Twitter Gündemi: #EvrimTasarımYapamaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evrenden ayrı bence.

Evrenden ayrı olması dışında bu varlığı tanımlayabilecek bir şeyimiz var mıdır? Sayısı, şekli, görünüşü, bilinci, duyguları, amacı vesayre gibi. Bu tanrı tarafından kasıtlı olarak mı yaratıldığımızı düşünüyorsunuz?

Ortada bir tasarım yok zaten. İnsanların anlamadığı şey bu. :D

@ust_sel Bilimsel bir olaya "bu kalemi görüyor musun şimdi" diye yaklaşırsan cahil derim. Teori farklı bir şey, hipotez farklı bir şey.

Katılmamak için elinde bilimsel kaynak olmalı. Dini ön plana atarak karşılaştırma yapıyorsan zaten hatalısın, tartışmaya bile gerek yok.

Etikette yazanları okumadım ama sonuçta bir bilimsel teoridir. Bir teorinin doğruluğuna katılmayan herkesi cahil diye nitelemek abes.
Sıkıntı teori kelimesinin anlamının bilinmemesi. Anlatmaktan artık gına geldi, günlük hayatta kullanılan teori ile bu teori kelimesi aynı şey değil. Kütleçekim bir teoridir ve gerçektir. Örnek, gök cisimleri birbirini çeker.

Siz şimdi ben Kütleçekim Teori'sine inanmıyorum, Güneş Dünya'yı çekmiyor diyebilir misiniz? Aynı şekilde buna inandığınızı da söyleyemezsiniz, çünkü ortada olan bir şeydir bu. Evrim de böyledir, inanmak ya da inanmamak söz konusu olamaz.

Evrenden ayrı olması dışında bu varlığı tanımlayabilecek bir şeyimiz var mıdır? Sayısı, şekli, görünüşü, bilinci, duyguları, amacı vesayre gibi. Bu tanrı tarafından kasıtlı olarak mı yaratıldığımızı düşünüyorsunuz?

Yok tabii ki ondan bu bir inanç. Fakat bence bu bir döngü gibi herşey önceden de vardı başka evrenlerde tekrarlanıyor hep. Bir felaketle bitiyor.
The oa daki ağaçlar gibi.

Biz de bir arkadaşımla tartışırken bunu söyledi, açıklamaya çalışmalı mıyım diye bi' tereddüt ettim. 😄 Evrime inanmıyor bile olsan bu soru bence çok saçma.
Hiç uğraşma. Usulca o ortamı terk et ve hayatına devam et bence:) En son biri bana şiddetli dolu yağışının Arakan’daki müslüman vahşetine sessiz kalmamız olduğunu söylediğine usulca yüzüne baktım ve “anlıyorum” dedim sadece🤣 Ona artık ulaşamazdım, o kaybolmuş bir ruh artık🤣

Bir kısım biz maymundan gelemeyiz diyor. Yani maymunluğu aşağılayıcı bir şey olarak görüyor, gurur yapıyor. Ki zaten maymundan gelmedik "ORTAK ATA"

Robert Louis Stevenson'un The Suicide Club öykülerinde (Viktoryen dönemde geçer, Darwin'in çıkış yaptığı dönem yani) bir adam vardı. Maymundan gelme fikrine katlanamadığı için intihar etmek istiyordu. Darwin'in teorisinin doğruluğunu kabul ediyor ancak bu gerçeği kaldıramıyordu. Binlerce yıldır insanlar Tanrı'nın yeryüzündeki sureti olduklarına inanmışlar. Adamın biri çıkıyor "Ya aslında öyle değilmiş 😁 Şu kıllı yaratıkla aynı ataya sahibiz." diyor.

Bu arada maymunlar çok uzun zamandır öğretildiğinde işaret dili konuşabiliyorlar. Başlarından geçen olayları anlatabiliyorlar. Son zamanlarda akıllı telefon kullanmayı da çözdüler. Bunlar insanla etkileşime geçenler.
İnsanlarla etkileşimi olmayanların ise 2015 yılı itibariyle taşlardan alet yapma kısmına geçtiği yani taş devrine ulaştığı kanıtlandı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı