Twitter Gündemi: #EvrimTasarımYapamaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsan vücudu düzen içinde değil veya kusursuz değil. Bir insan vücudun da anatomik veya fizyolojik bir sürü hata var. Örnek; 20 yaş dişi, insan çenesine uygun değil. Faydası olmadığı gibi, abseden tutun çene deformasyonuna kadar birçok sorun açıyorlar.
Apandis, aksi ne kadar savunulursa savunulsun, gerekli bir organ değil. Zamanında gerekli olmuş olsa da, şu anki potansiyel zararı, sağlayabileceği herhangi bir faydadan çok daha fazla.
Hastalıklar, doğuştan gelen veya sonradan olan hastalıklar insan vücudunun kusursuz olmadığının en büyük kanıtı.
Gözlerin bozulması. vb daha binlerce örnek var.
Kusursuz bir canlı olamaz Çünkü koşullar sürekli değişir. Hayatta kalma şansı en yuksek olan canli, en kusursuz olan değil, en iyi uyum saglayandir.

Evren zaten kaostan ibaret. Gezegenlerin yörüngeleri stabil değil, patlama mı dersin, çarpışma mı neresinde düzen var şimdi? "Dünyaya 1 cm yakın olsaydık kül olurduk" düşüncesi de yanlıştır.

Biraz daha az ateist kaynaklardan araştırırsan doğru bilgilere ulaşabilirsin, senin o körelmiş organ dediklerinin hepsinin bir faydası var. Bu arada hastalıkların bir düzen sağlamadığını kim söyledi? Asıl hastalıklar olmasa düzensizlik olurdu. Ek olarak patlama vb. olması düzen olmadığının kanıtı değildir. Yakında insanlar ölüyor bu düzensizliktir diyeceksiniz galiba.

Biraz daha az ateist kaynaklardan araştırırsan doğru bilgilere ulaşabilirsin
Şaşırtmadınız. :)

senin o körelmiş organ dediklerinin hepsinin bir faydası var.
Dişlerin nasıl bir yararı var böyle konuşmakla olmuyor bu anca sözde, açıkla kaynak göster.

hastalıklar olmasa düzensizlik olurdu
Ciddi mi söyledin bunu?

Ek olarak patlama vb. olması düzen olmadığının kanıtı değildir
Neyin kanıtıdır. Lütfen açıkla da bilelim. Geçiştirici cevaplar vermeyelim lütfen.

Dişlerin nasıl bir yararı var böyle konuşmakla olmuyor bu anca sözde, açıkla kaynak göster.

Körelmiş organ tabiriniz çok yanlış. Bilim adamları gün geçtikçe bu organların amacını buluyor. Ortalama 100 sene önce Tiroit bezi de körelmiş organ sayılıyordu hatırlatayım.

Bu arada bilimsel gerçek değil teoridir evrim.Teori değil diyorsun gerçek diyorsun.
Daha teorinin bile ne demek olduğunu bilmeyen tipik bilgisiz ülke insanısın. Evrim bilimsel bir gerçektir. İnançta değildir üzerine basa basa diyorum daha. Ben mi cevap veremeyeceğim sana güldürme beni.

Teorinin ne demek olduğunu bilmeyenlerle tartışmak duvara anlatmaktan farksız değil.

Buraya şu videoyu bırakıp buradan ayrılıyorum:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Körelen organ iki şekilde sonlanır. Birincisi körelmiş organ eski işlevini kaybedip yeni işlevler kazanabilir. Mesela sürüngenlerin atalarında olan üçüncü göz artık epifiz bezi olarak çalışır. Ayrıca kuyruk sokumundan bulunan kemikler eskiden kuyruğu desteklemek için çalışır şimdi ise kalça üzerindeki kaslarının tutunmasını sağlamak için yüzey alanı oluşturur.

İkinci tip körelmiş organlara gelelim. Körelmiş organlar tamamen yok olabiliyorlar. Örneğin balina buna çok güzel bir örnek. Balinanın arka ayakları karadan denize girdikten sonra körelerek tamamen yok oldu.

Apandisitte körelmiş işsiz bir organdır.

Gerçekten şu anda tüm bilimi çöpe attın. Sen evrime inanamıyor muydun? Evrimde canlının yararına olmayan bir şey canlının vücudunda bulunur mu sence? Dr. Jay Friedman'a göre 20'lik dişler olmadan, çene kemiği hasarı, iç kanama ve yumuşak doku enfeksiyonu oluyormuş. Bir zamanlar kuyruk sokumu ne işe yarıyor diye dolaşıyordunuz zaten, nasıl kaynaklardan bakıyorsanız artık anlamıyorum.

Neyin kanıtıdır. Lütfen açıkla da bilelim. Geçiştirici cevaplar vermeyelim lütfen.

Sence X gezegeninde aynı maddelerin yaptığı patlamalarla Y gezegeninde aynı maddelerin yaptığı patlamaların aynı olması bir düzeni göstermez mi? Eğer aksini iddia edersen tüm fiziği, kimyayı ve benzerini reddetmiş olursun.

Ciddi mi söyledin bunu?

Bende sana bir soru sormak istiyorum bu konuda gerçekten hastalıklar olmadan doğanın dengeli bir şekilde çalışmadığını düşünüyor musun?

Daha teorinin bile ne demek olduğunu bilmeyen tipik bilgisiz ülke insanısın. Evrim bilimsel bir gerçektir. İnançta değildir üzerine basa basa diyorum daha. Ben mi cevap veremeyeceğim sana güldürme beni.

Teorinin ne demek olduğunu bilmeyenlerle tartışmak duvara anlatmaktan farksız değil.

Bence bu konu burada kapansın birbirimizin kalbini kırmayalım bir bu konu için @BERWAR Evrim teorisine laf etmedim ama teori diyorum.Bak tek sorum var sana sen yanındamıydın onlar olurkende? Teori oluyor öyle olmadığı için.Ama ülkenin geneline bilgisiz deme hakkın yok senin.Uzatmak istesem uzatırım , ama uzatmak istemiyorum.Ama islama Allah'a laf atanlar genelde şov yapmak için yapıyorlar.
(Ama sen laf atmadın saygından dolayı sağol.)

Son düzenleme:
Evrim teorisine laf etmedim ama teori diyorum.Bak tek sorum var sana sen yanındamıydın onlar olurken? Teori oluyor öyle olmadığı için.
Yukarıdaki link attım oku bir zahmet. Oku diyorum gerçi okusanız bu vaziyette olmazsınız biz sizin gibilerle boşa zaman kaybediyoruz sadece. Teori ne demek hâlâ bilmiyorsun. Teori demek kanıtlanmamış bir şey demek değildir. Evrim bir yasadır, bu yasanın nasıl ve neden çalıştığını ortaya koyan da evrim teorisidir.

Ama ülkenin geneline bilgisiz deme hakkın yok senin.
Öyle bir derim ki, yine diyorum ülke insanın geneli bilgisiz, sen de bu konularda fazlasıyla öylesin. Uzatmazsan senin için yerinde olur, daha da rezil duruma düşürme kendini.

Yukarıdaki link attım oku bir zahmet. Oku diyorum gerçi okusanız bu vaziyette olmazsınız biz sizin gibilerle boşa zaman kaybediyoruz sadece. Teori ne demek hâlâ bilmiyorsun. Teori demek kanıtlanmamış bir şey demek değildir. Evrim bir yasadır, bu yasanın nasıl ve neden çalıştığını ortaya koyan da evrim teorisidir.

Öyle bir derim ki, yine diyorum ülke insanın geneli bilgisiz, sen de bu konularda fazlasıyla öylesin. Uzatmazsan senin için yerinde olur, daha da rezil duruma düşürme kendini.

Kısa bir hayatta hep böyle şeyleri mi araştıralım? Araştıracak o kadar şey varken...
Siz böyle devam edin tek bilgili sizsiniz sizden başka kimse bilmiyor profesör sizsiniz Einstein'le tartışsanız 10 saniyede yenersiniz. (!) Hatta sen dünyadaki sayılı insanlardansın aşırı bilgilisin herkes bir şey bilmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı