Farz et ki insan vücudu kusursuz, ee? Kompleks bir yapıya sahip olmamız İslam'da tasvir edildiği gibi bir tanrının var olduğu anlamına mı geliyor? A'dan b'yi nasıl çıkarıyorlar anlamıyorum.
Twitter gündeminden çıldırıyorsan biraz da senin sorunun diye düşünüyorum. Aptal insanlar (tweet atanlara demiyorum) her zaman oldular, her zaman olacaklar. Eğer kendini üzerlerinde görüyorsan göz ardı etmeyi öğrenmen lazım.
Bir teoriyi reddetmek istiyorsanız onu somut kanıtlarla çürütmek zorundasınız. Çamur atarak bir şey kazanamazsınız. En azından salladığınız teori hakkında bilgi edinin. Müslümanların fikirleri bile belli değil. Kimisi evrim kesinlikle yok diyor diğeri çıkıp kuranda evrim var diyor.
Abi evrim bir inanç meselesi değil ki? Evrim var ve inançlı biri olarak bunun Tanrının bir yaratma sanatı olduğu kanısındayım. Evrimi reddetmek saçma. Evrime inanılmaz, bilinir.
Neden kendini başkalarından üstün görme çabasındasın anlamış değilim. Gördüğüm kadarıyla Tanrıya inanmıyorsun ee, yani bu seni bütün inananlardan üstün mü kılıyor? Senin bir insana cahil vs. demeni mi gerektiriyor? Herkesin görüşü kendine.
Arkadaşın tanrıya inanıp inanmadığını buradan nasıl çıkardınız? Evrimden bahsetmesinden mi? Evrim bir gerçektir, inanç meselesi değildir, dolayısıyla evrime inanmak diye bir şey olamaz. Ayrıca evrim illa tanrı ile çelişecek diye bir şey de yok.
Neden kendini başkalarından üstün görme çabasındasın anlamış değilim. Gördüğüm kadarıyla Tanrıya inanmıyorsun ee, yani bu seni bütün inananlardan üstün mü kılıyor?
Ben görüşlerine birşey mi dedim? Astronomi bilmeyen adam biyoloji bilmeyen adam gitmiş neler neler demiş gidip okudun mu? Mesele tanrıya inanmak yada inanmamak değil, bunun üzerinden ters çıkarımlarda bulunmak, insanları kandırmak. Yukarıda resimde attığım kişi de gezegenlerin yörüngede milim bile oynamadığını düşünüyor ve insanları buna inandırmaya çalışıyor.
Sizler de bu aksi düşünceler ile kendinize bir şey katamazsınız.
Evet cahil dememi gösteriyor. Cahil kelimesinin anlamı kötü değil örnekte verdiğim kişi astronomi konusunda cahil. Ben de diğer bir çok konuda cahilim.
Evrimden bahsetmesinden mi? Evrim bir gerçektir, inanç meselesi değildir, dolayısıyla evrime inanmak diye bir şey olamaz. Ayrıca evrim illa tanrı ile çelişecek diye bir şey de yok.