dd if=/dev/zero of=/dev/block/sda
Komutunu girdikten sonra cihazı yeniden başlattığımda direkt olarak Fastboot açılmaya başladı ve brick olduğunu anladım. Ancak stock ROM flash yaptığımda sorun çözülmüyor, hatalar çıkıyor ve yeniden başlattıktan sonra tekrar Fastboot moduna yönlendiriliyor. Fastboot'ta Fastboot getvar all komutunu girdikten sonra çoğu Partition'un silindiğini fark ettim. Mi Flash ile flash yaptığım zaman hatalar almamın nedeni buymuş. İnternette bir çözüm bulamadım. Böyle bir olayı daha önce yaşayan var mı bilmiyorum ama yardımı olabilecek biri varsa yardım etsin. İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum.
dd if=/dev/zero of=/dev/block/sda
Komutunu girdikten sonra cihazı yeniden başlattığımda direkt olarak Fastboot açılmaya başladı ve brick olduğunu anladım. Ancak stock ROM flash yaptığımda sorun çözülmüyor, hatalar çıkıyor ve yeniden başlattıktan sonra tekrar Fastboot moduna yönlendiriliyor. Fastboot'ta Fastboot getvar all komutunu girdikten sonra çoğu Partition'un silindiğini fark ettim. Mi Flash ile flash yaptığım zaman hatalar almamın nedeni buymuş. İnternette bir çözüm bulamadım. Böyle bir olayı daha önce yaşayan var mı bilmiyorum ama yardımı olabilecek biri varsa yardım etsin. İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum.
Aynı modele sahip olan biri TWRP üzerinden Backup alırsa sorun çözülebilir alamazsan EDL mod ile Partition'lari stock ROM'dan çekip teker teker flashlamak cozebilir.
Aynı modele sahip olan biri TWRP üzerinden Backup alırsa sorun çözülebilir alamazsan EDL mod ile Partition'lari stock ROM'dan çekip teker teker flashlamak cozebilir.
Evet, senin dediğin gibi aynı model telefondan TWRP yedeği aldım. Sorun şu ki, cihaz TWRP'ye boot etmiyor. TWRP'yi flash etmeye çalıştığımda "fastboot: recovery diye bir partition yok" diye hata veriyor. Neredeyse birçok partition görünmüyor, hatta userdata, boot recovery partitionları bile cihazda yok. Ve fastboot flash yapamıyor.
Evet, senin dediğin gibi aynı model telefondan TWRP yedeği aldım. Sorun şu ki, cihaz TWRP'ye boot etmiyor. TWRP'yi flash etmeye çalıştığımda "Fastboot: Recovery diye bir Partition yok" diye hata veriyor. Neredeyse birçok Partition görünmüyor, hatta userdata, boot recovery Partition'ları bile cihazda yok. Ve Fastboot flash yapamıyor.
Recovery ve boot EDL tikini kaldırıp flashlayip sonrasında Custom ROM kurman lazımdı TWRP üzerinden TWRP kuramıyor isen Fastboot üzerinden TWRP flashlamayi deneyebiliirsin EDL mode için YouTube'da videolar var cihaz modeline gore unutma ki yapicagin bütün işlemler kendi sorumluluğundadır. Geçici TWRP kurabilirsin.