Twitter Gündemi: #EvrimTasarımYapamaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben konunun başından beri islama bir ifade kullanmadım.

Ya gerçekten bu söylediğine inanıyor musun? Amacın açtığın konudaki evrime karşı kişilere karşı olsaydı zerre müdahil olmazdım.

Müslüman'ların çoğunluğunu oluşturuyor.

Kanıt gösteremezsin. Çünkü konuyu açtığından beri elinde olan tek bilgi Tweet'i açan insanlar. Ve bu insanlar üzerinden algı yapıyorsun ve işin komik tarafı bunu hala da kabul etmiş değilsin.

Herkes neye inanıyorsa inanabilir buna karışamazsın.

Söyleyeceklerim bu kadar daha fazla yazma gereği duymuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben konunun başından beri islama bir ifade kullanmadım. Evrim zaten gerçek bir doğa olayı. İnançlıların çoğunluğu insanın, dünyanın ve evrenin bir düzende olduğunu iddia ediyor benim sözlerim bu kesime. Bu kesimde müslümanların çoğunluğunu oluşturuyor.

Ayetlere hakim bir müslüman zaten evrenin bir düzen içinde olduğunu söylemeli. Kur'an-ı kerim hep bir ölçüden bahseder. Yani sen tüm karşı müslümanlara konuşuyorsun.

Sizin bilgiyi tuzak olarak görmeniz zaten ilk mesajınızdan beri belli oluyor.

Bakın ben evrimi reddettiğimi veya kabul ettiğimi söylemedim. Bilgiyi asla tuzak olarak görmüyorum. İlk yazdığım mesajdan da bunu çıkaramazsınız zaten. Dikkat çektiğim kısım sizin bunu kışkırtma aracı olarak kullanmanızdır.

Ya gerçekten bu söylediğine inanıyor musun? Amacın açtığın konudaki evrime karşı kişilere karşı olsaydı zerre müdahil olmazdım.
İnanmıyorum çünkü biliyorum konunun başında beri sitem etmemin nedeni sözde bilimsel mucize yaratıp bunu tanrıya bağlamaktır. Basit bir şekilde "islam düşmanı" algısı yapıp olaydan sıyrılmak istiyorsun.

Kanıt gösteremezsin. Çünkü konuyu açtığından beri elinde olan tek bilgi Tweet'i açan insanlar. Ve bu insanlar üzerinden algı yapıyorsun ve işin komik tarafı bunu hala da kabul etmiş değilsin.
Sabır, sabır, sabır. Hayır anlamıyorum bu Tweet'i atanların inancı ile seninki farklı mı? Bu Tweet'i atanların kitabında düzen olduğundan bahseder. Senin veya diğer genelleme yaptığım Müslümanların kitabında farklı bir şey mi yazıyor. Bu kadar da olamaz.

Bence de daha fazla yorum kirliliği yapıp rezil etme kendini.
Ayetlere hakim bir müslüman zaten evrenin bir düzen içinde olduğunu söylemeli. Kur'an-ı kerim hep bir ölçüden bahseder. Yani sen tüm karşı müslümanlara konuşuyorsun.
Eee o zaman bütün Müslümanlara karşı konuşmanın neresi yanlış? Bugün düzenin olmadığını biliyoruz.

Bakın ben evrimi reddettiğimi veya kabul ettiğimi söylemedim. Bilgiyi asla tuzak olarak görmüyorum. İlk yazdığım mesajdan da bunu çıkaramazsınız zaten. Dikkat çektiğim kısım sizin bunu kışkırtma aracı olarak kullanmanızdır.
Yahu sen hala ne cevap veriyorsun söylediklerinin elle tutulur yanı yok. Sana evrimi kabul edip yada etmediğini soran yok. Senin konuyla zerre ilgin yok lütfen daha mesaj atmakla kendini yorma.

Gerçekten yazmayacaktım ama bu kadarı fazla. Acaba konunun nasıl sonuçlanmasını bekliyorsun?

Sabır, sabır, sabır. Hayır anlamıyorum bu Tweet'i atanların inancı ile seninki farklı mı? Bu Tweet'i atanların kitabında düzen olduğundan bahseder.

Onlar evrimi reddederken, ben evrimi Allah'ın yarattığını düşünüyorum. Araştırmalarım sonucunda bu kanıya vardım. Onlar reddediyor diye benim de o görüşü kabul etme mecburiyetim yok.

Enin veya diğer genelleme yaptığım Müslüman'ların kitabında farklı bir şey mi yazıyor.

Aynı şeyler yazıyor ama onlar farklı bir şekilde algılıyorsa beni bağlamaz. Kim hangi görüşe inanmak istiyorsa inansın. Sen herkesi aynı kefeye koyamazsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnancımız aynı lakin görüşlerimiz farklı. Onlar evrimi reddederken, ben evrimi Allah'ın yarattığını düşünüyorum. Araştırmalarım sonucunda bu kanıya vardım. Onlar reddediyor diye benim de o görüşü kabul etme mecburiyetim yok.
Ya bak evrimden banane ister inanın ister inanmayın. Zaten gerçek bir doğa olayı. Bunu tartışmak bile tuhaf. Sizin kitabınız da düzen olduğunu söylüyor mu? Söylüyor. Sizde kitabınıza inanmıyor musunuz, inanıyorsunuz, konu bitti. Böyle düşünen bir insan(Kurana inanan tüm insanlar oluyor bu) astronomi, biyoloji konusunda cahildir. Cahilin anlamanın ne olduğunu bilmeden hakaret ediyormuş gibi saldırmayın.

Sırf cahil dediğim için kindar, nefret saçan ve İslam düşmanı oldum. Bakalım daha neler göreceğiz.

Eee o zaman bütün Müslümanlara karşı konuşmanın neresi yanlış? Bugün düzenin olmadığını biliyoruz.

Düzen olmadığına dair bir kanıt göster, olduğuna dair büyük miktarda kanıt olsa bile İslam'ın her şeyini yalanlarım.

İnanmayanlar da ya da daha doğru tabir olarak evrimi reddedenler aynı senin gibi bilgi yoksunu kişiler, evrimden zerre haberi olmayan kişiler. Senin inanmaman ile evrim yalan olmuyor. Mantığa bak, verdiğin örnek rezalet. Dünyanın yuvarlak(geiot) olduğuna da herkes inanmıyor. Bu mantıkla çıkıp dünya düz diyelim o zaman ne de olsa herkese göre dünya yuvarlak değil.

Bir inanç meselesi değil daha üzerine kaç defa basayım sana, anlamamakta ısrar etme. Bağımsız bir gerçektir senin istediğin kadar reddet evrim vardır, bunu aklınıza koyun.

Caner Taslaman zırvalıklarını kastediyor olabilir. Biz insanı evre evre yarattık ayeti var. Okumayan kişiler bunu evrime bağlar, halbuki kitabı okuyanlar orada evre derken evrimden bahsedilmediğini bilir. Evre evre derken aşılanmış yumurtadan, topraktan, balçıktan, çamurdan, kamurga kemiğinden, meniden yaratıldık söylemleri var kitapta evre derken bunları kastediyor. Bunlarda evrim ile alakası olmayan şeyler elbette.
Sizin gibiler söyleyecek birşey bulamadığında evrim inanç değil demekten başka birşeyiniz yok.Mesela her din kendi tanrısını savunur.Nasıl inandıracaksın kardeşim olmadı gel zorla inandır galiba anlamıyorsun.Bana yazma diyorum kardeş yeter artık bıktırdın iyice her gün buraya cevap mı vereceğim?Oradaki inanmakta o anlamda değil herşeyi biliyorsun onu mu anlamıyorsun.Bu arada bilimsel gerçek değil teoridir evrim.Teori değil diyorsun gerçek diyorsun sen yanındamıydın onlar olurken :D :D :D

Ya bak evrimden banane ister inanın ister inanmayın. Zaten gerçek bir doğa olayı.

Yetmedi mi? Bozuk plak gibi yok doğa olayı, yok gerçek, yok bilim kanıtladı. Yeter, bildiğim şeyleri söyleme bana. İnanmayan herkesi de cahil yerine koyma!

Sizin kitabınız da düzen olduğunu söylüyor mu? Söylüyor. Sizde kitabınıza inanmıyor musunuz, inanıyorsunuz, konu bitti.

Evrende tabii ki de bir düzen var. Evren, evrimden ibaret değil. Evrendeki zaten belli yasalar var, ne demek denge yok?

Böyle düşünen bir insan(Kurana inanan tüm insanlar oluyor bu) astronomi, biyoloji konusunda cahildir.

Yine cahil olduk. Daha fazla uzatmayacağım. Bir daha ki konunda daha dikkatli olursun umarım.

Düzen olmadığına dair bir kanıt göster, olduğuna dair büyük miktarda kanıt olsa bile İslam'ın her şeyini yalanlarım.
İnsan vücudu düzen içinde değil veya kusursuz değil. Bir insan vücudun da anatomik veya fizyolojik bir sürü hata var. Örnek; 20 yaş dişi, insan çenesine uygun değil. faydası olmadığı gibi, abseden tutun çene deformasyonuna kadar birçok sorun açıyorlar.
Apandis, aksi ne kadar savunulursa savunulsun, gerekli bir organ değil. zamanında gerekli olmuş olsa da, şu anki potansiyel zararı, sağlayabileceği herhangi bir faydadan çok daha fazla.
Hastalıklar, doğuştan gelen veya sonradan oluşan hastalıklar insan vücudunun kusursuz olmadığının en büyük kanıtı.
Gözlerin bozulması. Vb daha binlerce örnek var.
Kusursuz bir canlı olamaz Çünkü koşullar sürekli değişir. Hayatta kalma şansı en yuksek olan canli, en kusursuz olan değil, en iyi uyum saglayandir.

Evren zaten kaostan ibaret. Gezegenlerin yörüngeleri stabil değil, patlama mı dersin, çarpışma mı neresinde düzen var şimdi? "Dünyaya 1 cm yakın olsaydık kül olurduk" düşüncesi de yanlıştır.

@TheShelt bazı şeyleri zorlamamak gerek. Boş ver sen.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı