TX laptop soğutucularından neden uzak durmalısınız?

Zer0Malware

Hectopat
Katılım
30 Nisan 2019
Mesajlar
298
Çözümler
1
Selamlar,

Yaklaşık 2-3 seneye yakın bir süre TX'in 3 farklı laptop soğutucusunu kullandım bunlardan birisi TX Red alert, TX Ergo Duo ve TX HighLine.

Öncelikle bu soğutucu markasına çok güvenmiştim ancak 3 ürününü kullandıktan sonra ürünlerin maksimum 6 aydan sonra fanlarının dönmemeye düşük RPM'de dolanmasına şahit oldum.

Bunun sebebi ise genel olarak kullandıkları USB portlarının tamamen kalitesiz olmasından dolayı zamanla fana giden akımın kötüleşmesinden fanlar artık dönmemeye başlıyor. Telefon adaptöründe kullandım ve düzenli temizliğini yaptım soğutucuların.

Red Alerttan başlayalım:

Açıkçası beni en çok hayal kırıklığına uğratan model bu diyebilirim. 6 tane fan mevcut ancak bu fanlar belli bir süreden sonra RPMleri çok seri bir şekilde düşüp bazı fanların dönmemesine kadar gidiyor artık o kadar sinir olmuştum ki her hafta artık içini açıp kontrol kartında ki kabloların pinlerini oturtuyordum ama bir kaç güne tekrar gidiyordu.

TX Ergo Duo:

Sanırım seride ki en başarılı ürün bu diyeceğim ancak malzeme kalitesi rezalet ötesi fanları hala dönüyor ama ayakları çok çabuk kırılıabiliyor ve bu sebepten ötürü Laptopunuzu asla düzgünce yükseltme işleminde oturtamıyorsunuz ve ızgaraları düşük kaliteli demirden.

TX HighLine:

Bunu bu sene aldım ancak yine TX'in yaşattığı başka bir hayal kırıklığı, alüminyum plakasına ve biraz daha geniş çapa sahip (14 cm) 2 fanla laptopumu soğuturum diye umut ediyordum ancak soğutmak ne demek ! Her gün açma kapama tekerinin vidasını sıkmakla uğraşıyorum neredeyse o vida her döndüğünde zamanla TX Red alertta ki fan dönmeme ve düşük RPM sorununa sebep oluyor.

Açıkçası TX'den uzak durun biraz paraya kıyın 20 cm çapa sahip olan fanları tercih edin ve Zalman gibi bilindik markalardan alın kafanız rahat etsin hiç olmazsa uzun yıllar kullanırsınız.

Şöyle bir not bırakmak istiyorum küçük çapa sahip ama sayısı fazla olan soğutucular o kadar etkili değil soğutmada onun yerine büyük çapa sahip fanlı soğutucular daha iyi soğutma deneyimi sunar sebebi ise çapının geniş olmasıdır yani daha fazla hava sirkülasyonu sağlamaktadır.
 
Son düzenleme:
Hocam TX Ergo Duo soğutucum var. İlk aldığımda gayet iyi çalışıyordu. Daha sonra masaüstüne geçtim ve yaklaşık 1 senedir kullanmıyorum. Şu anda çalıştırmaya çalışıyorum ama çalışmıyor. Görünürde her hangi bir sıkıntısı yok. Başka kablolar ile denedim, prizde denedim fakat çalışmadı. Çalıştırabilmem için bir yöntem var mıdır?
 
TX Red Alert yaklaşık 6 aydır kullanıyorum ve hiçbir sorunu yok tertemiz çalışıyor. Fanlar F3-P4 olarak ayarlı ve bu şekilde bile sesi çok az geliyor. Kulaklık da takınca hiçbir sıkıntı olmadan oyununu oynarsın. Performans olarak da 7-8C gibi bir sıcaklık farkı oluşturuyor CPU ve GPU üzerinde. Benim herkese önerdiğim bir soğutucudur. Çevremde önerdiğim 3 kişi var ve 2 aydır onlar da sorunsuz kullanıyorlar.
 

Geri
Yukarı