir köşe de kalsın diye açmışımdır yayını, daha çok uğraşmak lazım biraz şaklabanlık yapmak da cabası.

Önce YouTube ve TikTok gibi platformlarda kitleni büyüt. Sonra yayınlarla istediğin kitleyi tutarsın. Tabii ki rekabetçi oyun oynadığını yazdığın için iyi oynadığını tahmin ediyorum. Bunları kaydet ve kısa videolar, editli videolar paylaş.

Bir özelliğinin olması lazım. Diğer tüm büyük yayıncılara bakarsan hepsi farklı farklı özelliklere sahip asla sıradan olmayan insanlar. Örneğin: Oğuz sasi kendisi tam bir spastik, pintipanda sohbeti iyi fakat oyunlarda aşırı kötü, Jahrein her konuda bir fikri var, bilgili ve aşırı dışa dönük bir adam, PqueeN benzer şekilde dışa dönük, samimi ve sohbeti sarar, wtcN ve ekibi rekabetci oyunlarda aşırı yetenekli. Yani demek istediğim birinin seni sürekli takip etmesi için spesifik bir özelliğe sahip olman gerek. Rekabetci oyunlar oynadığını söyledin, tahminimce CS:GO, LoL, Valorant gibi şeyler oynuyorsundur. Bunlar herkesin yaptığı sıradan şeyler. Dikkat çekmezsen ilerleyemezsin.

Yüce oğuz şasi ye spastik diyemezsiniz bayım. O dünyanın en zeki varlığı nikola Tesla getir götürünü bile yapamaz.

Anladım çok teşekkürler. Mizah yönüm kuvvetli genelde izleyen kişilerden bunu duydum. Cılkını çıkarmadan esprili olmaya çalışıyorum fazlası da şaklabanlığa dönüyor artık... Bu da benim arzuladığım bir profil değil ama elimden geleni yapacağım sağ olun :)

Merhaba. Yaklaşık Twitch üzerinde beş gün oldu yayın açalı ve toplam yayın saatim yirmi dört saati geçti. Yaklaşık izleyici sayım beş ila on arasında, her yayından en az on, on beş bazen daha fazla takipçi kazanıyorum. Yayın açmaya başlamadan önce para için yapmadığını kafana kazmalısın, sadece yayına gelenleri eğlendir ve onlarla dost ol. Emin ol bunları yaparsan büyürsün.

Selam, hangi oyunları yayın yapıyorsun? Yani çok çok izlenen oyunları mı? Yoksa daha az izlenen 3-4 bin izlenen oyunları mı? Çok fazla izlenen oyunlarda önerilenler kanallara düşmek çok zor olsa gerek önce hangi yayını yapacağıma karar vermem gerekiyor, var mıdır bir önerin? Şu kadar izlenen oyunlara yönel gibisinden

Technopat Haberler

Geri
Yukarı